Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ons Blogteam

Ons Blogteam

De Teller

zondag, oktober 16, 2011

Luister je naar leermeesters of ouderen met veel levenservaring, lees je boeken enzovoort? Voel je dat dit je waarheid wordt in je verdere leven, en woorden zijn die voor jou de juiste weg zijn of betekenis zullen hebben in je leven? Of ga je gewoon naar je innerlijke wijsheid luisteren gesteund door goede leermeesters of een goeroe die je zal vertellen dat je hen niet op zijn of haar woord moet geloven, maar zijn lessen moet toetsen aan je eigen levenservaringen. 

Ware Wijsheid
Wijze woorden, teksten, boeken zijn er in overvloed. We leven wat informatie betreft in een fantastische tijd. Thuis hoef je maar je computer te openen en via internet heb je toegang tot de hele wereld die je overspoelt door hoeveelheden tekst van wijze mensen die je een schat van informatie geven.

Dit alles is zo aantrekkelijk, zo charismatisch dat je het gevaar loopt als je een goeroe tegen ’t lijf loopt dat je hem gaat vereren in plaats van op zoek te gaan naar de bron waaruit de goeroe put : het goddelijke of het bewustzijn zelf.

Dan word je afgeleid en kijk je naar de vinger die naar de zon wijst in plaats van naar de zon zelf. Wij moeten niet alles tot op de letter volgen wat iedere leider ons tracht wijs te maken, maar zelf op onderzoek gaan. Want eigen wijsheid is de enige ware wijsheid – al kun je pas eigenwijs worden als je je eigen opvoeding achter jou gelaten hebt en "schoon" aan je eigen innerlijk pad begint.

Dat laatste is het belangrijkst. Wijsheid, denk ik nu, is voorbij je eigen ego naar een situatie kunnen kijken, welke situatie dat ook is. En daarvan alle kanten kunnen zien, niet alleen je eigen kant. Kunnen zien dat positie, rol en functie mensen beïnvloeden, en dat zelf aardige mensen in moeilijke posities moeilijk kunnen lijken, maar dat het dan niet noodzakelijkerwijs ook slechte mensen zijn.

Zo leer je je eigen levenswijsheid op te bouwen en onderscheid te maken wat een mens goed of slecht maakt, dit alles beïnvloedt je levensgedachten.
De waarheid is als een boom vol dauwdruppels, in elke druppel zie je een stukje van de omgeving. Elke druppel geeft net een ander deeltje weer. In elke druppel is het plaatje net iets anders. Toch zijn ze allemaal "gelijk", ze weerspiegelen allemaal precies hetzelfde stukje van het geheel dat ze kunnen "zien", samen vormen ze het gehele beeld.
De wijsheid is die boom zien of althans beseffen dat er altijd zo’n hele boom vol druppels is. Wijsheid is niet iets wat je kan verzamelen door naar iedereen te luisteren, boeken te lezen of het blindelings volgen van leermeesters. Ze kunnen je niet de doorleefde wijsheid bezorgen waar we uiteindelijk allemaal op zoek naar zijn. Dat komt omdat alles via je verstand naar binnenkomt, die boekenwijsheid, die politieke beïnvloedingen en spirituele soms arrogante levensgevaarlijke overtuigingen.

Open je hart
Voor ware levenswijsheid, eigenwijsheid, heb je je hart nodig. Wijsheid is niet iets wat je kan verzamelen, zoals kennis, want wijsheid komt door je hart, door liefde en spirituele (kosmische of goddelijke) energie. Ik laat hier het woordje God of kosmisch universum open omdat ik voor jullie zelf geen keuze kan maken waarin je ware geloof ligt.
Als je hart in liefde openstaat, in vertrouwen, in overgave aan het leven als geheel, dan komt er een nieuw soort inzicht in je op. Een helderheid, een diep begrip van waar het om gaat in het leven en wie je eigenlijk bent. Let er zorgvuldig op hoe je je tijd besteedt, er bestaat niets kostbaarder in dit leven dan tijd. Wees je tijd vooruit en ga in de wonderbaarlijke wereld van je eigen ik en zie je zelf als een spirituele manager van deze tijd. Vol van goede positieve energie en leef op zonne-energie, zo laat je de donkere zijde van jezelf voor eeuwig in het licht schijnen.

Als je jezelf wil overtreffen is anders zijn niet voldoende, je moet leren hoe ver je kunt gaan in je leven en je voorbereiden op het risico dat je eens te ver gaat. Zo kan je ooit weten hoe ver je kan gaan om voortreffelijk te zijn.

Zwicht niet voor een ongeluk, maar zie het zo moedig mogelijk onder ogen, want je geluk lacht je toe. Er is geen wetenschap voor geluk en geen formule voor voorspoed, je moet de architect van je karakter zijn voordat je de meester van je levensfortuin kunt worden.

Hoop deze tekst je meer wijsheid en inzicht geeft in het leven, als je maar naar je eigen hart luistert, en de gelukkige winnaar bent van alle gelukkige gebeurtenissen in je leven, verzeker ik je dat geen enkele menselijke toestand permanent is. Dus loop niet met je hoofd in de wolken als het goed gaat, maar wees ook niet smalend bij tegenspoed. Zo zal je zoektocht naar geluk zonder spijt worden ondernomen, je moet nooit achterom kijken, want spijt houd je alleen maar tegen. Dus zorg ervoor dat je nergens spijt kan van krijgen, denk eerst na alvorens je gaat handelen, sta gewoon even stil, dat is levenswijsheid.

9 reacties, klik hier om een reactie te plaatsen:

Albert zei

Terug een mooie boeiende tekst om eventjes bij stil te staan en eens diep na te denken over het leven met inderdaad al zijn problemen en mogelijkheden. Wij moeten zelf ons levenspad bepalen, ons zeker niet laten afleiden door al die media,internet en andere informatie bronnen.Jullie blog word super doe ze verder mijn steun heb je . Albert

Anoniem zei

Die politieke beïnvloedingen en spirituele soms arrogante levensgevaarlijke overtuigingen.Dit alles maakt het gevaarlijk in deze slechte tijden, zie maar wat vooraf ging voor de 2e wereldoorlog ? . Hitler maakte gebruik om de totale maatschappij die in verval was, het volk op te hitsen tegen de joden, en hen een mooie toekomst te bieden als " het super ras " en andere volkeren moesten verdwijnen. Hij gebruikte bijna hypnotische symbolen om iedereen in een soort van droom te brengen die hen tenslotte naar de ondergang heeft geleid. Dit ten koste van miljoenen mensen levens, hoop dat de toekomst zich niet herhaald ? ?. Wij zijn terug zo kwetsbaar geworden door deze nieuwe regressie, bank crises en de vele bedrijven die over kop gaan enz.
Hoop dat vele jou teksten lezen en inderdaad er even bij stil staan en goed nadenken over wat je schrijft. Dit alles is zo aantrekkelijk, zo charismatisch dat je het gevaar loopt als je een goeroe tegen ’t lijf loopt dat je hem gaat vereren in plaats van op zoek te gaan naar de bron waaruit de goeroe put : het Goddelijke of het bewustzijn zelf. Dan wordt je afgeleid en kijk je naar de vinger die naar de zon wijst in plaats van naar de zon zelf. Wij moeten niet alles tot in de letter volgen wat iedere leider ons te tracht wijs te maken, maar zelf op onderzoek gaan ?. Hoop dat deze woorden die ik hier heb gekopieerd velen zullen aansporen om zelf te beslissen over hun leven,laat u niet door anderen die soms zo een mooie woordenschat hebben beïnvloeden of verleiden ! !.
Laten wij naar ons hart luisteren en ons laten sturen door vriendschap en liefde Groetjes in naam van vele bezorgde lezers Dennis, Ludo Marlies en vrienden

Jeroen , Stijn en Nathalia zei

Ben niet gelovig , voor mij is de dood het einde van ons lichamelijk bestaan. Als er iets verder van mij leeft na de dood dat zal ik wel zien als het zover is ? ( zal het jullie toch niet meer kunnen zeggen ? )Let er zorgvuldig op hoe je je tijd besteedt, er bestaat niets kostbaarder in dit leven dan tijd . Dat is perfect geschreven , wij moeten hier ons leven nuttig maken en positief realistisch zijn. Je teksten boeien mij! !. Je ben neutraal wat geloof betreft en dat vind ik zeer goed, je laat iedereen de vrije keus en je beïnvloed niemand ook dring je, je in niets op prima doe zo verder wij blijven je teksten lezen. Ook yanga.be is een goede keus en zeker het forum, ben aan het overwegen om ook toe te treden tot het forum. Groeten van je blogvrienden

Anoniem zei

De grootste pech is bijgelovig worden ? in je leven ?. Als je de pech hebt bijgelovig te zijn, zal je pech altijd worden verdubbeld op een vrijdag en verdriedubbeld als het toevallig vrijdag de dertiende is ? .Laten wij hier inderdaad ons niet leiden door leiders maar door onszelf ?. Zo leer je je eigen levenswijsheid op te bouwen en onderscheid te maken wat een mens goed of slecht maakt, dit alles beïnvloedt jou levensgedachten.Doe zo verder jullie brengen de mensen op realistische menslievende gedachten. Dit blog mag gerust eens vermeld worden in een of andere krant waar alleen maar negatieve maatschappelijke artikelen in staan. durf niet meer naar het nieuws te kijken , wat een somber gedoe allemaal? ? laten wij eens positiever zijn ! ! ! groeten Marleen en Jurgen

Anoniem zei

De grootste pech is bijgelovig worden ? in je leven ?. Als je de pech hebt bijgelovig te zijn, zal je pech altijd worden verdubbeld op een vrijdag en verdriedubbeld als het toevallig vrijdag de dertiende is ? .Laten wij hier inderdaad ons niet leiden door leiders maar door onszelf ?. Zo leer je je eigen levenswijsheid op te bouwen en onderscheid te maken wat een mens goed of slecht maakt, dit alles beïnvloedt jou levensgedachten. Doe zo verder jullie brengen de mensen op realistische menslievende gedachten. Dit blog mag gerust eens vermeld worden in een of andere krant waar alleen maar negatieve maatschappelijke artikelen in staan, zo zal deze krant ook eens een beetje positief zijn ?. Durf niet meer naar het nieuws te kijken , wat een somber gedoe allemaal? ? laten wij eens socialer worden , dit zal een goede stap in de goede richting zijn ! ! ! groeten Marleen

Paul v d S zei

Verzorgde leerrijke aangename tekst, vlot om te lezen met veel waarheid in. Laat ons hopen dat het rechts extremisme niet teveel de kop opsteek, dat houd natuurlijk gevaar in . De maatschappij is inderdaad een kudde die moet geleid worden door goede verantwoorde leiders en geen nietsnutten die veel te vertellen hebben maar tot geen daden overgaan, wil hier niet verder op in gaan om geen politieke gebondenheid teVerzorgde leerrijke aangename tekst, vlot om te lezen met veel waarheid in. Laat ons hopen dat het rechts extremisme niet teveel de kop opsteek, dat houd natuurlijk gevaar in . De maatschappij is inderdaad een kudde die moet geleid worden door goede verantwoorde leiders en geen nietsnutten die veel te vertellen hebben maar tot geen daden overgaan, wil hier niet verder op in gaan om geen politieke gebondenheid creëren dat is de verstandigste keus tegenwoordig. Hoop dat jou tekst positief mag bijdragen naar het gedrag van de mensen toe, opdat deze een verantwoorde keuze kunnen maken om toch ergens hun weg te vinden in deze maatschappelijke doolhof van het leven.Zo leren wij onze eigen levenswijsheid op te bouwen en onderscheid te maken wat een mens goed of slecht maakt, dit alles beïnvloedt onze levensgedachten en beïnvloed onze levenswijsheid. Daarom mensen lees aandachtig deze tekst niet een maar meerdere keren, zo zal het doordringen tot het diepste van ons bewustzijn en een energetische verandering tot stand brengen op onze omgeving. Paul

Paul v d S zei

Verzorgde leerrijke aangename tekst, vlot om te lezen met veel waarheid in. Laat ons hopen dat het rechts extremisme niet teveel de kop opsteek, dat houd natuurlijk gevaar in . De maatschappij is inderdaad een kudde die moet geleid worden door goede verantwoorde leiders en geen nietsnutten die veel te vertellen hebben maar tot geen daden overgaan, wil hier niet verder op in gaan om geen politieke gebondenheid creëren dat is de verstandigste keus tegenwoordig. Hoop dat jou tekst positief mag bijdragen naar het gedrag van de mensen toe, opdat deze een verantwoorde keuze kunnen maken om toch ergens hun weg te vinden in deze maatschappelijke doolhof van het leven.Zo leren wij onze eigen levenswijsheid op te bouwen en onderscheid te maken wat een mens goed of slecht maakt, dit alles beïnvloedt onze levensgedachten en beïnvloed onze levenswijsheid. Daarom mensen lees aandachtig deze tekst niet een maar meerdere keren, zo zal het doordringen tot het diepste van ons bewustzijn en een energetische verandering tot stand brengen op onze omgeving. Paul

Walter S zei

Het is een zeer goede leerzame tekst

Patsy zei

Walter super jou kunstwerk, kunnen wij ook wat uitleg krijgen wat het voorstelt ?. Is de andere kunstenares Isabelle Stroef familie ?. Natuurlijk domme vraag maar ja, dat verschijnt hier plots op deze blog zonder wat uitleg ?. William van mij het eerste negatief puntje hoor --- sorry :-( ----toch een knuffel Patsy

Even Doorklikken

Facebook

Ideeën of teksten? Mail ons.

Heb je een (spirituele) tekst, een evenement of andere ideeën, laat het ons weten. Veel kans dat uw tekst verschijnt op Yanga.be, het spiritueel blog voor jou en door jou.

Teksten mogen worden gestuurd naar contact@yanga.be en worden gepubliceerd na lezing en goedkeuring.