Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ons Blogteam

Ons Blogteam

De Teller

maandag, februari 04, 2013



Marilene, Angelique, Laura, Mathieu, familie, vrienden en kennissen van Willam.
Wij zijn hier zo talrijk samen gekomen om naar mijn inziens toch een bijzonder iemand ten grave te dragen.

Ik heb William pas leren kennen nadat hij in het huwelijk werd gezegend door Dominee Moon in de Philipijnen in 2004. Maar vanaf mijn eerste ontmoeting met hem heeft hij een sterke indruk nagelaten. En toen ik hem ietwat beter leerde kennen, en zijn levensstijl, zijn betrachtingen en levensvisie ontdekten, hebben wij zijn kandidatuur ingediend aan het internationaal comitee van UPF om hem de titel van
Ambassadeur voor Vrede toe te kennen.

Op 20 juli 2007 hebben wij hem het certificaat van “Ambassadeur voor Vrede” kunnen overhandigen. Een titel die hem meer dan waardig is. “Ambassadeurs voor Vrede” zo luidt; het zijn mannen en vrouwen die proberen te leven vanuit de houding dat het welzijn van anderen eerst komt. En hoe kunnen we het leven van William beter omschrijven!

Hoe trots was hij niet toen hij die titel van Ambassadeur voor Vrede kreeg. En hij was vastberaden die titel eer aan te doen. Het initiatief voor “Ambassadeurs voor Vrede” zo luidt het verder, is een wereldwijd netwerk van personen die zich inzetten voor een hoger doel en beseffen dat het doorbreken van etnische en religieuze barrières essentieel is op weg naar vrede. En inderdaad deze barrières heeft William doorbroken.
Zijn huwelijk met Marileen is een voorbeeld van het doorbreken van culturele, raciale en nationale barrières. Hij had het niet voor het keurslijf,
het dwingende karakter van religies, maar wel voor zoals hij het zelf uitdrukte “medemenselijkheid”. Hij pleitte voor openheid en verdraagzaamheid voor eenieders geloof. En hij verzette zich hardknekkig tegen ongegronde vooroordelen tegenover elkaar. Hij hoopte dat iedereen de boodschappen in zijn teksten kon ontvangen, ongeacht welke religie men had.
Zijn leven heeft zo zeker een hoger doel gediend. De vele teksten die hij ons nalaat, zitten vol duurzame boodschappen. Inspirerend, vol levenswijsheid en aansporingen voor een positieve ingesteldheid zelfs in moeilijke momenten. Maar het mooiste geschenk dat we van William gekregen hebben, is misschien wel de zekerheid dat er leven is na de dood. Wat wij sterven noemen is wellicht een tweede geboorte in een andere wereld. Ook al is de scheiding nu hard, wij hebben de zekerheid van hem gekregen dat we elkaar terug zullen zien.

UPF betreurt het heengaan van William. Hij was een gedreven iemand die de idealen van “Ambassadeur voor Vrede” echt in zijn leven heeft belichaamd. Zijn boek “Tweede Leven” en vele andere teksten die hij nalaat,zullen een blijvende getuigenis zijn van zijn inzet en zijn een duurzame bijdrage voor een betere samenleving.

Dank je William.

Hugo Veracx, als vertegenwoordiger van UPF Belgium.

0 reacties, klik hier om een reactie te plaatsen:

Even Doorklikken

Facebook

Ideeën of teksten? Mail ons.

Heb je een (spirituele) tekst, een evenement of andere ideeën, laat het ons weten. Veel kans dat uw tekst verschijnt op Yanga.be, het spiritueel blog voor jou en door jou.

Teksten mogen worden gestuurd naar contact@yanga.be en worden gepubliceerd na lezing en goedkeuring.