Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ons Blogteam

Ons Blogteam

Blogarchief

De Teller

woensdag, maart 14, 2012

Iedereen heeft genoeg energie meegekregen bij de geboorte. Het enige probleem is dat we teveel van onze vitaliteit verliezen door gezeur en gedoe.

Het blijven hangen in het verleden. Dit is een enorm energielek. Denken aan vroeger, of praten over wat vorige week toch gebeurde en hoe erg het was, dat zuigt je leeg.

Concentreer je op het hier en nu als je iets doet waar je geen plezier in hebt. Alleen maar om de goedkeuring of bewondering van een ander te oogsten of te plezieren, sla je een gat in je eigen energievoorraad. Doorgaan met iets wat je niet fijn vindt en er ondertussen luidkeels over klaagt, is dodelijk voor je eigen energievoorraad en je authentiek karakter.
Actie, handelen maakt altijd verstopte energie vrij en dat geldt voor alles wat je doet. Als je ergens boosheid of innerlijke woede in jezelf hebt, kijk dan wat je eraan kunt doen, zodat je niet in je boosheid of woede hoeft te blijven steken. Hetzelfde geldt voor schuldgevoel, depressie en jaloersheid.

Er is een andere praktische actie mogelijk, verander je gevoel tegenover alles en iedereen maar doe het nu! Ben je alleen na een scheiding of na een ongeval lichamelijk gebroken, gooi dan het sentimenteel aandenken weg uit je verleden, zodat je nu in het heden niet energieloos wordt. Energieloos brengt je dichter bij lichamelijk verval, waar je alleen maar negatieve letsels kan van overhouden. Is er niets meer wat je kunt doen, laat het dan los, gemakkelijker gezegd dan gedaan! Maar het begint altijd met een innerlijk besluit. Laat los en ontspan zowel innerlijk als uiterlijk. Zolang je jezelf toestaat om in het verleden je gedachten te laten afdwalen, om terug die energievretende gedachten naar boven te halen, zeg dan tegen jezelf, ik hou er mee op, zo heb je de eerste stap gezet naar je nieuwe toekomst. Je leven wordt dan een beetje frisser, opgeruimder en vitaler.

Het leven is niet voorspelbaar, het is voordurend aan verandering onderhevig en altijd fris en nieuw vol van verrassingen. Als je dat niet kunt voelen, als je het gevoel hebt dat je in een bekend patroon zit, dan heb je dus je eigen energie vastgezet. Je kunt jarenlang elke dag dezelfde weg volgen naar je werk en je nooit vervelen. Zolang je dol bent op je werk en jezelf erin kwijt kunt, haal je er meer energie uit dan je erin moet steken. Maar als je op een dag denkt: daar gaan wij weer diezelfde straat, diezelfde trap, alweer die gang, is het kennelijk tijd voor verandering in je leven. Tijd om jezelf toe te vertrouwen aan de stroom van het leven, zodat je eigen energie weer vrij kan stromen.

Kiezen voor geluk komt vanuit jezelf. Je hoeft er niet op te wachten, jij bent het geluk, je moet het alleen nog herkennen, zo kan je je bevrijden van fysieke en mentale hindernissen die ons geluk in de weg staan. Die positieve energie laat je in je lichaam stromen, het zal ook voor jouw geest een verlichting zijn. Want in een gezond lichaam met een gezonde geest is uw energieveld in evenwicht.

Zo vind ik het belangrijk dat ziek zijn niet als een lastige situatie wordt beschouwd waar jouw omgeving dan het slachtoffer van wordt. Stel je eens voor hoe wijs, liefhebbend en compleet je zou zijn als je alle energie die je verspilt aan jezelf zou besteden. Laten wij ons bewustzijn verruimen met scheppende positieve energie om ons op te laden met de genezende gedachte van het ziek of depressief zijn te kunnen onderdrukken. Het komt altijd goed, als je maar blijft doorgaan.
Elk moment is een nieuw begin in je leven. Kies nu voor verandering, zet de volgende stap in je leven. Geloof in je dromen, overwin het onbekende en geloof in de genezende kracht van je innerlijk wijsheid. Hoop is kracht, kracht is liefde.

Mvg. William

reactie van : Wim
Dat je geest met al zijn verwarrende gedachten en overtuigingen, niet altijd de plek is om antwoorden te vinden ervaren de meeste mensen vroeg of laat. Als je je kan leegmaken, wat zeer moeilijk is in onze gestresseerde samenleving, kan je inderdaad je spirituele hart het subtiele energiecentrum van je lichaam gebruiken om je energie lekken te dichten. Goede tekst zeer bruikbaar----Wim

3 reacties, klik hier om een reactie te plaatsen:

Ingrid en vrienden zei

William wat een opbeurende tekst denk dat je zelf veel energie uit die tekst kan halen. Laat dit jouw uitlaat klep zijn om je emoties te verwerken, waarbij je ook op deze wijze veel mensen bereikt. Voel mij vandaag wat futloos maar na het lezen van jouw tekst, barst ik terug van energie. Ben zeker dat velen die ook ziek zijn hier veel aan hebben als je het een paar keer de teks leest, gaat er inderdaad een lichtje branden. Dit lichtje geeft het teken dat je je levensenergie moet laten doorstromen en er het beste moet van maken. Veel positieve energie stuur ik naar jou toe Danny, Frederik, Grietje en Ingrid

Patsy zei

Kan hier weinig aan toevoegen maar wilde dit toch even kwijt, na het lezen van al je teksten ( die veel gelijkenis met elkaar vertonen wat de inhoud betreft). Haal je er toch nog altijd nieuwe energie uit, alles is uit je hart geformuleerd. Dat maakt het zo super boeiend en breng je altijd een andere gedachte over. Patsy

Wim zei

Dat je geest met al zijn verwarrende gedachten en overtuigingen, niet altijd de plek is om antwoorden te vinden ervaren de meeste mensen vroeg of laat. Als je je kan leegmaken, wat zeer moeilijk is in onze gestresseerde samenleving, kan je inderdaad je spirituele hart het subtiele energiecentrum van je lichaam gebruiken om je energie lekken te dichten. Goede tekst zeer bruikbaar----Wim

Even Doorklikken

Facebook

Ideeën of teksten? Mail ons.

Heb je een (spirituele) tekst, een evenement of andere ideeën, laat het ons weten. Veel kans dat uw tekst verschijnt op Yanga.be, het spiritueel blog voor jou en door jou.

Teksten mogen worden gestuurd naar contact@yanga.be en worden gepubliceerd na lezing en goedkeuring.