Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ons Blogteam

Ons Blogteam

De Teller

vrijdag, april 06, 2012
Hypnose
Misschien overbrugt hypnose op termijn de grenzen tussen het normale en het paranormale. Eenmaal gehypnotiseerd, reageren mensen totaal anders, ze worden magnetisch beïnvloed.
Hypnose is echter meer dan een trucje, de persoon ervaart een diepe ontspanning die nog het meeste lijkt op een diepe trance. De meeste mensen, de één meer dan de ander, zijn er gevoelig voor.

Er bestaan vragen over iemand onder hypnose iets laten doen wat hij niet wil.... wel dat zal hij dan ook niet doen. Je kan mensen wel dingen laten doen die ze anders niet zo snel in hun hoofd zouden halen. Hypnose is een populaire vorm van amusement, je laat vrijwilligers doen wat ze anders niet voor mogelijk achten, vb.: een volledig verstijfd lichaam, dat steunt op hoofd en voeten op twee stoelleuningen komt te liggen. Dat kan je enkel maar door die suggestie van de hypnose bereiken.

Normaal zal je een mens in gewone toestand dat nooit laten doen. Angst overwint hier op het uitvoeren van deze stunt. Met hypnose schakel je “die angst“ uit en denk je niet meer aan het mogelijke gevaar, de gehypnotiseerde is onder invloed van de suggestie en gedachten van de hypnotiseur.

Maar men kan ook hypnose gebruiken om mensen te helpen, vb.: het terug halen van herinneringen uit een ver verleden, of via deze verkregen bewustzijn toestand terug gaan naar vorige levens. Het meeste aanvaardbare is hier om belangrijke negatieve gebeurtenissen uit het verleden die psychische wonden hebben gemaakt, beter te laten genezen. Zoals je ziet kan hypnose op diverse manieren nuttig zijn, maar komt het best tot haar recht in handen van professionals.

De kracht van de suggestie activeert ook de “slapende gedeelten“ van onze geest die wij kennen als het “onderbewuste“. Wanneer dit gedeelte van onze geest ontwaakt, ontketent in het individu een enorme hoeveelheid nog niet aangeboorde krachten. Dit zijn de krachten van het onderbewuste, dit is het begin van zelfkennis, waarbij het de eerste stap is naar de bevrijding van onze persoon uit de gevangenis die wij soms van ons eigen leven maken.

Het laten doorstromen van energie uit je onderbewuste is een ideale manier om je accu’s weer eens op te laden, om je energiebalans te herstellen als die door de hardheid van het dagelijkse leven verstoord is, of om je hele energiesysteem een grote schoonmaak te geven. Onder deze omstandigheden richt je je aandacht meer op je astraal of geestelijk wezen, dan op je fysieke lichaam. Het maakt je, nadat je opgeladen bent met nieuwe energie, gemakkelijker weer op het fysieke vlak te functioneren.

Zo breng je je eigen fysieke lichaam in evenwicht met de natuur van de aardse energie en de kosmische kracht. Je zal nieuwe inzichten krijgen en een andere houding gaan aannemen tegenover jezelf en anderen. Naarmate je je eigen lichaam zo beter leert kennen, zul je wellicht ontdekken dat een deel van jouw gevoelens en reacties berust op wat anderen denken. Door jouw eigen suggestie van het “ja” zeggen tegenover jezelf en het kunnen “neen” zeggen wat anderen denken. Dit alles vertegenwoordigt een verandering in je lichaam en de eerste reactie van een lichaam op verandering.

Het observeren van jezelf in de maatschappij is de eerste stap naar groei en een nieuw leefpatroon. Als je dingen van jezelf ziet, die je wilt veranderen, zal je dit zeker doen. En niet doen wat de andere van jou verlangt om te doen. Geef jezelf niet de schuld voor wat je geweest bent, luister naar de kracht van jouw eigen gedachten. Wanneer iemand je zijn of haar liefde toont, besluit toch liever warm te reageren op deze liefde.

Jouw ruimte bestaat uit je lichaam, zowel het fysieke als het astrale of geestelijk en alleen jij kunt deze ruimte prettig vullen. Maar jammer genoeg, zullen vele anderen vaak proberen er een inbreuk op te maken, omdat zij wensen dat jij hun aandacht schenkt of omdat zij willen dat jij op de één of andere manier met hen gaat communiceren.
Besteed dus meer aandacht aan datgene waar je mee bezig bent en terwijl je dat doet, kan je ook luisteren naar anderen, maar hun invloed blijft zo beperkt. Leer luisteren naar jouw intuïtie en naar het weten wat je wel of niet kan verwezenlijken voor anderen, zonder jouw energiecentrum leeg te laten plunderen.
Zo word je minder gevoelig voor hypnose want deze vorm van suggestie kan soms heel gevaarlijk zijn .
Tekening van Jayson Villamor
Als wij de geschiedenis induiken, zien we tal van voorbeelden wat massa hypnose kan verwezenlijken. De suggestieve kracht van “leiders” spelen hier een belangrijke rol hoe zij het positief of negatief benaderen in hun macht naar het volk toe.
Laten wij altijd aandachtig bezig zijn, onze geest laat zich gemakkelijk afdwalen naar ongewenste negatieve activiteiten in ons leven. Wees baas over je eigen lichaam en verbind je met de aarde – en kosmische energie, zo word je koning(in) van je kasteel dat jouw eigen lichaam is, waar een energie in leeft en dat is LIEFDE..

Mvg.
William
reactie van Lucas
Mooi omschreven wat hypnose is, ook hoe je het kunt ervaren en gebruiken, om je onderbewuste te laten kennis maken met wat zelfkennis is. Waarbij het de eerste stap is naar de bevrijding en wij de wonderlijke gebeurtenissen in ons leven iedere dag kunnen ervaren. Denk hoeveel goeds wij ervaren ondanks de negativiteit die ons omringen ? Hoeveel mensen genezen door de kracht van het positief denken, kinderen dagelijks geboren worden door het wonder van de liefde ? Laten wij denken aan de gewone ervaringen in ons leven, laten wij ons open stellen voor de dagelijkse wonderen die zomaar ons toegeschoven worden. Laten wij er open voor staan, en geloven in het wonder van onze Goddelijke kosmische oorsprong ? William uit jouw teksten voel je de liefdesenergie stromen " proficiat " Lucas
Reactie van Alex
Wat een mens het gemakkelijkst doet, is van gedachten veranderen. Wat hij het moeilijkste vindt, is omgaan met de omgeving waarin hij zich bevindt. Hij zal gemakkelijk luisteren naar dingen die hij gemakkelijk kan veranderen. Dan moeilijke overgangen in zijn leven. Om van het ene proces op het andere over te gaan maakt men vaak het gebruik van het onderbewuste en gevoeligste kant. Het verschijnsel hypnose is eigenlijk een stroming die te lang in een richting gaat. Als men te lang tegen iemand spreekt, maakt men hen slaperig, om die persoon van die woordenstroom wakker te maken. Dient men hem ertoe te brengen om wat te praten en niet altijd te luisteren. Om de hypnose te laten verdwijnen, moet men de de stroming eenvoudig weg omkeren. Dit is meer de professionele aanpak om die persoon te helpen,tijdens het inpraten dat hij in een slaperig toestand komt, kan je door zijn bewuste geest doordringen naar zijn onderbewuste geest. Daar kan je dan meestal, de negatieve ervaringen of wonden beetje bij beetje genezen. Natuurlijk de werkelijkheid is soms anders ? Als we de mens psychologisch bekijken heeft hij drie delen, de Geest - het verstand - het lichaam vormen elk een onderdeel op zich, maar ze beïnvloeden elkaar voortdurend en in aanzienlijke mate.Zo een hypnose show of voorstelling sta ik niet 100% achter het gaat veel te vlug, een knip en de persoon is in hypnose en men laat hem van alles doen wat hij anders nooit zou doen ? Dan een knip en hij is terug dat is heel gevaarlijk, hij kan daaruit psychische schade aan overhouden. Zo kan men het creëren van iets tegen het creëren van iets anders in, tegen de eigenlijke wil van de persoon in is gevaarlijk. Als hij in een zware depressie komt in zijn leven kunnen deze gecreëerde factoren een negatieve invloed hebben op zijn verdere genezing. Dus wees voorzichtig met hypnose het is geen spelletje dat je eens gaat spelen, zo kunnen we verder gaan als men via het glaasje draaien op een tafel de geesten van overleden wil oproepen. daar schuilen andere gevaren in ? William je hebt terug een onderwerp om over te schrijven, dat word meer toegepast dan men denkt. Heel populair bij de studenten ? Groeten Alex M.

8 reacties, klik hier om een reactie te plaatsen:

Lucas zei

Mooi omschreven wat hypnose is, ook hoe je het kunt ervaren en gebruiken, om je onderbewuste te laten kennis maken met wat zelfkennis is. Waarbij het de eerste stap is naar de bevrijding en wij de wonderlijke gebeurtenissen in ons leven iedere dag kunnen ervaren. Denk hoeveel goeds wij ervaren ondanks de negativiteit die ons omringen ? Hoeveel mensen genezen door de kracht van het positief denken, kinderen dagelijks geboren worden door het wonder van de liefde ? Laten wij denken aan de gewone ervaringen in ons leven, laten wij ons open stellen voor de dagelijkse wonderen die zomaar ons toegeschoven worden. Laten wij er open voor staan, en geloven in het wonder van onze Goddelijke kosmische oorsprong ? William uit jouw teksten voel je de liefdesenergie stromen " proficiat " Lucas

Johan D W zei

Een dag van ongelukkig zijn duurt langer dan een maand van vreugde, terug een waardevolle tekst om te gebruiken in ons leven. Denk dat je vele mensen gelukkig maakt met jouw teksten. Machtig doe zo verder je maakt het leven prachtig :-)

Ludo zei

Laten wij geen lucht kastelen bouwen zoals je zo mooi beschrijft, maar liefdes kastelen :-) Ludo uit Gent

Alex zei

Wat een mens het gemakkelijkst doet, is van gedachten veranderen. Wat hij het moeilijkste vindt, is omgaan met de omgeving waarin hij zich bevindt. Hij zal gemakkelijk luisteren naar dingen die hij gemakkelijk kan veranderen. Dan moeilijke overgangen in zijn leven. Om van het ene proces op het andere over te gaan maakt men vaak het gebruik van het onderbewuste en gevoeligste kant. Het verschijnsel hypnose is eigenlijk een stroming die te lang in een richting gaat. Als men te lang tegen iemand spreekt, maakt men hen slaperig, om die persoon van die woordenstroom wakker te maken. Dient men hem ertoe te brengen om wat te praten en niet altijd te luisteren. Om de hypnose te laten verdwijnen, moet men de de stroming eenvoudig weg omkeren. Dit is meer de professionele aanpak om die persoon te helpen,tijdens het inpraten dat hij in een slaperig toestand komt, kan je door zijn bewuste geest doordringen naar zijn onderbewuste geest. Daar kan je dan meestal, de negatieve ervaringen of wonden beetje bij beetje genezen. Natuurlijk de werkelijkheid is soms anders ? Als we de mens psychologisch bekijken heeft hij drie delen, de Geest - het verstand - het lichaam vormen elk een onderdeel op zich, maar ze beïnvloeden elkaar voortdurend en in aanzienlijke mate.Zo een hypnose show of voorstelling sta ik niet 100% achter het gaat veel te vlug, een knip en de persoon is in hypnose en men laat hem van alles doen wat hij anders nooit zou doen ? Dan een knip en hij is terug dat is heel gevaarlijk, hij kan daaruit psychische schade aan overhouden. Zo kan men het creëren van iets tegen het creëren van iets anders in, tegen de eigenlijke wil van de persoon in is gevaarlijk. Als hij in een zware depressie komt in zijn leven kunnen deze gecreëerde factoren een negatieve invloed hebben op zijn verdere genezing. Dus wees voorzichtig met hypnose het is geen spelletje dat je eens gaat spelen, zo kunnen we verder gaan als men via het glaasje draaien op een tafel de geesten van overleden wil oproepen. daar schuilen andere gevaren in ? William je hebt terug een onderwerp om over te schrijven, dat word meer toegepast dan men denkt. Heel populair bij de studenten ? Groeten Alex M.

Fientje D. zei

Terug zeer interessant zoals wij gewoon zijn van jouw teksten ;-) Fientje D.

van der jeugt zei

Alex bedankt voor de tip, wat een mogelijke nieuwe tekst betreft ! ! en zeker om de mooie reactie. William

Kees zei

Wat een woorden die tot super zinnen lijden, hartstikke goed hoor. Je brengt de mensen lekker gezellig dichter bij elkaar. Doei Keesje en Reintje

Lippens R. zei

Interessante tekst leer hier veel bij op deze blogs keigoe ! Lippens R.

Even Doorklikken

Facebook

Ideeën of teksten? Mail ons.

Heb je een (spirituele) tekst, een evenement of andere ideeën, laat het ons weten. Veel kans dat uw tekst verschijnt op Yanga.be, het spiritueel blog voor jou en door jou.

Teksten mogen worden gestuurd naar contact@yanga.be en worden gepubliceerd na lezing en goedkeuring.