Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ons Blogteam

Ons Blogteam

Blogarchief

De Teller

zondag, maart 11, 2012
Terug thuis van het ziekenhuis. Mijn ontspanning is een tekst schrijven, het vervolg van de vorige tekst om hoopvol naar de toekomst te kunnen kijken!
We hebben niet altijd de keuze waar wij naar toe willen gaan in het leven en we moeten onszelf blijven verbeteren. Het is een beetje onze gewoonte om negatieve dingen heel erg uit te vergroten terwijl wij de goede dingen maar normaal vinden. De kunst is om op het positieve te blijven focussen. Daar wil ik mij nu op instellen om in mijn geval mijn hoop te versterken naar een goede oplossing voor mijn hartziekte.

Het mysterie van het universum is oneindig en je kunt oneindigheid niet definiëren. Zoals je de eeuwigheid niet kan plaatsen op een tijdslijn. Dat alles is moeilijk te begrijpen omdat wij beperkt zijn in ons denken en handelen. Alle religies, zowel die van het Oosten als van het Westen zijn meer een culturele mythologie. Religie is niets meer dan een sekte, een cultuur met een groep volgers. Dit alles komt voort uit een tijd in de geschiedenis waarin wij op zoek waren naar onze oorsprong. De bedoeling was om de leden van de stam met elkaar te verbinden waaruit de sterkste en intelligentste werd uitgekozen om de stam te leiden.

Afhankelijk van zijn ideeën werd een God gecreëerd die de stam dan moest aanbidden en vereren, met de regels van de religie die de priester of geestelijke zelf oplegde, omdat ze zogezegd rechtstreeks contact hadden met de Goden!?
Zo voelde iedereen van de stam zich met elkaar verbonden en vooral veilig. Religieuze oorlogen zijn dus eigenlijk stammenoorlogen, die altijd in de naam van hun God werden uitgevochten. Als wij kijken in de geschiedenis van de mensheid, waren al de oorlogen gerechtvaardigd, want hij werd uitgevochten in de naam van God!?
Religie zit in onze genen, dus het zal nog een tijdje duren voor we het als mensheid van ons af kunnen werpen.

Ware religie of spiritualiteit scheidt mensen niet van elkaar maar verbindt hen juist. Dat is onze grootste fout die wij als mensheid gemaakt hebben, door een God te definiëren met verschillende persoonlijkheden met elk zijn aparte regels en gewoonten die eruit voortgevloeid zijn. Zo hebben wij verschillende wegen gecreëerd om het mysterie van het universum met zijn oneindigheid te definiëren, op te lossen of een naam te geven opdat wij het mysterie van leven en dood beter zouden begrijpen.

Boeddhisme, Islam, Jodendom en Christelijke leer zijn de 4 hoofdwegen naar hetzelfde doel. Laat ons zelf de keuze maken welke levensweg wij willen bewandelen naar die Goddelijke of Kosmische energiebron. Laten wij samen mediteren elk op eigen manier. Wij kunnen ons naar binnen richten diep in ons hart, en ons hogere bewustzijn aandacht geven, niet ons eigen ego naar boven laten groeien. Maar de liefde dat wij in ons hebben laten in onze gedachten geboren worden. Onderzoek laat zien dat mensen die samen mediteren een meetbaar positief effect hebben op de stad of plaats waarin ze wonen.

Minder ongelukken en criminaliteit enerzijds en meer creativiteit anderzijds verkrijgen we door te mediteren waardoor ons bewustzijn groeit als je je volledig kan overgeven naar wat jezelf gelooft. Niet wat anderen geloven, daar zit hem juist het probleem in onze maatschappij. Vrijheid in geloven! Geloven in God “DE SCHEPPER“ of in een universele God die zich in het leven van de één misschien manifesteert als God en voor een ander Allah heet of Bhagwan en die niet-gelovers de voorzienigheid of het toeval noemen.

Religie heeft de neiging het geloof van mensen in te kaderen en met regeltjes aan te kleden, terwijl geloven iets onvoorwaardelijk is. Het is oneindig veel groter dan een pater die zegt hoeveel Weesgegroetjes je moet bidden. Aan de basis van alle religies ligt uiteindelijk dezelfde overtuiging : het humanisme. Geloven heeft alles te maken met humaniteit met de medemenselijkheid. Elkaar het leven gunnen en samen de natuur respecteren. Dat is de basis van het geloof in alle openheid en eerlijkheid het geloof beleven.
Iedereen zelf zijn oplossing laten vinden met vrije keuze en openheid naar het grote mysterie van het leven “Goddelijke schepping“ of gewoon “het toeval“ dat het leven hier en nu gecreëerd heeft? Aan jou de keuze,

Mvg. William

Reactie van Acker R
Terug een fantastische tekst vol van waarheid. De schepping was geen toeval, God had de bedoeling de wereld leven in te blazen en van de mens zijn meesterwerk te maken. Zonder twijfel bezit ieder levend wezen een Goddelijke vonk of die Kosmische energie zoals jij dat zo mooi verwoordt. God is het leven en het leven is God, jij hebt gelijk al die verschillende Religies ? Door de mensen zelf gecreëerd , dat is niet wat God bedoelde om Boeddhisme, Islam, Jodendom en Christelijke leer tegen over elkaar te laten strijden in tal van oorlogen ? Wij zijn allen kinderen van God en dat is het allerhoogste belang ! ? William een vaste wet in het leven is : als de ene deur zich sluit, gaat de andere open. Spoedig herstel en het doet goed dat je ontspanning vindt in het schrijven van zo, fascinerende teksten die ons doen nadenken over het leven. Groeten de familie Roegiers en Acke R.
Reactie van Samuel

Geloof niet in een hogere macht 'God' zoals je hem noemt. Geloof meer in het toeval van ons bestaan hier op aarde, dood is het einde van ons bewuste leven. Dat is ook het einde van alles wat met jou te maken had. Je hebt gelijk de mens geeft zelf zijn Goden geschapen, met inderdaad oorlogen tot gevolg de meeste in zijn naam uit gevochten. Mocht hij er echt zijn die God van jullie waarom laat hij dit gebeuren, mensen die hij zogezegd geschapen heeft naar zijn beeld en gelijkenis elkaar laten uitmoorden in zijn naam -?-?-! Je teksten lees ik graag omdat je het open laat geloven in een God of toeval dat wij hier zijn, dit laatste is mijn mening maar ik respecteer ook jullie menig. Daarom mijn reactie op jouw tekst, groeten Samuel

6 reacties, klik hier om een reactie te plaatsen:

Eric L zei

Hier zit wat stof in voor een nieuw boek denk ik. Wij zitten hier heel dicht bij het verbreken van een cirkel in het geloof. Iets wat wij in ons dagelijkse leven broberen te bereiken door onze kinderen niet het leven te geven zoals wij zelf hebben meegemaakt,door die cirkel te verbreken laten wij onze kinderen zien dat het anders kan en hopen wij dat ze dat ook in hun leven gaan toepassen. Het zou bijna een droom zijn moest dit gebeuren in het geloof,het inzicht veranderen en doorgeven. Weer eens een prachtige tekst van William. Grtjs Eric L

Acke R. zei

Terug een fantastische tekst vol van waarheid. De schepping was geen toeval, God had de bedoeling de wereld leven in te blazen en van de mens zijn meesterwerk te maken. Zonder twijfel bezit ieder levend wezen een Goddelijke vonk of die Kosmische energie zoals jij dat zo mooi verwoordt. God is het leven en het leven is God, jij hebt gelijk al die verschillende Religies ? Door de mensen zelf gecreëerd , dat is niet wat God bedoelde om Boeddhisme, Islam, Jodendom en Christelijke leer tegen over elkaar te laten strijden in tal van oorlogen ? Wij zijn allen kinderen van God en dat is het allerhoogste belang ! ? William een vaste wet in het leven is : als de ene deur zich sluit, gaat de andere open. Spoedig herstel en het doet goed dat je ontspanning vindt in het schrijven van zo, fascinerende teksten die ons doen nadenken over het leven. Groeten de familie Roegiers en Acke R.

samuel zei

Geloof niet in een hogere macht 'God' zoals je hem noemt. Geloof meer in het toeval van ons bestaan hier op aarde, dood is het einde van ons bewuste leven. Dat is ook het einde van alles wat met jou te maken had. Je hebt gelijk de mens geeft zelf zijn Goden geschapen, met inderdaad oorlogen tot gevolg de meeste in zijn naam uit gevochten. Mocht hij er echt zijn die God van jullie waarom laat hij dit gebeuren, mensen die hij zogezegt geschapen heeft naar zijn beeld en gelijkenis elkaar laten uitmoorden in zijn naam -?-?-! Je teksten lees ik graag omdat je het open laat geloven in een God of toeval dat wij hier zijn, dit laatste is mijn mening maar ik respecteer ook jullie menig. Daarom mijn reactie op jouw tekst, groeten Samuel

Lucas zei

Geloven betekend voor mij het leven positief benaderen. Als christen vertrouw ik op het bestaan van de eeuwigheid. Maar ik weet het niet zeker, ik hoop daar op. Mocht het zo zijn dat God niet bestaat en dat na dit leven alles definitief den einde is, dan is het ik voor mij ook goed. Mijn leven heb ik geleefd in het teken van God, dus om te sterven ben ik niet bang. Goede tekst met veel realiteit in doe zo verder en geef je menig over alles vrij over naar de mensen toe. Je leert altijd bij, het leven is een leer school.

Roger zei

Lees nu ook toevallig deze tekst, Lucas ik deel jouw mening. Leef voor mijn gezin met veel liefde en hoop ook op een eeuwig leven. ? . ? NA DIT LEVEN. . . .? Goede woord keuze God of Toeval of ? ? Roger V/Hove

lucas zei

Zie dat ik een foutje gemaakt heb in mijn reactie, reageren doe je altijd te vlug. Wij zijn altijd gehaast in het leven, zie in vele reactes kleine typ foutjes.? Denk dat er daarom zo weinig reacties zijn iedereen heeft enkel tijd om te lezen. Het zijn niet de foutjes dat wij moeten zien, maar eerder de betekenis van de gebruikte woorden. Lucas

Even Doorklikken

Facebook

Ideeën of teksten? Mail ons.

Heb je een (spirituele) tekst, een evenement of andere ideeën, laat het ons weten. Veel kans dat uw tekst verschijnt op Yanga.be, het spiritueel blog voor jou en door jou.

Teksten mogen worden gestuurd naar contact@yanga.be en worden gepubliceerd na lezing en goedkeuring.