Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ons Blogteam

Ons Blogteam

De Teller

dinsdag, februari 26, 2013
Soms vecht je tegen de onrust, die een ziekte of verdriet kan teweeg brengen. Maar ik heb ervaren als je van binnenuit rust in je lichaam en geest terug gevonden hebt, elke dag een verrassing wordt. Maar er moet natuurlijk rust zijn, om tot een evenwicht in jezelf te komen, zo zal je elke dag als een nieuwe ervaring beleven.

Natuurlijk vraagt dat om bewustwording van jouw verdriet of verlies, en het ontvankelijk en met open houding te aanvaarden. Dan komt de positieve energie vanzelf naar jou toe, zo ontmoet je mensen die jou kracht geven om verder te leven, zonder angst en pijn. Stress, verdriet en angst sluit je vooraf,  beleef het leven vol van verbazing, verwondering, aanvaarding en verbeeldingskracht, zo zal er van alles gebeuren om jou er bovenop te helpen. Maar zodra je ‘angst’ voor de toekomst uitspreekt, is de helft van jouw toekomst al bedorven. Voor mijn ziekte heb ik mij altijd sterk gericht op de toekomst, maar nu wil ik met meer kracht in het heden staan. Je wordt niet iemand want je bent al iemand - dat is inzicht. 


We moeten meer de toekomst naar het heden halen en ons concentreren op wat er nu gebeurt en hoe wij er wat kunnen aan doen opdat het zich niet meer zou herhalen in de toekomst. Laten wij doen wat wij graag zouden willen en wat ons raakt, laten wij zelf ontvankelijk en gevoelig zijn voor hoop en het verlangen om gezond te mogen verder leven, dan kunnen wij daar naar leven. Een levensweg is nooit een rechte lijn of weg, zelfs een schijnbaar doodlopende weg maakt jou levensrijker. Alles wat wij meemaken zoals ziekte, tegenslag, droefheid of  verlies van een dierbare brengt ons rijker en voller naar onze eindbestemming. Laten wij de schoonheid of het belang van een bijzonder moment terug zien. Laten wij bij deze momenten dat wij nu beleven even stilstaan en het moment koesteren.

Zelf heb ik bij een verdrietige gebeurtenis een ritueel bedacht, het kan mediteren, het beluisteren van zachte ontspannende muziek zijn of gewoon even aan al het positieve en het goede denken wat je al beleefd hebt in je leven. Wetend dat er nog mensen zijn die het nog slechter hebben dan jij, dat werkt helend! Uit verwondering en bewustwording kunnen inzicht, energie en verbinding voortkomen, als wij leren de creativiteit en inventiviteit in onszelf te vinden. Je zal zien dat je met weinig iets heel moois kan creëren en de oplossing voor jouw probleem vaak er al is. Soms is het belangrijk om even uit onze comfortzone te komen, zodat wij beseffen wat het echte leven inhoudt, daarna zullen we begrijpen dat er maar één grote schat is van heel veel waarde in het leven en dat is “gezond zijn”. Al de rest is gewoon vergankelijk en het leidt soms naar de ondergang van ons bestaan. @ William


0 reacties, klik hier om een reactie te plaatsen:

Even Doorklikken

Facebook

Ideeën of teksten? Mail ons.

Heb je een (spirituele) tekst, een evenement of andere ideeën, laat het ons weten. Veel kans dat uw tekst verschijnt op Yanga.be, het spiritueel blog voor jou en door jou.

Teksten mogen worden gestuurd naar contact@yanga.be en worden gepubliceerd na lezing en goedkeuring.