Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ons Blogteam

Ons Blogteam

De Teller

zaterdag, april 28, 2012
Foto van Lescrauwaet Isabelle

Ik geef mijn lichaam terug aan jou opdat wij beiden als een lichaam en geest kunnen samen zijn.
 Ik vloog weg van jou, maar mijn gevoel van liefde voor jou liet ik nooit los.
 Ik geef mij nu volledig over en laat mij verder verleiden door jouw mooie ogen en lieve lach. 
Onze liefde vanuit ons hart was zuiver en sereen.
 Ik sla mijn vleugels van liefde om je schouders heen.
 Voel mijn liefde, het is als een trilling van zuivere kosmische muziek. 
Luister naar de mooie heldere tonen, voel ze in je hart naar binnen komen.
 Laten wij terug de geliefden zijn van de wereld, laat onze liefdesenergie zuivere trillingen sturen naar het eeuwige licht van het heelal.
 Diep in het centrum van ons wezen ligt een oneindige voorraad liefde verborgen, onuitputtelijk, dus maak je geen zorgen.
 Ook als we ons hele leven onze liefde zullen delen, zal de liefde er altijd zijn en zeker niet alleen in onze dromen. 
Zoals de zon ons haar warmte schenkt, zal ik je mijn liefde altijd geven om het voor eeuwig samen te beleven.
Mvg. William


 Reactie van Heye L. 
Liefhebben begint met het onszelf in evenwicht te brengen. We kunnen lief hebben als wij een zijn met ons innerlijke werkelijkheid. Door tijd te nemen om naar onszelf te luisteren en te weten wat wij voelen, deze liefde kunnen wij daarna uitstralen naar anderen. Het voedt uw ziel als u liefhebbend bent en de liefde van anderen voelt, het is een vreugdevol samenzijn met hen die ons verwarmen. William zeer mooie diepgaande woorden in jouw prachtig gedicht, en zeer goed samenhangend. Heye L.
Reactie van Anoniem 
Als wij ons leven zonnig bekijken is het zoals de loop van de zon. Op het donkerste punt belooft het dag te worden. Elke dag met een liefdes doel, is weer het begin van een nieuwe tocht, en zo tot in het oneindige. Ontdekt de sensatie van elke dag, beleef de dag met vreugde in je hart. Jullie blogteam verdienen een mooi complimentje, jullie teksten, kunst en andere gezondheids-weetjes. Helpen ons op een juist spoor te brengen in ons leven, om zo een betere wereld te helpen creëren. Danny en Linda

vrijdag, april 27, 2012
Tekening van Jayson Villamor
Op zoek gaan naar de onsterfelijkheid, het is de eeuwige speurtocht van de mens naar het eeuwig leven en is zoiets onwezenlijk dat we ons nauwelijks kunnen voorstellen wat doodgaan inhoudt.
De verkondiging dat ons leven verder gaat in het hiernamaals, ons "volgend leven" verandert het algemeen idee van spirituele bestemming volkomen.

Dit is in het geheel niet in tegenspraak met de leerstellingen van welk geloof dan ook, omdat geen enkele religie precies een eenduidigheid stelt wat er gebeurt. Het is misschien wel zeker dat iemand in zijn volgend leven de uitwerking ervaart van de levenswijze die hij voor een deel heeft helpen creëren. Met andere woorden, de energie komt terug. We dragen met z'n allen een zekere verantwoordelijkheid voor wat er vandaag gebeurt omdat we het in een volgend leven zullen ervaren.

De dood zelf is een vorm van stoppen met creëren. Als het bewustzijn van de mens de doodervaring doorstaat, als men ook maar iets van reïncarnatie begrijpen wil, moet men als grondgedachte accepteren dat het bewustzijn een energie behelst die los staat en hoger is dan de materie waaruit het fysieke lichaam bestaat.
Deze gedachte vindt steun bij het onderzoek van de unieke wijze van denken, voelen en willen van elk levend wezen. De reïncarnatiegedachte is geen geloofssysteem, geen theorie of psychologische truc om er het “grimmige einde” van de dood mee te verschalken.
Teneinde dit mysterie te doorgronden, heeft de mens zich in allerlei geloofsvormen verdiept. Heeft God werkelijk de wereld geschapen of heeft de mens God gecreëerd om de dood te aanvaarden en beter te begrijpen? Zijn wij door het niets teweeggebracht, waar het "iets" is uit ontstaan, namelijk "de mens" of was het de evolutie die ons in onze huidige vorm bracht uit het sterrenstof waar levende materie in verscholen zat dat hier door het gunstige klimaat zijn ontwikkeling vond?

Het zijn levensvragen die iedereen bezig houden en waar wij zullen naar blijven zoeken en een reële oplossing voor trachten te vinden. Is daarom de reïncarnatietheorie het antwoord op de vele onopgeloste vragen zoals eerder vermeld? Alles dat een begin heeft, zoals het universum, is ergens door teweeggebracht. De mens is voortdurend op zoek naar zijn identiteit. Zijn ware identiteit staat volkomen los van die van zijn zogenaamde vader en moeder. De wet van de karma dwingt ons uit deze toevallige ouders geboren te worden waar wij fysisch beide lichamen voor een deel zullen opnemen in ons. Door onze ouders zullen wij in het begin van ons leven beïnvloed worden, naar gedrag en levenswijze. Maar na verloop van tijd zal ons eigen "ik" meer op het toneel verschijnen en zullen wij meer naar onze eigenwaarde overgaan en ons leven verder afwerken, want de beïnvloeding van het lot van de mens is tenslotte een kwestie van levensbelang.

Ons lichaam groeit van kinderjaren naar jeugd, middelbare leeftijd naar ouderdom, maar de persoon in het lichaam, "die ik", is altijd één en dezelfde gebleven. De reïncarnatie als principe van een bewust "ik", dat onafhankelijk van het lichaam staat, maakt deel uit van een systeem van hogere orde, die hogere "ik" energie of de ware liefdesbron van het universum, waartoe wij allen deel uitmaken.
Kunnen wij de vicieuze cirkel van de reïncarnatie verbreken? Wie de menselijke levensvorm goed benut, kan al zijn bestaansproblemen (geboorte, dood, ziekte en ouderdom) erin oplossen om zo steeds naar een hoger niveau te gaan van het oorspronkelijke wezen van ware liefde. Eenmaal in deze hoogste vorm, waarbij hij in zijn verschillende levens geleerd heeft die hogere kennis te verkrijgen door de volledige eenheid tussen geest en lichaam te bereiken tijdens uw leven op aarde, door kosmische liefde in uw dagelijks leven in praktijk te brengen, kan uw geest zich tot vervolmaking ontwikkelen. En eenmaal wij in ware liefde verbonden zijn met onze ziel, zullen wij voor eeuwig samen zijn met de eigenaar van het universum, om nooit meer hoeven terug te keren op aarde om te leven en te leren maar volmaakt zijn met het allerhoogste die wij God of Kosmische meester noemen.
Of is reïncarnatie een leer van zielsverhuizing die ertoe diende om de mens een aannemelijke verklaring voor de werking van de kosmos te geven? Laat dat schitterende liefdesvuurtje dat in ons allen brandt, eeuwig zijn. Een leven is niet meer dan een flits in de tijd. Door te begrijpen wat de wetenschap der reïncarnatie behelst, kunnen we de ziel, die we zijn aan de knellende greep van karma ontwringen en haar terug laten vliegen naar de onstoffelijke kosmische regionen van kennis, liefde, geluk en eeuwig leven.

Hoop door mijn teksten jullie wijsheid, liefde en vrijheid in geloof te mogen overbrengen. Zonder die wijsheid missen we een spiritueel werkprincipe om ons op een hoger bewustzijnsniveau te brengen. Als we niet uit onze ervaringen kunnen leren, zijn wij gedoemd steeds weer dezelfde fouten te maken en kunnen we ons niet volledig ontplooien. Laat ons door de ware liefde begeleiden en ons door deze kostbaarste gave wijsheid schenken. Laat onze wijsheid een baken zijn dat ons door de gevaren van het alledaagse leven leidt. Word bewust van je verkregen wijsheid, dat geeft helderheid aan onze gedachten, liefde aan onze harten en verhevenheid aan onze daden.
Mvg.  William

Reactie van Pauwels 
Inderdaad, wij zijn voortdurend te druk en vragen ons dan af waarom onze zenuwen gespannen zijn. Ons leven is veel te kort om ons over alles zo zorgen te maken, onze geest niet op zijn gemak, onze nachten slapeloos. Wie de kunst verstaat lichaam, adem en geest volmaakt te ontspannen, zal het leven en de dood beter begrijpen. Het bewustzijn behelst een hogere vorm van altijd durende energie dat los staat van het fysieke lichaam. Daarom geloof ik in de incarnatie theorie dat je hier zo mooi beschrijft, wij leren tot wij volmaakter worden. om op deze weg het hogere doel te bereiken. Dat kunnen wij God noemen of ?
Pauwels A.


Reactie van Kaatje R.
Nieuwsgierigheid is het gezonde verlangen van de mens zelf, om te weten wat en hoe het leven is. Voor een open geest iets heel natuurlijks, het wakkert onze nieuwsgierigheid naar de aard van het universum aan. Om meer te weten over de eeuwige vlam in onze geest: de Goddelijke vonk ? die onze geest van leven bezielt. In de incarnatie van de ziel geloof ik niet, enkel dat 'ons' leven steeds maar doorgaat, op aarde en in de kosmos of het hiernamaals. "Het is misschien wel zeker dat iemand in zijn volgend leven de uitwerking ervaart van de levenswijze die hij voor een deel heeft helpen creëren". Deze zin klopt niet ? Het is misschien wel zeker dat iemand in dit leven de uitwerking ervaart van de levenswijze die hij voor een deel heeft helpen creëren. Zal beleven in het leven na de dood, hij neemt een deel van de geleefde energie mee in het eeuwige geestelijk leven. Dat is mijn visie ? het is alvast een mooie tekst om met doordachtheid eens te lezen.
maandag, april 23, 2012

Ons lichaam is het centrum van al onze gedachten en gevoelens. Maar hoe kunnen we nu bewust zijn van onze eigenwaarde. Dat is een van de allergrootste raadsels.
Dat komt onder meer doordat ons bewustzijn een onbegrijpelijk geheel is. Je bewustzijn geeft je een “ik” gevoel, zodat je het verschil tussen jou en de ander kent en je lichaam van de omgeving kunt onderscheiden.
Foto van Isabelle Lescrauwaet
Door bewust te zijn van onszelf, is het belangrijk onszelf in evenwicht en in harmonie te houden. Daarom is het van belang altijd goed uit te rusten en te ontspannen om op deze manier onze gedachten op orde te brengen en ons evenwicht te bewaren. 
Beleef zoveel mogelijk geluksmomenten in je leven, en laat ze diep in je bewustzijn doordringen en houd ze vast.
Sta elke dag eens even stil bij alles wat je hebt, om je bewust te zijn van juist de kleine dingen die het leven de moeite waard maken en van het feit dat die dankzij liefde en passie tot stand zijn gekomen in je leven.
Zo zal je vaker de wolken niet zien die jouw dag verduisteren, maar de zon waarnemen die bovenuit piept en haar warmte voelt stralen in jouw hart.
Voor het slapen gaan beleef nog eens de geluksmomenten van die dag, je zal zien dat er iedere avond er steeds meer positieve gedachten bijkomen.
Jouw levensvreugde is de stille kracht onder de vriendelijkheid van de mensen.
Zo creëer je een andere wereld en zet je de ramen en deuren in je hart weer open. Bekijk die wereld met een heerlijke aanstekelijke open lach, geluk zal een compleet geheel worden, en jouw lieve nederigheid zal je laten thuiskomen in een oase van rust in ieders hart.
Mvg. William

Reactie van Stijn De M. 

Evenwicht in onze geest, houdt het "ik" inderdaad op aarde. Een verstoorde "ik" beleving ontstaat als wij onszelf lichamelijk niet meer kunnen lokaliseren. De vermoedelijke oorzaak is een gebrekkige coördinatie van de zintuigen, waardoor de hersenen tegenstrijdige informatie ontvangen van het lichaam. Dit geeft de persoon meervoudige persoonlijkheidsstoornissen,die kunnen ontstaan door hevige stress situaties of een drank of drugs probleem ? Door bewust te zijn van onszelf, is het belangrijk onszelf in evenwicht en in harmonie te houden. Deze zin bevat een grote waarheid!, zoals de volledige tekst trouwens!. William terug mooi verwoord! je geeft aan vele mensen nieuwe hoop en liefde.

Reactie van Anoniem 

Een verstoorde "ik" beleving ontstaat inderdaad als ge drugs neemt. Kan het beamen, ben nu volledig clean, heb mijn "ik" gevoel terug hier op aarde, en leef in harmonie met mezelf nu. Mooie tekst uiterst boeiend om te lezen, ook de reactie van Stijn is zeker om even bij stil te staan. Sta elke dag eens even stil bij alles wat je hebt, om je bewust te zijn van juist de kleine dingen die het leven de moeite waard maken. Prachtig man dit is de realiteit die wij niet eens meer beseffen, dat die kleine dingen ook zo belangrijk kunnen zijn in t'leven. Kurt S.

Reactie van  Steven :
Wijzer dan hij die waarde aan het leven hecht, gebruikt zijn geest als een spiegel. Hij streeft naar niets, prijst niets. Hij weerspiegelt, de liefde zonder oordeel naar geloofsovertuiging ! Daarom handelt hij zonder schade toe te brengen. Maar leeft hij volgens een leer die niet in woorden is uit te drukken.Zo vult hij de ruimte tussen hemel en aarde met oneindige ware liefde. Steven De Bie



vrijdag, april 20, 2012
Tekening van Jayson Villamor

Bij tweelingzielen is er een onmiddellijk gevoel van herkenning. Ze voelen vriendschap en innerlijke verwantschap, alsof ze elkaar al jaren kennen. Het is zoals een thuiskomen bij elkaar. Er springt als het ware een vonk van onmiddellijke liefde, vreugde en zelfs extase over die heel diep kan uitgroeien tot een innerlijk spiritueel centrum van zielsgeborgenheid.
Er vormen zich meteen sterke energievelden tussen de twee personen. Die energie is uniek van samenstelling en dit vanaf de eerste ontmoeting. Er komt een band tot stand die onverbrekelijk blijkt te zijn.
Op een unieke wijze voelen de twee zielen zich met elkaar verbonden en hun aura’s vloeien als het ware in elkaar over, alsof de twee aura’s een geheel met elkaar vormen. Het ontmoeten van je tweelingziel is dan ook een bijzondere aangrijpende emotionele gebeurtenis, die je leven voorgoed zal veranderen. Nu je weet dat er op deze aarde iemand rondloopt die jou zo volledig aanvult en zo compleet maakt, zal er niets of nooit meer hetzelfde zijn.
Het ontmoeten van je tweelingziel wilt niet zeggen dat je een liefdesrelatie wilt met hem of haar of er één kan hebben omdat dat in sommige gevallen onmogelijk kan zijn. Als dit het geval is, zal er sprake zijn van een voortdurend pijn en gemis, over het niet bij elkaar kunnen zijn met degene die je ziel compleet maakt. Vele tweelingzielen zullen getrouwd zijn en allebei een partner hebben die ze geen verdriet willen aandoen.
Maar het gaat soms anders! Veel huwelijken gaan stuk omdat men meestal heel jong trouwt met degene die juist het tegenovergestelde van jouw energieveld is. Men kijkt meestal op naar iemand die sterk van karakter is als jij zwakker bent, of omgekeerd. Dan opeens verschijnt jouw tweelingziel in je leven, de emotionele en spirituele band zal echter nooit meer verloren gaan en zal zo sterk zijn, dat afstand onbelangrijk is.
De trillingsfrequentie en de energievelden van tweelingzielen zijn echter zo hoog en op dezelfde golflengte, dat men zelfs in gedachten of in dromen de andere kan zien en het gevoel kan hebben een ontmoeting te hebben gehad. Dit komt door de hoge mate van spirituele ontwikkeling van beide zielen. Het is zoals in de kosmos waar verschillende energieën een geheel vormen in het oneindig heelal, waar alles grens- en tijdloos is.
Daarom gaat men ervan uit dat er een multiversum moet bestaan. Alles is energie. Deze energie kan positief zijn, maar ook negatief. Is ons universum het enige (?), en stel dat er veel universums naast elkaar bestaan. Deze verschillende universums binnen het multiversum noemen wij parallelle universums.
Het is zoals hier op deze wereld dat verschillende tweelingzielen rondlopen die elkaar nooit zullen ontmoeten, soms ook parallel naast elkaar leven en toch elkaar nooit vinden.
De meeste universums zouden gelijk zijn zoals het onze, maar zouden ook heel anders kunnen zijn. Ze kunnen uit een hogere frequentie bestaan, dat wij soms het hiernamaals noemen (?). Wat er gebeurt na onze dood, kan niemand ons met zekerheid vertellen. Vele godsdiensten proberen een antwoord te vinden op deze eeuwigdurende levensvraag.
Voorbij deze wereld zijn er geen ‘randen’ en afgebakende grenzen. Objecten, personen en plaatsen lijken meer op een reflectie in een vijver. Om het in verstaanbare taal uit te drukken, zie je de wereld om je heen, maar je hebt geen neutrale verbindingen om te identificeren wat je ziet. Door ons bewustzijn aan te passen herstel je deze neutrale verbindingen en kan je terug identificeren wat je ziet in dit parallelle universum of het hiernamaals.
Oude esoterische leringen zeggen dat iedereen een tweelingziel heeft, dat er ook andere dimensies zijn of dat er een multiversum bestaat. Hier maak ik de vergelijking tussen de energie van tweelingzielen in onze materiële wereld en het mogelijk bestaan van meerdere universums die de alles omvattende energiebron die wij "God" of "Kosmische meester" noemen, en die alles gecreëerd heeft, maar met elk zijn eigen ik, hier vertegenwoordigd op deze wereld, zoals er tweelingzielen zijn die samen één en dezelfde energie hebben. Waarom zouden er niet meerdere heelallen bestaan met mogelijke dezelfde energievelden en waar ons tweede ik vertegenwoordigd is?
Mvg. William
 Reactie van Rudolf De W. 
Zeer interessante theorie je zou wel eens gelijk kunnen hebben er een multiversum moet bestaan ? Was ook getrouwd en kwam mijn tweelingziel tegen, het was zoals jij het beschrijft. Daar zijn geen woorden voor te vinden wat een gevoel dat geeft. Wij levenden naast elkaar in de zelfde stad, twee energieën die parallelle naast elkaar leefden. Tot op de dag dat wij toevallig elkaar ontmoeten, ons leven was volledig overhoop, als je begrijpt wat ik bedoel? Er zullen nog mensen zijn die hetzelfde hebben meegemaakt zoals mij, zij zullen weten dat ik niet overdrijf. Als er tweelingzielen bestaan met 100% dezelfde energie, waarom zouden er niet meer universums bestaan alles is toch energie. Met een aller hoogste kosmische energie die alles op zijn plaats houd door de aantrekkingskracht van alle bestaande energieën en zwaartekrachten die in het heelal gecreëerd zijn. Rudolf DE W.

Reactie van Martens L. 
Kijk eens naar een roos of een andere mooie bloem, die fluwelen blaadjes, die diepe kleuren, die geur, die opbouw van die prachtige roos of andere bloem ?. Dat zoiets moois kan bestaan, is dit allemaal toeval of het werk van een hogere energie ?. Die twee verschillende bloemen bestaan toch ook elk op hun manier van groeien uit een andere energie, die geleid word door de seizoenen van onze aarde. Die aarde maakt deel uit van een groter geheel, ons sterrenstelsel, met als grote levensenergie leverancier " de ZON ". Die op haar beurt deel uit maat van het universum, waarom zou ons universum geen deel kunnen zijn van het nog grotere onbegrensde multiversum ? Met elk zijn eigen energievelden of andere dimensies, die gecreëerd zijn door een actief beginsel uit het niets dat wij onze Schepper of DE Allerhoogste noemen. Zoals er tweeling zielen zijn uit dezelfde energie, die elkaar direct herkennen en aanvoelen. Waarom zouden er niet meer grotere energie velden bestaan die wij "het universum" noemen ? Goede tekst William je zet ons aan het denken ! en zo als altijd dring je ons niets op in je teksten. Je laat ons de open keuze waarin wij willen geloven, maar je leidt ons zeker de goede weg op.+++ Martens L. +++

Reactie van Sara D. K.
Er bestaan vele verschillende benamingen voor: het multiversum, parallelle heelallen, de veel-werelden interpretatie, het ‘landschap’ van de snaartheorie, etc… Allemaal doelend op het idee dat er niet één uniek heelal is, maar dat er tegelijkertijd vele heelallen zijn. Het idee is al erg oud: de Griekse filosoof Epicurus opperde het 300 jaar voor Christus al: Dat alles energie is , daar ben ik ook van overtuigt ! als de mens een kosmische oorsprong geeft, waarom zouden er dan geen mensen zijn die van oorsprong uit hetzelfde energieveld zijn ? De ene mens ligt je al beter dan de andere, een trek je aan, de andere stoot je af. Ook al heb je nog niets tegen elkaar gezegd, enkel elkaar in de ogen betast. Goede uiteenzetting ! verstaanbare tekst ! Sara D. K.
dinsdag, april 17, 2012


Laat mijn handen en gedachten respect hebben voor de mooie wonderen van deze wereld. Moge mijn ogen in de avondgloren de zonsondergang blijven aanschouwen. Ik zoek de kracht niet om sterker te zijn dan jou, grote geest van het kosmisch verhaal. Wiens adem alles op aarde laat leven, wiens stem ik hoor in de winden die langs mijn lichaam zweven. De complexiteit van ons bewustzijn maakt ons superieurder dan jouw andere schepselen hier op aarde. Leer ons enkel te nemen wat wij echt nodig hebben om te overleven, leer ons uw creaties te eerbiedigen en te beschermen. Laat ons samen jouw mooi geheel aanschouwen, het maakt niet uit waar je in gelooft. Alle Goden waar men in gelooft, is een God, maar die ene God draagt verschillende namen.
Mvg. William

Reactie van Mario

Als sterren konden spreken,zou iedereen het weten! Zoals jij is er maar één die ons op een liefdevolle wijze het leven aangenamer maakt. William zeer mooi deze tekst. == Mario ==
Reactie van Walter Stroef
We zijn allemaal mensen en gaan samen op weg. Het leven is niet altijd eenvoudig. William, in uw wonderbaarlijke teksten toont u de te volgen route. Laat ons hopen dat we ooit eens op onze eindbestemming aankomen, waar onze Schepper het wil. We zijn hier niet voor niets, allen hebben we een doel en als we goed luisteren, zal een Stem ons blijven geleiden naar een verheven Goedheid. We zijn geboren uit Liefde en zullen ooit eens in het Aanschijn staan van Iemand, die alleen LIEFDE is...Groetjes van Walter.
vrijdag, april 13, 2012

Laten wij onze liefde belichamen en het onmogelijke mogelijk maken door onze God in een energie te laten samensmelten. Ook al is de bron van waarheid verschillend, liefde is een manifestatie van een buitengewone energie die in onze harten zijn ontstaan vindt.
De ruimte tussen onze liefde is heilig, die moeten wij eren. Onze heerlijke open lach klinkt door de stilte van deze prachtige omgeving van onze liefdesruimte. De doorbroken stilte zal ons hart verwarmen met de mooiste liefdesmelodieën.

Liefde is als een krachtige motor, ze jaagt op en stuwt voort en doet tijd en ruimte vergeten. Laten wij onze hemelse droom beleven waarin wij in harmonie ons liefdesspel kunnen ervaren. Laat mij jouw ideaal beeld zijn, dan zal ik je mijn liefdevol opbouwende woorden naar jou overbrengen, en kunnen wij ons eigen leven samen naar hartenlust inrichten zoals wij het zelf willen.
De grootste intimiteit ontstaat tussen twee mensen die elkaar eigen wereld gunnen, ook al hebben ze verschillende religies. Laten wij onze eigen innerlijke weg bewandelen. Als je God zoekt, kan je als je geluk hebt het Goddelijke of kosmische vinden in jezelf, je zal dan kijken naar de wereld vanuit dit perspectief en zien dat alles wat bestaat een zekere hogere macht bevat.

Ervaar deze ultieme werkelijkheid.

Tekening van Jayson Villamor
Daarvoor is het nodig een geestelijke ruimte te betreden die voorbij het rationele denken ligt. Je moet proberen meer vanuit je hart dan vanuit jouw hoofd te denken. De bedoeling is dat je het rationele denken ondergeschikt moet maken aan het intuïtieve weten. De waarde van dit niet weten zie je dan in, maar een scheppende manier van denken is evenveel waard. Probeer in jouw werk en leven een verbinding te maken tussen die twee werelden. Zo kunnen wij hoge verwachtingen van het romantische en poëtische karakter van de liefde in ons leven beleven.

Iedereen nogmaals bedankt! We zijn het magische getal van 30.000 bezoekers overschreden, ook Facebook ( facebook.com/yangabooks ) wordt druk gelezen. Ik hoop dat onze blogs jullie verder blijven boeien, onze teksten blijdschap en ontspanning mogen geven. Blijdschap is de oorzaak van je glimlach en dit is het beste medicijn voor een opgewekt hart.
Mvg. William
Reactie van Steven
Super geschreven William een dikke proficiat met jullie succes, geluk is een bijproduct dat we verwerven als we iemand gelukkig proberen te maken en dat doen jullie zeker! Geef een dikke knuffel aan je ganse blog team, ga er geen namen bij plaatsen, zo vergeet ik zeker niemand. Door mijn gedachten zweven een van jouw fantastische uitspraken : Liefde is de enige energie dat meer wordt wanneer we het delen met iedereen ! Ook al is de bron van waarheid verschillend, liefde is een manifestatie van een buitengewone energie die in onze harten zijn ontstaan vindt. Prachtige woorden die je hier gebruikt, wij zijn allemaal mensen van dezelfde oorsprong, maar die geven wij soms een andere benaming. Spijtig dat dit zoveel problemen geeft in deze wereld ?
Groeten Steven D. B.
Reactie van Pauwels
Je heeft een boodschap van nieuwe hoop voor de toekomst van de mensheid op aarde!. Laten wij het volk zijn van de schepping, de absolute objecten van ware liefde zijn, ongeacht onze geloofs-overtuiging !. Het leven is een oneindig voorrecht, zie het leven als een dans? Samen dansen heeft dit zin ? Je danst omdat je ervan geniet. Waar ook je danspartner vandaan komt of welke God hij geeft, of misschien in het niets gelooft == DANS SAMEN ! ! == en geniet van het leven. Een intercultureel huwelijk, is de beste manier om de mensheid van bloedverwantschap te herstellen.Zo komen wij op een totaal nieuw niveau en de barrières tussen etnische afkomst, cultuur, nationaliteit en religie worden doorbroken. Mooie blogs !!! zeer interessante onderwerpen met mooie kunst en natuurweetjes ----- Pauwels C.
Reactie van Martha M.
Als je God zoekt, kan je als je geluk hebt het Goddelijke of kosmische vinden in jezelf, je zal dan kijken naar de wereld vanuit dit perspectief en zien dat alles wat bestaat een zekere hogere macht bevat.Daar kan ik mij niet in vinden ? maar in jouw andere mooie verwoording van de liefde is prachtig omschreven. Ook je andere teksten zijn de moeite waard om te lezen en zeer mooi omschreven, je verhaalt de liefde in tal van je teksten, dat is een zeer positief punt. Je heeft iedereen de vrijheid van "geloven" ?, je dringt niets of niemand een gegeven op om te geloven in "het toeval" of "hogere macht", of wat dan ook ? ---- Martha M.en Roger D. K
Reactie van Anoniem
Wij blijven trouw aan onze mening alsof alles daarvan afhangt. Laat ons toch wisselen van mening en luisteren naar elkaar. De wijze weet zonder te reizen, heeft inzicht zonder te kijken, bereikt iets zonder te handelen. Als wij alles onder de hemel willen veroveren, laten wij er iedereen bij betrekken. Om tot goede overeenkomsten te komen tussen alle geloofs-vormen en Goddelijke waarheden. Prachtig die interculturele huwelijken, wie organiseert zo een manifestatie ? Dat is het beste initiatief dat ik al gezien in mijn ganse leven. Een groot woord van dank aan deze voor mij "onbekenden" om zo een organisatie op gang te brengen.== Mortier J. ==
Reactie van Leona
Het doet er niet toe of men christen, moslim of hindoe is " liefde is liefde ". Wij moeten in een geestelijk opzicht volmaakt worden, deze volmaaktheid geeft ons inzicht in het leven zelf. Wanneer de zon opkomt denk ik altijd aan, die ene ware schepper die handelt in zuivere ware goedheid. 'Hij' doorstraalt het ganse heelal met zijn liefde. Door zijn verschillende vermogens houdt 'Hij' alle levende wezens die naar stoffelijke vreugde verlangen in stand en schenkt 'Hij' zijn toegewijden volkomen zegen aan iedereen die in de ware God gelooft, welke naam je 'Hem' geeft doet er niet toe. Dat is eeuwige Goddelijke liefde die is ons groeit,hoop dat er vele zoals jij deze aarde mogen bevolken. Leona en Guido D. V.
Reactie van Tom Bracke
Vaak wenden we ons tot God omdat we door het leven door elkaar geschud worden, om dan te ontdekken dat het God was die ons wakker schudde


maandag, april 09, 2012
tekening van Jayson Villamor
In mijn hart is alles van jou.
Eindeloos verzonken in de diepte van jouw ogen.
De mensen die liefde kunnen delen, hoeven geen hart meer te stelen.
Nog nooit beheerste iemand zo mijn gedachten.
Het zijn jouw oren, die mijn liefde voor jou aanhoren.
Het is misschien iets kleins maar dat kleine vonkje ontvlamde in mij.
Als ik diep in jouw betoverende mooie ogen keek.
De regenboog van de liefde ligt in een mooi landschap heel hoog maar hier ver vandaan.
Ergens op de wereld staat een grote levensboom, een sterke oude boom.
Die kan ons brengen naar die mooie regenboog.
Hij geeft een magische kracht, hij geeft iets heel bevredigends, het is liefdes pracht.
Liefde is ? Ik ben ik, jij bent jij en samen zijn wij ' die grote levensboom'.
Mvg. William

Reactie van L Maes
Super cool , op facebook had je succes ;-) al die reacties en "vind ik leuk" ( in de 30 kliks amaai kei goed ) proficiat jullie zitten over de 30.000 bezoekers ! Doe zo verder : William, je hebt een fanatisch blog team :-) facebook bijna 600 personen die het leuk vinden! ! ! Met je nieuwe tekst zal het ook super cool worden op facebook ! wat een sensuele erotische beschrijving van de ware liefde ! !
vrijdag, april 06, 2012
Hypnose
Misschien overbrugt hypnose op termijn de grenzen tussen het normale en het paranormale. Eenmaal gehypnotiseerd, reageren mensen totaal anders, ze worden magnetisch beïnvloed.
Hypnose is echter meer dan een trucje, de persoon ervaart een diepe ontspanning die nog het meeste lijkt op een diepe trance. De meeste mensen, de één meer dan de ander, zijn er gevoelig voor.

Er bestaan vragen over iemand onder hypnose iets laten doen wat hij niet wil.... wel dat zal hij dan ook niet doen. Je kan mensen wel dingen laten doen die ze anders niet zo snel in hun hoofd zouden halen. Hypnose is een populaire vorm van amusement, je laat vrijwilligers doen wat ze anders niet voor mogelijk achten, vb.: een volledig verstijfd lichaam, dat steunt op hoofd en voeten op twee stoelleuningen komt te liggen. Dat kan je enkel maar door die suggestie van de hypnose bereiken.

Normaal zal je een mens in gewone toestand dat nooit laten doen. Angst overwint hier op het uitvoeren van deze stunt. Met hypnose schakel je “die angst“ uit en denk je niet meer aan het mogelijke gevaar, de gehypnotiseerde is onder invloed van de suggestie en gedachten van de hypnotiseur.

Maar men kan ook hypnose gebruiken om mensen te helpen, vb.: het terug halen van herinneringen uit een ver verleden, of via deze verkregen bewustzijn toestand terug gaan naar vorige levens. Het meeste aanvaardbare is hier om belangrijke negatieve gebeurtenissen uit het verleden die psychische wonden hebben gemaakt, beter te laten genezen. Zoals je ziet kan hypnose op diverse manieren nuttig zijn, maar komt het best tot haar recht in handen van professionals.

De kracht van de suggestie activeert ook de “slapende gedeelten“ van onze geest die wij kennen als het “onderbewuste“. Wanneer dit gedeelte van onze geest ontwaakt, ontketent in het individu een enorme hoeveelheid nog niet aangeboorde krachten. Dit zijn de krachten van het onderbewuste, dit is het begin van zelfkennis, waarbij het de eerste stap is naar de bevrijding van onze persoon uit de gevangenis die wij soms van ons eigen leven maken.

Het laten doorstromen van energie uit je onderbewuste is een ideale manier om je accu’s weer eens op te laden, om je energiebalans te herstellen als die door de hardheid van het dagelijkse leven verstoord is, of om je hele energiesysteem een grote schoonmaak te geven. Onder deze omstandigheden richt je je aandacht meer op je astraal of geestelijk wezen, dan op je fysieke lichaam. Het maakt je, nadat je opgeladen bent met nieuwe energie, gemakkelijker weer op het fysieke vlak te functioneren.

Zo breng je je eigen fysieke lichaam in evenwicht met de natuur van de aardse energie en de kosmische kracht. Je zal nieuwe inzichten krijgen en een andere houding gaan aannemen tegenover jezelf en anderen. Naarmate je je eigen lichaam zo beter leert kennen, zul je wellicht ontdekken dat een deel van jouw gevoelens en reacties berust op wat anderen denken. Door jouw eigen suggestie van het “ja” zeggen tegenover jezelf en het kunnen “neen” zeggen wat anderen denken. Dit alles vertegenwoordigt een verandering in je lichaam en de eerste reactie van een lichaam op verandering.

Het observeren van jezelf in de maatschappij is de eerste stap naar groei en een nieuw leefpatroon. Als je dingen van jezelf ziet, die je wilt veranderen, zal je dit zeker doen. En niet doen wat de andere van jou verlangt om te doen. Geef jezelf niet de schuld voor wat je geweest bent, luister naar de kracht van jouw eigen gedachten. Wanneer iemand je zijn of haar liefde toont, besluit toch liever warm te reageren op deze liefde.

Jouw ruimte bestaat uit je lichaam, zowel het fysieke als het astrale of geestelijk en alleen jij kunt deze ruimte prettig vullen. Maar jammer genoeg, zullen vele anderen vaak proberen er een inbreuk op te maken, omdat zij wensen dat jij hun aandacht schenkt of omdat zij willen dat jij op de één of andere manier met hen gaat communiceren.
Besteed dus meer aandacht aan datgene waar je mee bezig bent en terwijl je dat doet, kan je ook luisteren naar anderen, maar hun invloed blijft zo beperkt. Leer luisteren naar jouw intuïtie en naar het weten wat je wel of niet kan verwezenlijken voor anderen, zonder jouw energiecentrum leeg te laten plunderen.
Zo word je minder gevoelig voor hypnose want deze vorm van suggestie kan soms heel gevaarlijk zijn .
Tekening van Jayson Villamor
Als wij de geschiedenis induiken, zien we tal van voorbeelden wat massa hypnose kan verwezenlijken. De suggestieve kracht van “leiders” spelen hier een belangrijke rol hoe zij het positief of negatief benaderen in hun macht naar het volk toe.
Laten wij altijd aandachtig bezig zijn, onze geest laat zich gemakkelijk afdwalen naar ongewenste negatieve activiteiten in ons leven. Wees baas over je eigen lichaam en verbind je met de aarde – en kosmische energie, zo word je koning(in) van je kasteel dat jouw eigen lichaam is, waar een energie in leeft en dat is LIEFDE..

Mvg.
William
reactie van Lucas
Mooi omschreven wat hypnose is, ook hoe je het kunt ervaren en gebruiken, om je onderbewuste te laten kennis maken met wat zelfkennis is. Waarbij het de eerste stap is naar de bevrijding en wij de wonderlijke gebeurtenissen in ons leven iedere dag kunnen ervaren. Denk hoeveel goeds wij ervaren ondanks de negativiteit die ons omringen ? Hoeveel mensen genezen door de kracht van het positief denken, kinderen dagelijks geboren worden door het wonder van de liefde ? Laten wij denken aan de gewone ervaringen in ons leven, laten wij ons open stellen voor de dagelijkse wonderen die zomaar ons toegeschoven worden. Laten wij er open voor staan, en geloven in het wonder van onze Goddelijke kosmische oorsprong ? William uit jouw teksten voel je de liefdesenergie stromen " proficiat " Lucas
Reactie van Alex
Wat een mens het gemakkelijkst doet, is van gedachten veranderen. Wat hij het moeilijkste vindt, is omgaan met de omgeving waarin hij zich bevindt. Hij zal gemakkelijk luisteren naar dingen die hij gemakkelijk kan veranderen. Dan moeilijke overgangen in zijn leven. Om van het ene proces op het andere over te gaan maakt men vaak het gebruik van het onderbewuste en gevoeligste kant. Het verschijnsel hypnose is eigenlijk een stroming die te lang in een richting gaat. Als men te lang tegen iemand spreekt, maakt men hen slaperig, om die persoon van die woordenstroom wakker te maken. Dient men hem ertoe te brengen om wat te praten en niet altijd te luisteren. Om de hypnose te laten verdwijnen, moet men de de stroming eenvoudig weg omkeren. Dit is meer de professionele aanpak om die persoon te helpen,tijdens het inpraten dat hij in een slaperig toestand komt, kan je door zijn bewuste geest doordringen naar zijn onderbewuste geest. Daar kan je dan meestal, de negatieve ervaringen of wonden beetje bij beetje genezen. Natuurlijk de werkelijkheid is soms anders ? Als we de mens psychologisch bekijken heeft hij drie delen, de Geest - het verstand - het lichaam vormen elk een onderdeel op zich, maar ze beïnvloeden elkaar voortdurend en in aanzienlijke mate.Zo een hypnose show of voorstelling sta ik niet 100% achter het gaat veel te vlug, een knip en de persoon is in hypnose en men laat hem van alles doen wat hij anders nooit zou doen ? Dan een knip en hij is terug dat is heel gevaarlijk, hij kan daaruit psychische schade aan overhouden. Zo kan men het creëren van iets tegen het creëren van iets anders in, tegen de eigenlijke wil van de persoon in is gevaarlijk. Als hij in een zware depressie komt in zijn leven kunnen deze gecreëerde factoren een negatieve invloed hebben op zijn verdere genezing. Dus wees voorzichtig met hypnose het is geen spelletje dat je eens gaat spelen, zo kunnen we verder gaan als men via het glaasje draaien op een tafel de geesten van overleden wil oproepen. daar schuilen andere gevaren in ? William je hebt terug een onderwerp om over te schrijven, dat word meer toegepast dan men denkt. Heel populair bij de studenten ? Groeten Alex M.

woensdag, april 04, 2012
De maan staat stil en is één met de nachtelijke hemel, ze wordt overgoten met het licht van de zon. De zon is voor ons verdwenen achter die eindeloze horizon hier ver vandaan. Maar wanneer de maan in het water weerspiegeld wordt, schijnt ze door de bewegingen van de wind allerlei veranderlijke gedaanten aan te nemen. De Onvoorwaardelijke liefde die geboren wordt uit het maanlicht is zo betoverend mooi. Het zijn als verloren kristallen tranen, die de aarde eenzaam bereiken. De maan voelt zich daar zo eenzaam en verlaten zo ver van de aarde vandaan. Hier komt het nachtleven tot leven, de natuurwezens dansen op het ritme van het schemerige licht. De maan haar geuren zijn zo zacht, haar liefde brandt door de nachtelijke hemel, houdt je innerlijk warm, als een zachte streling van een arm om je heen, geeft ze je nachtelijke rust, zoals iemand die je heel zachtjes kust.
Mvg. William

Reactie van Hoste D
.
Inderdaad de effecten van de maan beperken zich niet tot uw tuin of uw lichamelijke gesteldheid, maar dringen tot in alle belangrijke facetten van het leven door. Vele levensvormen worden beïnvloed van de kracht van de maan,het zijn beslist niet alleen maar romantische mensen die op de maan reageren: De kracht van de maan beïnvloed iedereen. Mooie tekst :-) Hoste D.

Even Doorklikken

Facebook

Ideeën of teksten? Mail ons.

Heb je een (spirituele) tekst, een evenement of andere ideeën, laat het ons weten. Veel kans dat uw tekst verschijnt op Yanga.be, het spiritueel blog voor jou en door jou.

Teksten mogen worden gestuurd naar contact@yanga.be en worden gepubliceerd na lezing en goedkeuring.