Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ons Blogteam

Ons Blogteam

De Teller

donderdag, augustus 04, 2011
Vreemden,"vrienden of vijanden"?
Vele negatieve reacties op het klassieke kerstverhaal? Wat doen wij zelf om een betere wereld te creëren?

Bewustzijn, wat betekent het? Weten dat je leeft en wat het leven is? Is het de manier waarop we denken, of ons denken zelf?

Leven we in tijden waarin we weten wie, hoe en waar we zijn? Hoe pikken nieuwe generaties de kennis van de vorige generaties op? Krijgen ouderen nog respect? Wordt er geluisterd naar hun boodschap vol levenservaring en trekken we onze lessen om een betere toekomst te vormen?

Is het inderdaad tijd om veranderingen door te voeren in onze samenleving? Mensen horen thuis in hun eigen land van herkomst, laten wij hen daarbij helpen dat ze het ook goed hebben, zo moeten ze niet gedwongen hun land verlaten om te overleven. Laten wij de negatieve energie ombuigen naar een positief geheel zodat het Maya verhaal tot een goed einde komt en doemdenkers hun verhaal kunnen herschrijven. Laat GOD over ons waken of hoe je HEM ook noemt, het doet er niet toe, alles zal een positieve noot krijgen en wij verder leven als voorheen in rust en vrede met onszelf en iedereen op deze wereld.


Toch is er iets aan de hand dat we niet helemaal kunnen verklaren. Het heftige gedrag van de Zon, sinds november 2003, bevestigt het vermoeden dat er iets nakende is. Dat ons magnetisch veld daardoor schommelingen vertoont, weten we ook al. In het nieuws horen we met grotere regelmaat berichten over de zon en diens schadelijke gevolgen. De abnormale activiteit van de Zon valt nu eenmaal niet te ontkennen in een tijdperk waarin de mensheid zowat zweeft op de zelfgemaakte radiogolven. Dankzij de magnetosfeer van de aarde worden we beschermd, maar dat is voor de Zon geen belemmering. Met zijn meedogenloze stralen kan zij ongenadig vernietigend te werk gaan en mept zij ons zonder pardon om de oren met droogte en schadelijke ziekten. Een satellietje meer of minder laten draaien, of de hens in elektro-apparatuur zetten, is voor de koperen ploert eveneens geen probleem. Gelukkig is onze gouden ster ook verantwoordelijk voor veel kwaliteiten die ons dagelijks leven bepalen. Denk maar aan de duur van een zwangerschap en het rechtop – in de richting van de zon - groeien van een stevige boom.

In februari 2001 kantelden de polen van de Zon. Volgens de gangbare 11-jarige zonnecyclus had dat al in 2000 moeten gebeuren. Wonderbaarlijk genoeg was de volgende kanteling dan weer 10 jaar te vroeg, namelijk in oktober 2001. Het is dus logisch dat er in deze tijd connecties tussen de Zon en 2012 gemaakt worden.

Zonreligies

Een andere oorzaak is het bestaan van de oude zonnereligies. Inzake 2012 worden de oude Egyptenaren, de Maya’s en de Inca’s het meest genoemd. Deze volkeren hadden een stellaire religie die we tot op zekere hoogte kunnen doorgronden aan de hand van hun mythes, heiligdommen en andere overblijfselen.

Uit de interpretatie van de archeologische vondsten van deze volkeren zijn meerdere theorieën gegroeid. De Maya’s beschreven 21 december 2012 als de overgang naar een nieuwe bewustere wereld. Dat klinkt alvast niet zo negatief als een desastreuze poolkanteling.

Als we de Inca’s mogen geloven, gebeurt die overgang door middel van een tijdruimte-breuk. De geordendheid van de natuurwetten zorgt ervoor dat alle banen van de planeten ongeveer in een effen vlak lopen. Dat vlak, dat het resultaat is van een kosmologisch streven naar balans, noemen we de ecliptica. Omstreeks de einddatum zal een unieke samenstand plaatsvinden, dat weten we zeker.

Jenkins heeft in zijn boek (2012 Maya Cosmogenesis) aangetoond dat de Zon, de ecliptica en het centrum van de Melkweg tijdens de overgang van herfst naar winter op 1 exacte lijn staan. Gedetailleerd toont hij aan hoe de oude Maya’s vooruitziend naar die samenstand hebben geleefd.

Onze maatschappij besteedt er helaas weinig aandacht aan. Is dat wel geheel terecht? Kunnen we zomaar geloven dat de Maya’s, met ál hun galactische kennis en de vele prachtige gebouwen raaskalden? Volgens de verdwenen sterrenculturen wordt ons bewustzijn rond 2012 op een hoger niveau getild door een “ruimtetijd-breuk,” ook wel een overgang naar een andere dimensie genoemd. Is God met de baard wakker geworden uit zijn winterslaap en helpt hij ons op dat moment een handje? Of kunnen we aantonen dat een veranderende ruimtetijd, bijvoorbeeld door een galactische samenstand, wel degelijk invloed heeft op het menselijke lichaam?
Al duizenden jaren zijn we op weg naar 2012. Diens invloed is al vele generaties in versnellend tempo bezig. Hoe dichter we de feitelijke samenstand naderen, hoe sneller we de symptomen zouden moeten kunnen waarnemen.
Ons denken, bewustzijn en handelen zijn mogelijk dankzij de neurologische processen in onze hersenen. De maatschappij is dus eigenlijk het resultaat van de gedachten die we hebben omgezet in daadkracht. We zijn wat we denken, we worden hoe we gedacht hebben. Dat maakt ons wezens die lessen trekken uit het verleden.
Een verandering van de neurologische impulsen heeft een verandering voor de daden van ons mensenras als gevolg. Als we aannemen dat bewustzijn groeit, en dat de 2012-samenstand daarvan de initiator is, dan wil dat zeggen dat we naar een situatie gaan waarin onze hersenen effectief anders zullen gaan werken. We spreken niet van momenten die zich plots voordoen, maar over situaties die langzaam dichterbij komen of uit het zicht verdwijnen door het voorbij schrijden van de tijd. In dat opzicht groeien we een negatieve richting op.

Nieuwe zenuwbanen in de hersenen?
Zowel de verbinding tussen de zenuwen in onze hersenen als die in ons lichaam zouden telkens beter moeten gaan functioneren .“Beter” omdat de bewustzijnsverruiming en de ruimtetijdverschuiving als iets positiefs kan worden gezien en niet perse als een mogelijke dood in de eindige zin van het woord. Dood kan strikt fysisch gezien namelijk nooit het einde betekenen, maar op zijn minst een ongedefinieerde verandering in de staat van zijn.

Uiteraard is het mogelijk dat we allen sterven, maar de essentie van het leven strekt zich veel verder dan onze dood, dus waar maken we ons eigenlijk druk om? Aan de andere kant kan het ook zo zijn dat we met dat hogere bewustzijn ook slechtere dingen bewerkstelligen. Goed en kwaad zijn subjectief getinte begrippen.

18 reacties, klik hier om een reactie te plaatsen:

Lodewijk zei

Je hebt zeer goed gereageerd op de reacties van je kerst verhaal, er moet inderdaad veel veranderen willen wij niet in de afgrond verdwijnen met onze cultuur.Andere culturen horen hier niet thuis het is al moeilijk genoeg om met onze geburen samen te leven laat staan met andere culturen en gewoontes . Wij kunnen helpen in hun land alles te hervormen, dat zal geld kosten maar hier komt er dan een einde met al die binnen stroom van vreemdelingen. Zij kunnen er dan ook voor werken zoals wij moeten doen ? Groetjes Lodewijk

Bart zei

Goeie eye opener William.
Ik persoonlijk heb de indruk dat december 2012 het einde zal zijn van het financieel systeem zoals we het vandaag kennen.

De magnetische pool verschuift inderdaad sneller en sneller, momenteel naar het schijnt ongeveer 55km per jaar. Dit is eigen aan onze planeet, het enige ding is dat de vorige keer er van het mensenras nog geen sprake was ...spannend :-/

Dieter zei

Wil direct geld geven als ze maar vertrekken zodat ze het ook goed hebben maar betwijfel het ? als ze er willen voor werken ? . Kijk maar naar de ontwikkelingslanden hoeveel geld hebben wij al daar in geïnvesteerd , wat is er van terecht gekomen ? ? . OK je bedoeld het goed doe zo verder. De tekst is interessant om te lezen , denk dat mackvanderbilt wel eens gelijk kan hebben. Groetjes van blogfan Dieter

William zei

Hoop op goede doordachte en verantwoorde reacties op mijn verhaal, laten wij erin geloven dat het tot een goed einde komt en er oplossingen gevonden worden. WVDJ

Chantal zei

Marokkaanse, thaise, peruaanse, ethiopische, poolse en hongaarse mensen.. Allen verzorgen vlaamse ouderen in het rvt waar ik werk. Er zijn immigranten die wel degelijk de boel verzieken maar kijk ook naar de andere zijde.. en kijk eens naar jezelf.. (voor de roepers.. ik stem op Groen! laat je maar eens gaan als het deugd doet)

Anoniem zei

Instroom valt wel te vermijden: laat ons meteen de grenzen sluiten. U wilt per se (met ons belastingsgeld) mensen uit Haïti, Soedan, Lybië helpen? Ok, laat ons dat ter plekke doen, of in de buurt, op hun continent. Als het bruto nationaal inkomen per inwoner hier 10 is, stel, en daar 1, kun je 10 keer meer mensen helpen. Maar aub: verlos ons van deze wantoestanden op het eigen territorium! Denk daar eens na politiekers ?????

Lore zei

Want wat een mens over God kan weten is hun bekend omdat God het aan hen kenbaar heeft gemaakt. Zijn onzichtbare eigenschappen zijn vanaf de schepping van de wereld zichtbaar in zijn werken, zijn eeuwige kracht en goddelijkheid zijn voor het verstand waarneembaar. Er is niets waardoor zij te verontschuldigen zijn... . Geloven is waarnemen zonder gezien te hebben, zo voel je HEM in je hart . GR. Lore

Anoniem zei

Ik wil niet vervelend zijn, maar er zijn ook blanke dealers in Antwerpen-Noord (Kleine zwavel - en Handelstraat. Als ik in die buurt kom bieden ook blanken drugs aan, die ik dan beleefd weiger uiteraard. Er is ook overlast met zatte blanken. Laten we spreken over overlast met mensen die drugs dealen, en daar moeten we iets aan doen. Niet een bepaalde bevolking de schuld geven er zijn Belgen die ook drugs dealen. Het is gewoon een gemengde groep. MENSEN Mvg,

Fans zei

Laat iedereen maar commentaar geven dat maakt het pas interessant op je verhaal dat hier zeer goed geschreven is . Wij staan achter jou Groetjes van vele fans van jou geschreven woorden

Welkom vrienden zei

Wat een gezellig landje is dat daar in Belgie? Hoge levensstandaard, goede gezondheidszorg, sociale zekerheid (nu toch nog ;-)), uitstekend onderwijs... Tsjonge, alles wat een mens nodig heeft hebben ze daar ? . Maar hoelang nog als wij blijven met onze grenzen wijdt staan en het bordje laten hangen " van harte welkom je moet hier niet werken " Mvg welkome saluut en by by By By en de kost

Lucas zei

Waarom in de vorm van een opperwezen? Voor zover je het wezen kunt noemen, tenminste. Omdat dát de naam is die we geven aan de reden van alles om ons heen. God is mysterieus en oppermachtig alleen maar omdat we niet weten wat de hele schepping voortdrijft, noch hoe alles is begonnen. We weten niet waarom er materie is of hoeveel antimaterie en hebben slechts theorieën over hoe het universum werkt. Dat schept raadselen en daardoor wordt God voor de één een heersend (straffend en oordelend) wezen, voor de ander een minder mystiek patroon of een combinatie van krachten. Hoe het ook gezien wordt, er is een reden waarom alles is zoals het is en dat onbekende gebied noemen we God. De onbekende oorzaak die volgens sommigen de grondslag of motivator van de Big Bang was.

Zoeken naar god is een innerlijk proces op basis van uiterlijke invloeden. Als mens kunnen we slechts de neuronen in onze hersenen wat ordenen en een god buiten onszelf is daarom behoorlijk zinloos. Een opperwezen of ultieme schepper zoeken is jezelf zoeken, de eigen plaats in de schepping. Het sleuteltje worden op je eigen deur. Dit kan net zo goed mentale rust of vinden van je eigen kracht worden genoemd, want dat zijn enkele gevolgen.

De processen die je bijvoorbeeld in de Kabbala vindt, en meer specifiek de levensboom of 10-sefiroth, zou je zelfs kunnen omschrijven als het doorgronden van de geest van god, terwijl we in principe niets anders doen dan onze eigen neuronen infiltreren. Daarom dicht men god menselijke aspecten toe, omdat de processen die we aan god toedichten uit onze hersenen komen. Hoe minder iemand vertrouwd is met kosmologie of andere natuurwetenschappen, hoe meer die persoon God zal zien als een letterlijk controlerend wezen die zich ergens boven en in zijn eigen schepping bevindt. Toch, los van het beeld dat iemand eraan geeft hebben we het in de kern allen over dezelfde god en levenskracht. Wie beweert dat God niet bestaat heeft voor zichzelf nog geen goede invulling aan het woord gegeven. Hoe valt immers te ontkennen dat ‘iets’ heeft gezorgd voor de allereerste reactie of vonk waarop ons universum is gebouwd? EEN NADENKERTJE Groetjes van een trouwe Christelijke lezer

DOOEEEMMMDEEENNNKEEERRR zei

Te laat de 3e wereldoorlog staat voor de deur, wij kunnen niet anders de geschiedenis herhaalt zich nu al. Zolang het mensdom bestaat is er al oorlog geweest ? ? ik herhaal " mensdom " . KIJK wat er nu gebeurd ? is het de natuur niet die ons het leven zuur maakt het zijn wij zelf die alles kapot maken. Laten wij een feestje bouwen en maar verder doen het einde is in zicht. Leve de MAYA'S zij hadden het begrepen dat wij de moordenaars zouden zijn van deze tijd ? ? die in deze TIJD alles opgebruikt hebben of hadden . Groetjes van een negatievist ?

Laurens zei

Hey william,
Eerst en vooral proficiat met over 12OOO hits! De nieuwe blog is veel beter nu met de extra info, oudere berichten weergeven, volgfunctie, ...
Ik kijk uit naar de volgende post.

Grtjes LV.

Dorin, Sabrina en koen zei

Ja eindelijk eens een positieve reactie ben het eens met Laurens. Je blog komt stilaan uit de kinderschoenen het word een wolwassen site met veel interessante teksten en reacties die toch allemaal goed bedoeld zijn naar jou toe he. Het wordt goed overzichtelijk en gebruiksvriendelijk met verschillende onderwerpen, je voorstelling + van je collega is super cool. Zo leren wij jullie tenminste eens kennen wie en wat jullie zijn ,het maakt alles tot een intiemer geheel met je lezers. Dit wil ik er nog aan toevoegen doe zo verder en jullie site en later het boek wordt zeker een succes ( kijk er alvast naar uit ) groetjes van Dorin ,Sabrina en koen

Sven zei

@Lucas
Je vertelt vrij zinnige praat.

@Racisten
Jullie uitingen zijn slechts het gevolg van onwetendheid. Het leven ontstond in Afrika en de 1ste mens was een kleurling.

Voor de geïnteresseerden een tip: wat is het kleinste deeltje dat we kennen, overal aanwezig is, de bouwsteen is van alles dat bestaat en barst van de energie?
Wat is er typisch aan de voorstelling van 'heiligen' en wat verpersoonlijkt dat?
Noem het God, Jahweh, Yehova,etc. ... allemaal niet-wetenschappelijke benamingen, terwijl het dat wel is MAAR met een 'spiritueel' kantje in die zin dat het een geheugen heeft, gedachten leest én materialiseert en wat mss nog dat we (nog) niet kennen of weten (denk maar aan de evolutie in de wetenschappelijke benaderingen)?
Ikzelf prefereer de benaming 'hogere krachten van de kosmos', maar dat is slechts een persoonlijke voorkeur.

Het antwoord is zo eenvoudig, de bevatting des te wonderbaarlijker.

William, jij begrijpt me wel: het wordt de hoogste tijd dat men 'weet'. 2012 komt dichterbij, de nieuwe kinderen komen/zijn er massaal, maar kennen hun doel niet (volledig) en hebben leiding nodig.

Het spijt me dat ik niet meer kan zwijgen, maar ik ben ook maar wie ik ben.

Filmvoorstel: "What the bleep do we know?"

Lucas zei

Dawkins, auteur van The God Delusion, stelt dat geloof in God achterhaald is in het licht van nieuwe wetenschappelijke ontdekkingen. Collins, een christen die aan het hoofd stond van een team van 2400 wetenschappers, die blauwdruk van de menselijke genen in kaart brachten, heeft een ander standpunt en zegt dat het geloof in God zowel als de wetenschap volkomen verenigbaar zijn.Als christenen geloofden deze wetenschappers in een almachtige, alwetende Schepper, die weliswaar niet beperkt is tot natuurwetten, maar er toch voor koos om ze zo te gebruiken in het heelal. Deze geniale mensen waren gefascineerd door de wereld om hen heen en wilden de mysteries ontrafelen achter die wereld die zij zagen als Gods schepping. Je prefereer de benaming 'hogere krachten van de kosmos', maar dat is slechts je persoonlijke voorkeur. Dat respecteer ik in je, je geloof in een hogere kracht is voor God voldoende om hem te begrijpen. Lees ook eens hier op deze blog " DE KOSMISCHE MACHT EN UW TOEKOMST " wat William geschreven heeft en waar ik ook volledig achter sta. Je vindt dat in het blog archive, klik op 2009 vervolgens ga je naar October ( er staan veel mooie teksten maar je moet eens zoeken, dat is een beetje minder op deze blog. Groetjes Lucas

Sven zei

Lucas, ik sluit mij er volledig bij aan en was die mening al een tijdje toegedaan.
Lijkt me dat 'What the bleep do we know' voor jou ook een schot in de roos zal zijn. Die gaat nog een stuk verder.
-> Free Movies & Documentaries - What the Bleep Do We Know!? (2004)
www.moviesfoundonline.com <-
Dit is blijkbaar een full version die ikzelf nog niet had gezien. Weliswaar Engelstalig en zonder ondertiteling. Ikzelf heb de korte versie op DVD, zo'n 1,5j geleden bekomen. 'The Secret' lijkt me hiervan het zwakkere broertje te zijn.
Groeten en tot een volgende.

Sven zei

Voor de geïnteresseerden, hierbij de volledige link naar de film "What the bleep do we know". Dit bespaart je het zoekwerk op 'moviesfoundonline'.

http://www.moviesfoundonline.com/what_the_bleep_do_we_know.php

Groeten

Even Doorklikken

Facebook

Ideeën of teksten? Mail ons.

Heb je een (spirituele) tekst, een evenement of andere ideeën, laat het ons weten. Veel kans dat uw tekst verschijnt op Yanga.be, het spiritueel blog voor jou en door jou.

Teksten mogen worden gestuurd naar contact@yanga.be en worden gepubliceerd na lezing en goedkeuring.