Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ons Blogteam

Ons Blogteam

Blogarchief

De Teller

zondag, maart 18, 2012
... om samen een relatie- of vriendschapsbrug te bouwen tussen twee verschillende werelden.

Elkaar ontmoeten vanuit twee verschillende werelden, dat betekent dat er een brug die werelden van twee mensen zal moeten verbinden, wil je echt contact maken! Dan moet jij je voorstellen dat je die brug oversteekt met alleen een tasje met je paspoort, verder niks, om de wereld van de andere te betreden. Alles wat van jou is, je overtuigingen, ideeën en zekerheden, laat je achter. Op die manier wordt het contact met alle mensen om je heen dieper en beter.

Als je in staat bent om voor jezelf een ruimte te creëren zonder oordelen en aannames over hoe de dingen zouden moeten zijn, zul je merken dat je geliefde maar ook andere mensen het prettig vinden om erbij te zijn in jouw aanwezigheid. Ze zullen aanvoelen dat jij je daadwerkelijk kunt verplaatsen in hen, waardoor ze zich verbonden en veilig voelen samen met jou. Jullie energievelden worden als het ware in het spirituele verbonden met elkaar, ongeacht de levensovertuiging dat jullie samen hebben. Wanneer twee geliefden de brug oversteken zullen ze elkaar echt ontmoeten, ze gaan elkaar beter aanvoelen. Liefde is het magische ingrediënt van vrijheid en verbondenheid. Ik doe mijn ding en jij doet jouw ding! Ik ben niet in deze wereld om te leven naar jouw verwachtingen, en jij bent niet in deze wereld om te leven naar de mijne. Jij bent jij, en ik ben ik. En wanneer we elkaar per toeval vinden, is dit prachtig, wanneer niet, is er niets aan te doen. Maar als je er goed over nadenkt, is zo’n ontmoeting in vrijheid prachtig.

Het is de kunst om verbondenheid en autonomie, de twee pijlers van de liefde, niet met elkaar te verwarren. Doe je dat wel, dan ontstaat er afhankelijkheid en dat heeft niets met liefde te maken. Liefde is niet iets wat komt en gaat, ze is er altijd en ze is klaarwakker. De ruimte tussen twee geliefden is heilig, die moet je eren. Zo geef je elkaar energie die in evenwicht is, waarbij de ene niet meer liefde geeft dan de andere. Je geeft en neemt terug, dat is de gouden regel in een relatie. Eenmaal als dit verstoord wordt, komt de relatie in gevaar. Je kunt die ruimte tussen jullie zien als een lichte schone oase, die je wilt beschermen tegen alledaagse ergernissen.

De grote vraag is natuurlijk : hoe hou je de plek zuiver? Soms lijkt de liefde zich langzaam terug te trekken uit het leven van een koppel. Intense verliefdheid is veranderd in een alledaagse, duurzame vorm van liefhebben. Het is alsof de liefde is verdwenen, of is ingedommeld, maar dat is slechts schijn. Liefde is er altijd, als we vergeten om haar aandacht te geven, houdt ze zich stil, speelt verstoppertje net zolang totdat we oog voor haar hebben en ze weer krachtig kan zijn.

Door de drukke levenswijze van vele mensen die een relatie hebben, worden eten, slapen en samenzijn een pure gewoonte zonder actie waarbij wij onbewust onze liefde voor elkaar meer overgaat naar een gewoon vriendschappelijk en gedwongen maatschappelijk samenwonen, of naar een latrelatie. Doordat veel mensen een onjuist beeld van de liefde hebben, lijkt ze soms naar de achtergrond verdwenen. We denken aan droomkoppels van het witte doek en vertrouwen erop dat alles goed komt wanneer je elkaar maar eens stevig vasthoudt.
Maar in het echte leven gaat het toch anders, liefde verandert in de loop van de jaren van vorm, ze is buigbaar en transformeert, van erotische liefde in bijvoorbeeld platonische liefde of verwantschap. Dit gebeurt meestal na enkele jaren van samen zijn, velen willen terug die nieuwe liefde ontdekken die andere energie aanvoelen, daarom gaan er zoveel koppels uit elkaar omdat hun liefde is uitgeblust. Dan zijn er kinderen in de gebroken relatie die daar zwaar onder lijden waarom mama en papa niet meer samenwonen. Je doet ze twijfelen over de echte ware liefde en de zin van een gezin.

Dat gebeuren zal later zeker gevolgen hebben op hun leven. Daarom laten wij op een kristalheldere manier duidelijk maken, hoe je liefde optimaal kan laten groeien. Het uitgangspunt is niet het werken aan de relatie, maar het putten uit de liefde die er tussen twee mensen bestaat. Zo moet je zorgvuldig met elkaar omgaan, wat iets heel anders is dan elkaar stevig vasthouden, en verstikken. Dat liefde kostbaar is en hoe krachtig ook, ze wordt gemakkelijk overstemd door alledaagse dingen of beslommeringen. Om te voelen wat jouw partner bedoelt, kun je je relatie visualiseren als een lichte schone oase, een plek waar alleen liefde telt, en waar je elkaar echt ontmoet. Deze ruimte houdt je schoon door ze te beschermen tegen relationele vervuiling. Doe je dat niet, dan hou je je niet aan de regels van de liefde en samenzijn.

Het resultaat zal de meeste van ons helemaal bekend voorkomen : een spanning die een climax bereikt en die beide geliefden niet onberoerd laat. Ook al gaat het maar om kleine aanvaringen, je zet daarmee wel de toon naar hogere discussies die de opgebouwde brug tussen jullie twee verschillende werelden kan doen opblazen of vernietigen, met als gevolg dat de relatie onder druk komt te staan.

Wees eerlijk tegenover jezelf en je partner. Dat betekent heel concreet : geen zinloze discussies om je gelijk te krijgen in onbelangrijke zaken, geen aanslepende laatste woorden, geen geïnviteerde opmerkingen over dingen die je geliefde doet of juist laat. Als je echt iets dwars zit, kies dan een rustig moment uit om het te bespreken, op een respectvolle liefdevolle manier, in de heilige ruimte tussen jullie waar je in gedachten op de ander wacht. Je zult zien dat het effect van het experiment grandioos is in al z’n kleinheid. Zelfs als er spanning is, dan verdwijnt ze als sneeuw voor de zon, als je maar op een positieve manier reageert. Zo werken jullie verder aan jullie relatie-ruimte die openheid en creativiteit geeft waar je terug de liefde een kans geeft om uit haar schuilplaats te komen en jullie te overladen met alles waar jullie van droomden, maar nooit durfden over te spreken. Succes!

Mvg. William : reactie gegeven door David
Je brengt hier een mooie boodschap over, dat partners zich weer bewust worden van hun liefde voor elkaar. Inderdaad het gevaar schuilt hem in die alledaagse beslommeringen die na jaren samen zijn, de liefde tussen twee mensen kan doen inslapen zoals je dat zo mooi verwoord. Inderdaad putten uit die liefde en ze samen beleven, om nieuwe dingen te ontdekken! Groeten Charlotte en David

1 reacties, klik hier om een reactie te plaatsen:

David zei

Je brengt hier een mooie boodschap over, dat partners zich weer bewust worden van hun liefde voor elkaar. Inderdaad het gevaar schuilt hem in die alledaagse beslommeringen die na jaren samen zijn, de liefde tussen twee mensen kan doen inslapen zoals je dat zo mooi verwoord. Inderdaad putten uit die liefde en ze samen beleven, om nieuwe dingen te ontdekken! Groeten Charlotte en David

Even Doorklikken

Facebook

Ideeën of teksten? Mail ons.

Heb je een (spirituele) tekst, een evenement of andere ideeën, laat het ons weten. Veel kans dat uw tekst verschijnt op Yanga.be, het spiritueel blog voor jou en door jou.

Teksten mogen worden gestuurd naar contact@yanga.be en worden gepubliceerd na lezing en goedkeuring.