Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ons Blogteam

Ons Blogteam

Blogarchief

De Teller

zaterdag, januari 19, 2013

Winter: William

De winter is de meest waardevolle en romantische tijd van het jaar. Voor een nieuw begin is er altijd een periode van leegte, van schijnbare stilstand. Boven de aarde lijkt alles leeg. Het geeft een zalig gevoel van rust en vrede, alsof er niets meer te beleven valt. 
De winter,  met zijn kale bomen en lege velden, zijn kou en duisternis,  is geen stilstand,  maar een voorbereiding naar een nieuw begin. De levenskrachten in de natuur trekken zich terug uit de buitenwereld of het zichtbare waarneembare rondom ons, maar ze zijn er nog wel. 
De winter geeft pas zijn geheimen prijs als het terug lente wordt, dan wordt  het onzichtbare terug zichtbaar, want ondergronds werd de lente voorbereid. 
Zo is het ook in een mensenleven, aan de buitenkant kan je niet zien wat er in  de binnenkant zich afspeelt. Maar op een zekere dag wordt ook de lente geboren in je hart, zoals het ouderschap ons het gevoel geeft dat ons leven zin heeft en het verschaft ons een symbolische vorm van onsterfelijkheid. Op die manier kan het ons helpen de natuur te begrijpen en ons te wapenen tegen de angst van de dood. Er bestaat geen remedie tegen de dood, behalve genieten van het moment, nu in deze korte periode dat wij niet dood zijn. 
Ook in een mensenleven zijn er van die periodes waarin er niet veel lijkt te gebeuren. Lege en stille tijden waarin je vol ongeduld wacht op een nieuw begin dat maar niet schijnt te willen komen. Je kan van die stille periode genieten zoals je van de winter kan genieten met zijn mooie besneeuwde landschappen en het mooie kerstgebeuren. Laten wij in deze donkere periode een kaarslicht branden om ons  erin rustig te laten verdwijnen met onze gedachten. Wij horen tegenwoordig van alle kanten dat we allemaal zelf verantwoordelijk zijn voor ons eigen geluk. Wij kunnen alles bereiken wat wij maar willen, als wij erin maar geloven. 
Ja? Dat is het levensgevoel van  deze verwarde tijd, de tijdsgeest. Onze ouders geloofden wat de mens wilde ‘al in Gods handen’ voorgeprogrammeerd was. Hij beschikte en het was Zijn wil ? Dat was hun uiting van Gods vertrouwen waarop de mensen hun geloof bouwden. Deze gedachten hebben wij allemaal omgedraaid! De Goddelijke of kosmische macht zit niet op een wolk in de hemel, maar in onszelf en wij zijn dus een deel van het grote mysterie, we participeren in de schepping. Wij co - creëren  heet dat. Je kunt visualiseren wat je wilt en als je dat goed doet met veel positieve doordringende energie, zal het zich vanzelf manifesteren in je leven. 
Die levenshouding geeft je een bewuster denken van hoe je in het leven staat, het geeft meer creativiteit. Misschien zijn zulke tijden van leegte en afwachting veel belangrijker dan wij beseffen. Misschien zijn juist de afwezigheid, de stilte en de kou wel de voedingsbodem voor een echt nieuw begin. En misschien moeten wij weer leren dat wij weliswaar actief ons eigen leven kunnen vormgeven, maar dat er toch ook iets is wat groter is dan wij, iets waarover wij geen controle hebben. 
Dat is het ritme van de tijd, de loop van de sterren. Als de tijd vliegt, vliegt het lot mee dat bepaalt wanneer er  iets gebeurt, wanneer het klaar is om op aarde te komen, als het rijp genoeg is en levensvatbaar. Alles groeit in zijn eigen tempo, een bloem gaat niet harder groeien als je eraan trekt of overvloedig water geeft. Een natuurlijk of innerlijk proces kan je niet met je wilskracht opjagen, ook al zou je dat natuurlijk wel willen doen. Het enige wat je daarmee bereikt, is dat je het fragiele groeiproces verstoort. 
Opruimen, jou leegmaken, nieuwe ruimte creëren, dat is wat wij kunnen doen in zo’n stille afwachtende periode. Dat is het meest natuurlijke gedrag van deze  leegte die voorafgaat van een nieuw begin in je leven. 

@ William van der Jeugt


foto : Angelique Kroes


Geduld: Angelique
Laat je niet op een dwaalspoor brengen, je bent op de goede weg.
In werkelijkheid is het de juiste weg, een klein beetje pech, laat je niet in de war brengen, kom op  zeg !!
Je plannen lijken soms niet te passen in de plannen van anderen.
Geef het wat meer tijd, zij draaien wel bij, zij hebben tijd nodig om te veranderen.
Het kan zijn dat wat ieder van jullie als werkelijkheid ziet, toch nog te ver van elkaar af ligt.
Gebruik daarom jouw liefde, jouw energie om alle partijen nader tot elkaar te brengen, met de kracht van liefde en geduld op elkaar gericht. Door er dus in werkelijkheid meer geduld in te brengen en meer de tijd te geven zal je behalen dat wat je verdient, dat wat je graag wilt; weet dat de weg die je gaat de juiste is, het precies zo is gegeven in het leven waar we naar streven!!
Kom uit je donkere grot, en zie het licht, het schijnt, en het daagt je uit, voel.. dat alles van je afvalt.. voel het leven.. wat een genot.
Geduld wordt beloond, met goud bekroond .
Angelique kroes.


12 reacties, klik hier om een reactie te plaatsen:

Anoniem zei

Nel Schellekens : kei positieve teksten ( cool leerzaam )

Anoniem zei

Lees juist het commentaar op facebook Frederique, hij heeft gedeeltelijk gelijk. Heb jaren Happinez in mijn brievenbus had, ben ermee gestopt !. Buiten de reclame was er niets nieuws meer te lezen, alles werd herhaalt en herhaalt ook soms met de zelfde woorden ? Dan met andere zinnen die ons niets nieuws bijbrachten, je hebt gelijk als je met velen over hetzelfde onderwerp schrijft, kan het niet anders dan met dezelfde woorden maar soms in een andere volgorde naar hetzelfde doel gaan. Groeten Steven

Anoniem zei

Ook eens op jullie facbook pagina gekeken, hij maakt nog goede reclame die Frederique, goed geantwoord je teksten komen recht uit je hart en zijn met warmte en liefde geschreven. Wat doet het ertoe waar je het haalt je ben een warme liefdevolle man. Ook Angelique je schrijft met hetzelfde gevoel en liefde, doe zo verder. Groetjes Ann en John uit Gent

Anoniem zei

Iet Wopereis; geweldig mooi.....

Anoniem zei

Van Crombrugge Denise : dag mooi verwoord van jullie beiden....

Anoniem zei

Carolien Klomp : prachtig gedaan groetjes

van der jeugt zei

Ingrid van Opstal

Wat een mooie energie! Alle mensen met verschillende soorten uitingen van liefde en hoop. Hierdoor ga ik weer meer geloven in de mens!

gedichten gedachten gevoelens en yanga-Spirit-Arts-Balance
Bedankt om de mooie reactie, het yanga team doet zijn best om iedereen aanbod te laten komen. Spirituele wezens denken in termen van liefde en harmonie met een vleugje vriendschap in verweven. William

Anoniem zei

Magda Lippens : mooi .en er zit wat in dat kopje en een goede morgen

Anoniem zei

Hilde Vogelaere : Mooi geschreven.

Anoniem zei

Van Crombrugge Denise : dag mooi verwoord van jullie

Pieter zei

Het blijft moeilijk om een mooi antwoord hierop te geven,het beste antwoord is,om na het lezen,de stilte in je zelf te zoeken en dan komen de antwoorden vanzelf.Vriendelijke groet Pieter.

angelique kroes zei

Ik bedank u .. ja U ..Die deze blog leest.
U die elke keer weer trouw komt, en de liefde en de moeite neemt te lezen,te reageren.
Ik bedank u..
dank.
Angelique

Even Doorklikken

Facebook

Ideeën of teksten? Mail ons.

Heb je een (spirituele) tekst, een evenement of andere ideeën, laat het ons weten. Veel kans dat uw tekst verschijnt op Yanga.be, het spiritueel blog voor jou en door jou.

Teksten mogen worden gestuurd naar contact@yanga.be en worden gepubliceerd na lezing en goedkeuring.