Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ons Blogteam

Ons Blogteam

De Teller

zondag, maart 19, 2006
Wat doet Omega 3 voor je gezondheid?
Omega 3-vetzuren verlagen de concentraties van vetten (triglyceriden) in het bloed
Omega 3-vetzuren zorgen voor een daling van de concentraties van triglyceriden (vetten die in onze voeding voorkomen) in het bloed. Zo zorgen ze ervoor dat het risico op atherosclerose (het dichtslibben van de bloedvatwand) verkleint. Iedereen weet dat een te hoog cholesterolgehalte een ernstige risicofactor is, maar veel mensen weten niet dat ook een hoog triglyceridengehalte kan leiden tot atherosclerose.
Het menselijk lichaam kan een bepaalde hoeveelheid triglyceriden zeer efficiënt verwerken. Maar wanneer die niet goed worden afgevoerd of wanneer er té veel triglyceriden ingenomen wordt, hopen die zich op in het bloed. Dat gebeurt vlak na de maaltijd waardoor ze makkelijk de bloedvatwanden kunnen binnendringen.
Omega 3-vetzuren verminderen de kans op hartritmestoornissen
Omega 3-vetzuren kunnen hartritmestoornissen verminderen en de efficiëntie van het hart verbeteren. Een hart dat onbedwingbaar klopt, werkt namelijk niet efficiënt. Een heftig trillend hart kan zelfs de bloedcirculatie in je lichaam stopzetten.

Omega 3-vetzuren voorkomen de vorming van bloedstolsels
Bloedstolsels of bloedklontertjes bestaan voornamelijk uit bloedplaatjes en fibrinogeen. Dat zijn lange stroken eiwit die in de bloedbanen circuleren. Onder bepaalde omstandigheden kunnen deeltjes fibrinogeen verstrikt raken in de bloedplaatjes en een trombus of stolsel vormen. Die stolsels kunnen onze gezondheid forse schade toebrengen wanneer ze de slagaders verstoppen.
Omega 3-vetzuren maken de bloedplaatjes minder kleverig, waardoor de kans kleiner wordt dat ze aan elkaar plakken. Daarnaast verminderen Omega 3-vetzuren de aanmaak van fibrinogeen.
Een studie wees uit dat mensen met een hoge fibrinogeenspiegel vijfmaal zoveel risico lopen op een hartaanval, periodiek terugkerende hartaanvallen of zelfs vroegtijdig kunnen overlijden.

0 reacties, klik hier om een reactie te plaatsen:

Even Doorklikken

Facebook

Ideeën of teksten? Mail ons.

Heb je een (spirituele) tekst, een evenement of andere ideeën, laat het ons weten. Veel kans dat uw tekst verschijnt op Yanga.be, het spiritueel blog voor jou en door jou.

Teksten mogen worden gestuurd naar contact@yanga.be en worden gepubliceerd na lezing en goedkeuring.