Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ons Blogteam

Ons Blogteam

De Teller

donderdag, april 04, 2013

Enkele begrippen


EDEN: 'Tuin In Eden': het gebied dat aan de mens werd toevertrouwd om het te onderhouden voordat hij als gevolg van zijn ongehoorzaamheid, van daar werd verdreven. Het woord is afkomstig van het Sumerische E-din, waarmee de bewoonbare steppen in tegenstelling tot de woestijn, bedoeld worden. Via de Griekse en Latijnse vertaling werd de tuin tot 

PARADIJS: een lusthof, verklaarbaar uit associatie met een Hebreeuws woord 'EDEN', dat 'lust' betekent.
In die zin maakt Ezechiël melding van 'Eden' en spreekt Jezus Sirach van een gezegende lusthof. In de latere Rabbijnse literatuur, krijgt de 'GAN (= tuin) EDEN', de betekenis van de toekomstige verblijfplaats der rechtvaardigen en uitverkorenen.
-----------------
Vraag uzelf om intuïtieve informatie over uw spirituele oorsprong en uw ultieme spirituele bestemming: "stamt u van de aarde en kijkt u op naar de sterren of stamt u van de sterren en hebt u verkozen op de aarde te wandelen?
----------------- 
YOGA is een oeroude wetenschap, die je de middelen aanreikt om zelf zorg te dragen voor je lichamelijk, geestelijk en spiritueel welzijn. Yoga stelt je voor aan iemand die je niet kent: JEZELF.
Eens je  versmolten bent met de heelheid van ervaring en er klanken zijn in je hart zonder luisteraar en luisteren, is je onbewuste ontvankelijk. Zie dan eens jezelf zoals je diep in je hart zou willen zijn...
----------------

Walter Stroef.

0 reacties, klik hier om een reactie te plaatsen:

Even Doorklikken

Facebook

Ideeën of teksten? Mail ons.

Heb je een (spirituele) tekst, een evenement of andere ideeën, laat het ons weten. Veel kans dat uw tekst verschijnt op Yanga.be, het spiritueel blog voor jou en door jou.

Teksten mogen worden gestuurd naar contact@yanga.be en worden gepubliceerd na lezing en goedkeuring.