Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ons Blogteam

Ons Blogteam

Blogarchief

De Teller

zaterdag, maart 24, 2012

Heb je eigen ik onder controle in alle momenten van je leven.

De kunst is zich te verbinden met een groep, liefst als positieve initiatiefnemer of gewoon als waarnemer, zoals je het zelf aanvoelt. In dergelijke situaties kan je je kwaliteiten immers het best cultiveren. Maakt het tot een prioriteit in jouw leven, open jezelf en luister naar jouw innerlijke stem en naar mensen die jou iets kunnen leren.

Zodra je “ja” zegt in plaats van "misschien", en je volle overtuiging vertrouwt, dan reageert het universum daarop. Je trekt dingen aan en alles krijgt vaart. De snelheid van jouw groei zal wonderbaarlijk zijn. Accepteer zonder oordeel de vriendschap en liefde van jouw eigen menselijkheid.

Laat jouw onzekerheden, jaloezie en competitiedrang niet overgaan in agressiviteit. Agressiviteit is in feite geen eenduidig concept. Er zijn twee soorten agressiviteit, aan de ene kant de positieve agressiviteit : agressief zijn om een plaats te veroveren in de maatschappij. Je vergelijkt jezelf met anderen en je vecht positief om te bewijzen dat je bestaat. Deze vorm van agressiviteit is goed! Er schuilt liefde in. Je mag er geen moeite mee hebben jouw imperfecties te herkennen en in te zien dat dit deel uitmaakt van de perfecties van het mens zijn. Pas als we werkelijk een liefdesbewustzijn hebben, een door ons hart gedragen bewustzijn in plaats van een egogecentreerd bewustzijn, betreden we het terrein van echte liefde. We voelen eenheid met alles wat leeft, voelen ons veilig, ongeacht de omstandigheden. Wij gaan waardig liefdevol om met een beetje agressiviteit om ons doel te bereiken.

Maar agressiviteit kan ook negatief zijn, bij agressief gedrag waarbij je frustratie uit op anderen. Misschien ben je met een verkeerd been uit bed gestapt, zoals het spreekwoord zegt, of je hebt slecht nieuws gekregen. Dan zal je meer geneigd zijn om sneller te reageren maar dan niet op de gepaste positieve manier. Ben je moe, gestresseerd of opgejaagd? Ga eerst even rustig genieten waarin je de meeste ontspanning vindt.

Helaas dreigen we in het drukke alledaagse leven wel eens te vergeten dat niet alles gaat om macht, geld en ego maar waar het echt op aankomt, geloven in jezelf als hoop voor anderen je leven waar te maken : leven vanuit je hart.
Er zijn gelukkig goede oplossingen om agressiviteit om te buigen, waarbij je leert als je het gevoel krijgt om te streven naar onbeperkte macht dat een gevoel van almacht heeft te onderdrukken. Deze negatieve energie kunnen wij uitnodigen om verbinding te zoeken met ons hart. In onze cultuur is het verstand in de afgelopen eeuwen oppermachtig geworden en dat heeft ons veel gebracht, de meest ingenieuze technieken zijn uitgevonden. Grote vooruitgang op medisch en wetenschappelijk vlak, de relativiteitstheorie van Einstein die stelt dat niets sneller gaat dan het licht. De evolutietheorie van Darwin, die ons geloof in een God in de war bracht, kernenergie, enz.

Maar de aandacht voor ons hart is ver achter gebleven, tijd om de balans te herstellen? In ons lichaam is het hart het orgaan dat ervoor zorgt dat alle cellen in een ononderbroken stroom van zuurstof worden voorzien van leven, het is je kern, je centrum, zowel letterlijk als figuurlijk. Leef vanuit je hart dan leef je vanuit wie je werkelijk bent. Vrolijk en gelukkig, precies goed zoals je bent, je hart is een plek van vertrouwen en overvloed. Daar voel je dankbaarheid voor wat er is en weet je dat er genoeg is voor iedereen.
Als we allemaal delen wat we hebben, kunnen en weten, dan weet je ook wat jij met de wereld te delen hebt, wat jouw talent is, je geschenk. Hoe meer je doet waar je echt plezier in hebt, hoe meer je je negatieve agressiviteit laat verdwijnen uit je leven.
Denk positief, herinner je de mooie dingen, voel dankbaarheid voor alles wat er is, STRAAL! Zo zal de negatieve energie uit je leven verdwijnen, zal je je agressiviteit positief beleven en word je meester van jezelf. Word 's ochtends wakker met een glimlach met vleugels en wees dankbaar voor nog een dag vol liefde. Probeer deze verbondenheid in gedachten te houden bij de keuzes die je maakt deze dag, de avond zal jou met een glimlach verwelkomen.

Mvg. William

Reactie gegeven door : Hugo Veracx
"Heb je eigen ik onder controle in alle momenten van je leven." Eenheid betrachten tussen geest en lichaam is een aanhoudende strijd. Die twee blijken niet steeds op elkaar afgestemd. Zij hebben hun eigen verlangens en staan soms diametraal tegenover elkaar. Godsdiensten spreken over "de zondigheid" van iedereen. De verlangens van het vlees die van iedere mens een zondaar maakt. Hoe kan de mens als overwinnaar naar voor komen. U formuleert goede antwoorden in uw tekst. Laat je geest sterker worden door positieve energie op te wekken. "Denk positief, ...mooie dingen,... dankbaarheid" "... met de wereld te delen... je geschenk." "...je kwaliteiten....cultiveren." Je hebt enige dingen mooi verwoord. Ons sterkste wapen is inderdaad "liefde", "ons hart". Sommigen hebben geprobeerd om hun lichaam onder controle te krijgen door zelfkastijding, het onderdrukken van het lichaam om de geest als subject te laten zegevieren. Maar dit is niet de oplossing. "Liefde voor" is het antwoord. Een liefde zo groot dat men in staat is zijn leven te geven, (zijn lichaam totaal op te offeren) voor de andere. Dat maakt de geest onoverwinnelijk. Proficiat met uw verwoording. Het vervult mij steeds opnieuw met hoop bij het zien dat de moderne mens meer en meer de nadruk begint te leggen op het sterken van de geest door zijn stekker in het stopcontact van de positieve stroom te steken. Maar voor mij speelt God daarin een niet te onderschatten rol. De mens kan enkel deze strijd winnen als zijn hart, liefde voor God zo groot zal worden dat hij/zij in staat is zijn leven te geven voor God. Iets tot nadenken misschien.

6 reacties, klik hier om een reactie te plaatsen:

Patsy zei

Alles terug zo mooi verwoord !

hugo veracx zei

"Heb je eigen ik onder controle in alle momenten van je leven." Eenheid betrachten tussen geest en lichaam is een aanhoudende strijd. Die twee blijken niet steeds op elkaar afgestemd. Zij hebben hun eigen verlangens en staan soms diametraal tegenover elkaar. Godsdiensten spreken over "de zondigheid" van iedereen. De verlangens van het vlees die van iedere mens een zondaar maakt. Hoe kan de mens als overwinnaar naar voor komen. U formuleert goede antwoorden in uw tekst. Laat je geest sterker worden door positieve energie op te wekken. "Denk positief, ...mooie dingen,... dankbaarheid" "... met de wereld te delen... je geschenk." "...je kwaliteiten....cultiveren." Je hebt enige dingen mooi verwoord. Ons sterkste wapen is inderdaad "liefde", "ons hart". Sommigen hebben geprobeerd om hun lichaam onder kontrole te krijgen door zelfkastijding, het onderdrukken van het lichaam om de geest als subject te laten zegevieren. Maar dit is niet de oplossing. "Liefde voor" is het antwoord. Een liefde zo groot dat men in staat is zijn leven te geven, (zijn lichaam totaal op te offeren) voor de andere. Dat maakt de geest onoverwinnelijk. Proficiat met uw verwoording. Het vervult mij steeds opnieuw met hoop bij het zien dat de moderne mens meer en meer de nadruk begint te leggen op het sterken van de geest door zijn stekker in het stopcontact van de positieve stroom te steken. Maar voor mij speelt God daarin een niet te onderschatten rol. De mens kan enkel deze strijd winnen als zijn hart, liefde voor God zo groot zal worden dat hij/zij in staat is zijn leven te geven voor God. Iets tot nadenken misschien.

Van de Walle zei

Ja dat is een mooie waardevolle reactie op jouw tekst William, inderdaad wij mogen onze Goddelijke oorsprong niet verwaarlozen. Laten wij de oneindige liefde openbloeien in ons hart, opdat wij kunnen leven om liefde te geven, zonder de gedachte van iets terug te krijgen. Leven om te geven, dat geeft waarde aan ons leven. Groetjes Van de Walle Dirc

Steven zei

Zeer goed bedacht om de beste waardevolle reacties te plaatsen, natuurlijk zijn alle reacties belangrijk voor iedereen, het geeft heeft een zekere belangstelling weer van de intresse van deze tekst. Zoals Hugo Veracx zijn reactie daar zit veel waarheid in, het lijkt mij een boeiend om zijn mening te horen over bepaalde teksten van jou William. ! Groeten Steven de B ( Hugo wat denk je van mijn inzending op yanga) Echte ware liefde

Linda zei

Heb je eigen ik onder controle in alle momenten van je leven. Mooie verwoording van dit zeer interessant gegeven, lees graag jouw teksten aangenaam om te lezen. Linda

Katrien zei

Gewoon super ! Wat jij schrijft William en zeker van Hugo ook de moeite waard om te lezen. Katrien

Even Doorklikken

Facebook

Ideeën of teksten? Mail ons.

Heb je een (spirituele) tekst, een evenement of andere ideeën, laat het ons weten. Veel kans dat uw tekst verschijnt op Yanga.be, het spiritueel blog voor jou en door jou.

Teksten mogen worden gestuurd naar contact@yanga.be en worden gepubliceerd na lezing en goedkeuring.