Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ons Blogteam

Ons Blogteam

De Teller

donderdag, oktober 20, 2011
 Ook gepost in onze facebookpagina   - gedichten, gedachten, gevoelens -
Kunstwerk van Isabelle Stroef

De schaduw op onze tafel verschuift. De zon schijnt in ons glas. Drink, nu ligt de zon in ons glas. Alsof zij ons het eeuwig leven gaf. Giet ik de brandende zon in mijn mond. Zij daalt in mij af, zij gaat vurig en schitterend in mij onder. Zij verdeelt zich over mijn aderen. Zij wordt een deel van mijn bloed. Drink van mij, Stromend, stralend en genietend. Zo zal ik jouw ZON zijn in onze donkere dagen. Word jij mijn licht in de duisternis. Worden onze saaie winterdagen. Vurige verhitte nachten.Waar de sterren bleven staan.Opdat de zon niet meer kon opstaan. Om onze nachten eeuwig te laten doorgaan.
zondag, oktober 16, 2011

Luister je naar leermeesters of ouderen met veel levenservaring, lees je boeken enzovoort? Voel je dat dit je waarheid wordt in je verdere leven, en woorden zijn die voor jou de juiste weg zijn of betekenis zullen hebben in je leven? Of ga je gewoon naar je innerlijke wijsheid luisteren gesteund door goede leermeesters of een goeroe die je zal vertellen dat je hen niet op zijn of haar woord moet geloven, maar zijn lessen moet toetsen aan je eigen levenservaringen. 

Ware Wijsheid
Wijze woorden, teksten, boeken zijn er in overvloed. We leven wat informatie betreft in een fantastische tijd. Thuis hoef je maar je computer te openen en via internet heb je toegang tot de hele wereld die je overspoelt door hoeveelheden tekst van wijze mensen die je een schat van informatie geven.

Dit alles is zo aantrekkelijk, zo charismatisch dat je het gevaar loopt als je een goeroe tegen ’t lijf loopt dat je hem gaat vereren in plaats van op zoek te gaan naar de bron waaruit de goeroe put : het goddelijke of het bewustzijn zelf.

Dan word je afgeleid en kijk je naar de vinger die naar de zon wijst in plaats van naar de zon zelf. Wij moeten niet alles tot op de letter volgen wat iedere leider ons tracht wijs te maken, maar zelf op onderzoek gaan. Want eigen wijsheid is de enige ware wijsheid – al kun je pas eigenwijs worden als je je eigen opvoeding achter jou gelaten hebt en "schoon" aan je eigen innerlijk pad begint.

Dat laatste is het belangrijkst. Wijsheid, denk ik nu, is voorbij je eigen ego naar een situatie kunnen kijken, welke situatie dat ook is. En daarvan alle kanten kunnen zien, niet alleen je eigen kant. Kunnen zien dat positie, rol en functie mensen beïnvloeden, en dat zelf aardige mensen in moeilijke posities moeilijk kunnen lijken, maar dat het dan niet noodzakelijkerwijs ook slechte mensen zijn.

Zo leer je je eigen levenswijsheid op te bouwen en onderscheid te maken wat een mens goed of slecht maakt, dit alles beïnvloedt je levensgedachten.
De waarheid is als een boom vol dauwdruppels, in elke druppel zie je een stukje van de omgeving. Elke druppel geeft net een ander deeltje weer. In elke druppel is het plaatje net iets anders. Toch zijn ze allemaal "gelijk", ze weerspiegelen allemaal precies hetzelfde stukje van het geheel dat ze kunnen "zien", samen vormen ze het gehele beeld.
De wijsheid is die boom zien of althans beseffen dat er altijd zo’n hele boom vol druppels is. Wijsheid is niet iets wat je kan verzamelen door naar iedereen te luisteren, boeken te lezen of het blindelings volgen van leermeesters. Ze kunnen je niet de doorleefde wijsheid bezorgen waar we uiteindelijk allemaal op zoek naar zijn. Dat komt omdat alles via je verstand naar binnenkomt, die boekenwijsheid, die politieke beïnvloedingen en spirituele soms arrogante levensgevaarlijke overtuigingen.

Open je hart
Voor ware levenswijsheid, eigenwijsheid, heb je je hart nodig. Wijsheid is niet iets wat je kan verzamelen, zoals kennis, want wijsheid komt door je hart, door liefde en spirituele (kosmische of goddelijke) energie. Ik laat hier het woordje God of kosmisch universum open omdat ik voor jullie zelf geen keuze kan maken waarin je ware geloof ligt.
Als je hart in liefde openstaat, in vertrouwen, in overgave aan het leven als geheel, dan komt er een nieuw soort inzicht in je op. Een helderheid, een diep begrip van waar het om gaat in het leven en wie je eigenlijk bent. Let er zorgvuldig op hoe je je tijd besteedt, er bestaat niets kostbaarder in dit leven dan tijd. Wees je tijd vooruit en ga in de wonderbaarlijke wereld van je eigen ik en zie je zelf als een spirituele manager van deze tijd. Vol van goede positieve energie en leef op zonne-energie, zo laat je de donkere zijde van jezelf voor eeuwig in het licht schijnen.

Als je jezelf wil overtreffen is anders zijn niet voldoende, je moet leren hoe ver je kunt gaan in je leven en je voorbereiden op het risico dat je eens te ver gaat. Zo kan je ooit weten hoe ver je kan gaan om voortreffelijk te zijn.

Zwicht niet voor een ongeluk, maar zie het zo moedig mogelijk onder ogen, want je geluk lacht je toe. Er is geen wetenschap voor geluk en geen formule voor voorspoed, je moet de architect van je karakter zijn voordat je de meester van je levensfortuin kunt worden.

Hoop deze tekst je meer wijsheid en inzicht geeft in het leven, als je maar naar je eigen hart luistert, en de gelukkige winnaar bent van alle gelukkige gebeurtenissen in je leven, verzeker ik je dat geen enkele menselijke toestand permanent is. Dus loop niet met je hoofd in de wolken als het goed gaat, maar wees ook niet smalend bij tegenspoed. Zo zal je zoektocht naar geluk zonder spijt worden ondernomen, je moet nooit achterom kijken, want spijt houd je alleen maar tegen. Dus zorg ervoor dat je nergens spijt kan van krijgen, denk eerst na alvorens je gaat handelen, sta gewoon even stil, dat is levenswijsheid.
zaterdag, oktober 08, 2011
 WIJ MOETEN BLIJVEN GEVEN OM TE KUNNEN ONTVANGEN OM DE VERBORGEN ENERGIE IN ONSZELF TE ONTDEKKEN OM ZO HET WONDER VAN BEWONDERING TE BELEVEN
Een woordje van dank aan de talrijke geïnteresseerden in onze blog. Ook bedankt voor de vele, mooie reacties op bepaalde teksten, waarvan sommige met leerrijke of spirituele inhoud. Dit alles maakt het tot een boeiend en interessant geheel.

Onze teller van Relaxatie.blogspot.com (ook te bereiken via http://www.williamvanderjeugt.be/) is op weg naar de 14000 bezoekers!! Dit succes had ik zeker niet verwacht :-)  
Vorig jaar rond deze tijd was de tellerstand 7000, dat was al een hoge score vond ik. Daar het nu het dubbele is, vind ik dit gewoon fantastisch. 

Ondertussen is er veel veranderd! Om alles nog interessanter en boeiender te maken, is er een nieuwe medewerker bijgekomen die deze blogspot een totaal andere layout heeft gegeven, namelijk Bart, hij is de oprichter van BRIGHT MEDIA.  Hij geeft er een totaal nieuwe genialiteit aan, met de mogelijkheid om uw schrijverstalenten uit het diepste van uzelf naar boven te halen en het te laten verwoorden op onze nieuwe blog YANGA.BE, waar er momenteel en tot en met 1 mei 2012 verschillende geldprijzen aan verbonden zijn op de ingezonden teksten.

Wist u waarin het geheim van genialiteit zit? Het zit ‘m in iets heel eenvoudig dat we in onze drukke samenleving hebben afgeleerd, namelijk stil zijn en luisteren. Als je voor alles wat je doet eerst even stil wordt en luistert wat de bedoeling is, wat je wil verwezenlijken in je leven, zul je merken dat alles helder en klaar wordt. Je weet wat je moet doen en ziet de oplossingen waar je voorheen alleen problemen zag. Dat is het geheim van goede ideeën en dat is het geheim van verlichting van onszelf. Zo krijg je werkelijk creatieve oplossingen op elk gebied waar jezelf naar toe wil, om zo jouw gedachten om te zetten in pure energie die je realiteit zal worden.
Je hoeft niet te smeken om verandering in je leven, je moet het gewoon doen. Niet uitstellen tot morgen wat je vandaag wilt verwezenlijken, jouw succes is het resultaat van jouw positieve gedachtencreatie.

Ik wens jullie allemaal veel succes in 't leven en hoop jullie nog vele malen te mogen ontmoeten op deze blog. Zo is mijn hobby uitgegroeid tot iets waar ik altijd van gedroomd heb, namelijk teksten schrijven om op deze manier mensen te helpen en hen iets trachten bij te brengen dat hun leven positief kan veranderen of beïnvloeden. Zo wordt het tijd om stil te worden en iets te gaan doen wat we al te lang niet meer doen, namelijk luisteren naar onszelf, de ander, de natuur, het kosmische grote plan... Dat is de grote uitdaging van deze tijd, onze beste kans om het volgende millennium positief door te komen.   :-)                   

Om misverstanden te vermijden bij ingegeven teksten :
Zie de gebruikersvoorwaarden onderaan het blog, ook terug te vinden als je surft naar Yange.be waar jij ook je teksten kan ingeven om te laten publiceren op Yanga.be.

Wil je ook meedoen aan onze schrijfwedstrijd, neem dan eens een kijkje op onze Facebookpagina, klik op "Vind ik leuk" en laat je spirituele energie stromen tot in je vingertoppen toe (want zij houden natuurlijk je pen vast) :-)
Link: https://www.facebook.com/yangabooks


Ook een woordje van dank aan onze sponsors : 

LINEA TROVATA  - Milieubewust investeren - Mario van Leeuwen - Weerstandshof 1 - Lochristi


MAIA NATUUR ESTHETICA – Dominique           Hoge Heirweg 14 – Sint-Martens Latem


Natuurlijk  is uw mening ook zeer belangrijk, heb je ideeën of andere suggesties, laat het ons gerust weten. Wij nemen contact op en bespreken het samen met jullie. Bedankt voor jullie interesse en tot weerzien op deze blog.  William - Bart      

Even Doorklikken

Facebook

Ideeën of teksten? Mail ons.

Heb je een (spirituele) tekst, een evenement of andere ideeën, laat het ons weten. Veel kans dat uw tekst verschijnt op Yanga.be, het spiritueel blog voor jou en door jou.

Teksten mogen worden gestuurd naar contact@yanga.be en worden gepubliceerd na lezing en goedkeuring.