Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ons Blogteam

Ons Blogteam

Blogarchief

De Teller

zaterdag, maart 31, 2012

Als je aan iets aandacht geeft, wordt het groter. Geef dus vooral voorrang aan alles wat goed is. Kom uit voor je fouten, herstel ze en richt je energie op positieve dingen, daar heeft iedereen meer aan.
Je verbinden met de pijn van anderen, is ook niet zo spiritueel als we denken. Als je je laat meetrekken in andermans problemen en negatieve emoties, raak je weg van je eigen levenslust en innerlijke rust. Deze manier van meevoelen en medelijden helpt de ander niet en jezelf al helemaal niet.
Laat het probleem niet groter worden door zelf met je gedachten de negatieve spiraal te versterken, zonder dat je er bewust van wordt en er onverwachts middenin zit. Neem zeker de gevoelens van de ander niet op. Het lijkt misschien of je dichter bij de ander komt te staan als je de gevoelens van de ander in je opneemt en alsof je de last samen deelt, maar het tegendeel is waar, de last wordt verdubbeld. Natuurlijk wil je graag dat het goed gaat, maar je kunt van alles doen om ze te helpen.
Het is veel helender om jouw licht op hen te laten schijnen, dan samen in de schaduw te gaan zitten.

We hebben elke dag de keuze, we kunnen ons richten op wat ons vreugde geeft of op wat ons verdrietig maakt. Laten wij de donkere kant van het leven negeren, zodat wij niet blijven hangen. Laten wij aandacht geven aan wat groter en mooier wordt en voorrang geven aan de liefde voor onszelf en onze medemens. Zo leer je ook het geheim van dankbaarheid ontdekken. Dankbaarheid voor iedereen die jou helpt, waarbij die dankbaarheid omkeerbaar wordt. Ook als je dankbaar bent voor wat je hebt, kan het universum je nog meer geven. Dankbaar om je gezondheid, je leven, werk, en geliefden. Ook als je iets wordt opgedrongen wat je helemaal niet wilt hebben, zoals ziek zijn of verlies van een geliefde.

WAT IS ZIEK ZIJN : Ziek zijn is onzin, zegt het verstand. Je hebt pech, zegt de berekening. Ziek zijn is alleen maar verdrietig zijn, zegt de angst. Het leven wordt uitzichtloos, zegt het inzicht. Het is wat het is, zegt de liefde. Ziek zijn is belachelijk, zegt de trots. Ziek zijn is het ongeachte onmogelijke dat mogelijk wordt, zegt de voorzichtigheid. Gezondheid is het niet weten wat ziek zijn is, zegt de ervaring. Het is wat het is, zegt de liefde, aanvaardt het, zegt de voorzienigheid.

Voel de liefde van jouw omgeving, want zonder liefde ben je geen volledig mens. Door dankbaar te zijn, zie je opeens wat er allemaal al goed is in je leven, je leeft in het nu. Door dankbaar te zijn, verbind je met iemand of iets. Het paradoxale is dat je juist door die verbinding je eigen kracht groot gaat voelen. Je ervaart vrijheid, eenheid met jezelf en het universum. Laten wij de harmonie herstellen na meningsverschillen en verandering teweeg brengen door kleine acties te ondernemen. Laten wij dankbaarheid en aandacht schenken en een verbinding maken tussen alle mensen. Ik denk dat niet concurreren onze fundamentele aard is, maar juist het streven naar samenwerking en heelheid. We zijn gemaakt voor de verbondenheid met elk zijn liefdevol en opbouwend woord naar jezelf of een ander toe. Zo krijg je de gepaste energie, los je een beetje een emotionele gift op in jezelf.

Hoop dat deze tekst voor velen een steun mag zijn, die het soms moeilijk hebben in het leven en zo de waarde en het wonder van het leven leren waarderen, ook al is het niet altijd naar onze wens om ongelukkig te zijn. Vriendschap is oneindig meer waard dan vriendelijkheid. Wie met God of onze kosmische meester kan praten, hoeft niet naar de psychiater, al denken de meeste mensen het tegenovergestelde.
Mvg. William
Reactie van : Stijn
Toepasselijk in ons leven,om even bij stil te staan, je kunt niet iedereen helpen in deze wereld. Als je je laat meetrekken in andermans problemen en negatieve emoties, raak je weg van je eigen levenslust en innerlijke rust. Deze manier van meevoelen en medelijden helpt de ander niet en jezelf al helemaal niet.
Laat het probleem niet groter worden door zelf met je gedachten de negatieve spiraal te versterken, zonder dat je er bewust van wordt en er onverwachts middenin zit. Zeer goed geschreven hoop dat velen deze tekst lezen en begrijpen. Mooi verwoord ZIEK ZIJN :-) Stijn en Frank
Reactie van : Bart
Wijze woorden, ik heb vooral onthouden dat het beter is licht te sturen dan samen in het donker te zitten. En laten we ook niet vergeten dankbaar te zijn in het leven.
Bedankt :)
Reactie van Steven Geukens
O Engel Der dromen, die alles Waarmaakt,
Tover je mij wat ik wens........?
Is dit alles geen Droom, dit leven?
Zijn we wel echt?
Tover dan mij mijn hartenwens............?
.. Steven Geukens ..



Foto Isabelle Lescrauwaet

Heb je het even moeilijk of het was jouw dag niet. Let op! Negatieve levenservaringen worden in de vorm van spierspanning opgeslagen, waardoor de energiestroom door jouw lichaam blokkeert. Als je de weerstand in jouw lichaam als een storm voelt naar boven komen, zoek dan de nooduitgang in jouw eigen energieveld. Meestal gaat het gepaard met hoofdpijn, stress, maag en andere inwendige problemen. Laat jouw dag eindigen in stilte, laat een onbeschrijfelijke rust over je heen komen, door de ontspanning in jouw geest binnen te laten komen. Kom tot rust en ontvang de liefde van de kosmos ( hoe je ook die energie noemt heeft geen belang, Goddelijke of universele liefde ). Je moet er enkel diep in geloven en met volle overtuiging deze oefening doen.

Ga in een comfortabele stoel of zetel zitten, met de handpalmen naar beneden op je schoot. Sluit je ogen en richt je aandacht op je ademhaling. Laat in gedachten het kosmisch licht door jouw lichaam stromen, geef iedere spanning in jouw lichaam mee met deze lichtenergiestroom en geef het af aan moeder aarde, de aarde zal die energie transformeren, als je het gevoel hebt dat er genoeg negatieve energie is afgevoerd, richt dan je aandacht op je kruin. Richt dan de handpalmen naar boven in een ontvangend gebaar, visualiseer dat je een verbinding vanuit je derde oog naar het middelpunt van het universum maakt. Stel je open en sta toe dat het universele licht via jouw derde oog naar binnen komt, om het van daaruit door je hele lichaam te laten stromen. Hou niet vast, haal niets actief naar je toe, maar wees simpelweg ontvankelijk. Als je verzadigd bent van het positieve visualiserende licht dat door jouw lichaam stroomde, sluit dan af door het licht te bedanken. Beweeg je voeten en draai even met je hoofd zodat je weer bewust wordt van jouw omgeving.
Ga niet meteen over tot drukke werkzaamheden, maar geniet nog even van een goede relaxatie muziek met een lekker tasje thee. Wedden dat je je beter voelt voor de rest van de dag !

Mvg. William

Reactie van : Van Beveren
Als ijverige onafhankelijke denker en schrijver, beschikt je over creativiteit, optimisme, universaliteit en een sterke geloofsovertuiging. De wetenschap dat kennis macht is, stimuleert jou voortdurend te leren. Omdat je ook praktisch ingesteld bent en een goed inschattingsvermogen hebt. Door je doorzettingsvermogen en een realistische kijk op je schrijven, weet je je opmerkelijke talenten in te zetten. Die een bijdrage leveren aan het succes van dit blog, en ook zeker de informatieverwerkende andere blogs mogen wij niet vergeten te vermelden. Proficiat aan alle geïnteresseerden die meewerken aan dit succes.
Mr. Van Beveren L.

Reactie van : Carine H. Evergem
Ga dit vanavond eens proberen, zoals je het zo mooi beschrijft, prachtige tekst.Pas in de geborgenheid van de komische energie, kan de mens echt mens zijn. Maar vaak zijn wij er ons totaal niet van bewust, dat wij op een simpele aangename manier kunnen ontspannen.Het is nochtans precies het wonder van de Almachtige, om de positieve energiestroom door ons lichaam te laten stromen om alle negatieve spanningen af te geven aan de aarde. Vroeger gingen wij naar de kerk om ons te ontspannen, in meditatie van het geloof beleven in Gods liefde. Nu kunnen wij thuis rustig mediteren en een licht opbouwen, zoals je het zo waardevol beschrijft. Bedankt William


woensdag, maart 28, 2012
De ziel naar een andere sfeer van bewustzijn zien gaan, dit is het proces dat wij sterven noemen.
De dood van het stoffelijk lichaam is op z'n minst een geheimzinnig proces waaraan alle levensvormen (dieren, mensen en andere levende organismen) onderhevig zijn. Voor velen wordt dit gezien als "het gevreesde einde". Gevreesd, omdat wij het niet begrijpen.

Ons denkvermogen is zo weinig ontwikkeld dat het onbekende ons die vrees aanjaagt. Angst om gehechtheid aan de vorm van ons lichaam en die niet te willen verlaten en het zo lang mogelijk uit te stellen.
De dood is, indien wij het beseffen konden, een proces dat wij vaak hebben doorgemaakt. Wij zijn al vele malen gestorven en zullen keer op keer sterven. Dat is ons karma dat wij hebben meegekregen als wij gecreëerd werden en geëvolueerd zijn uit het niets door een hogere kosmische of Goddelijke macht, die ons zielenlicht en lichaamslicht heeft samen gebracht in een geheel dat wij het lichaam noemen. Want licht en stof zijn synonieme termen.

Deze gedachtenvorm zal, eenmaal voltooid, zo veel van het grotere plan belichamen als mens. In wezen is de dood een kwestie van bewustzijn, het ene ogenblik zijn wij ons op stoffelijk gebied bewust en een ogenblik later zijn wij teruggetrokken in ons astrale lichaam en zijn daar actief bewust. Dit noemen wij naar het licht teruggaan, naar onze oorsprong bij onze Goddelijke of Kosmische meester.
Alles is eeuwig, zowel het dierenbewustzijn als het menselijk bewustzijn. We zijn samen met ons bewustzijn door de eeuwen heen geëvolueerd naar onze huidige lichamelijke vorm. Daar wij nog verder evolueren zal ons bewustzijn met het vormaspect vereenzelvigd zijn.
Zodra wij onszelf kennen als zielen, ontdekken wij dat wij in staat zijn ons bewustzijn of onze zin van gewaarwording willekeurig in iedere vorm, op ieder gebied of in iedere richting binnen de vorm van God of de Kosmische energie te richten.
Zo zullen wij de dood niet langer kennen, maar leven om actief te zijn in alle bewustzijnsvormen.

De dood is tegenwoordig voor de gemiddelde mens het rampspoedig slot dat het einde betekent van alle menselijke werkzaamheden. Het afstand doen van alle bewijzen van liefde en genegenheid en het onwillig en tegenstrevend overgaan naar het ongekende en het gevreesde.
Het staat gelijk met het verlaten van een verlichte en verwarmde kamer die vriendelijk en vertrouwd is en waar onze geliefde tezamen zijn, om in de koude en donkere nacht alleen uit te moeten gaan.


Alleen en bevangen door schrik, terwijl men er het beste hoopt, maar nergens zeker van is.

Laten we niet vergeten dat wij mensen gedurende bijna iedere nacht, gedurende de tijd dat wij slapen, voor het stoffelijk gebied sterven en elders leven en werkzaam zijn. Wij vergeten reeds het gemak verworven te hebben om het stoffelijke lichaam te verlaten via het dromen. De dood is tenslotte een grotere pauze in het leven van het werkzaam zijn op stoffelijk gebied, men is slechts voor een langere periode “op reis gegaan“.

Dit proces is evenwel precies hetzelfde. Het enige verschil is dat in de slaap de magnetische draad of energiestroom waarlangs de levenskracht vloeit intact gehouden wordt en het pad vormt waarlangs men in het lichaam terugkeert.
Bij de dood wordt deze levensdraad verbroken of geknapt. Wanneer dat gebeurd is, kan de bewuste entiteit niet naar het dicht stoffelijk lichaam, dat zijn beginsel van samenhang mist, en uiteenvalt.

De dood is daarom letterlijk het zich uit het hart en uit het hoofd terugtrekken van de stromen van energie, waaruit dan volkomen verlies van bewustzijn en het uiteenvallen van het lichaam ontstaat. Het huis is ledig, alle werkzaamheid wordt gestaakt. Behalve die verwonderlijke en onmiddellijke werkzaamheid van de geest, die het voorrecht in het proces dus op de eenheid van de mens met alles wat stoffelijk is verlaat.
Het toont aan dat wij deel uitmaken van de natuur zelf en met deze natuur bedoel ik, het lichaam van het ene leven waarin wij “ leven en bewegen en ons bestaan hebben “.
Laten wij een nieuwe houding opzichte van de dood aankweken en laat de nieuwe wetenschap van de dood ingeluid worden. Laat het niet langer het enige zijn, dat wij niet kunnen beheersen en waartegen wij machteloos staan maar laat ons een eigen begin maken en onze overgang naar de andere zijde beheersen en begrip krijgen van de overgang naar onze Goddelijke of Kosmische oorsprong.

Hoop dat mijn bijdrage het geloof in de andere zijde van ons leven mag versterken als iemands leven in een tijd van groot gevaar, misschien zelfs op het randje van de dood komt. En dat we ons sterfelijk lot uit welkome en onwelkome omstandigheden en gebeurtenissen met liefde kunnen omhelzen. Deze eeuwige Goddelijke waarheden moeten zich in je eenvoudige dagelijkse ervaring manifesteren. Verricht al je daden en gedachten in het licht van al die waarheden en koester je gedachten in die liefdevolle sfeer.
Mvg. William
Reactie van Van Hecke L
De vraag naar het " hiernamaals " is zo oud als de mensheid. Als wij het bekijken is de mens een wezen van een dag. Maar hij heeft de wil om het besef te hebben in het eeuwige voort te leven. Als inderdaad iemand beweert, dat het hem niet interesseert wat er na de dood met hem gebeurt, dan liegt hij of weet niet wat dood betekend?. Alle grote wijzen van de aarde hebben gesteld, dat het ijdel is naar de zin van het leven te vragen en niet tegelijkertijd naar de zin van de dood te vragen. Beide vragen horen bij elkaar. Vanuit een algemeen menselijk geloof, dat hier diep in onze ziel verankerd zit, het vermoeden uitspreken dat daarom de dood niet het laatste woord in de kosmos kan zijn. Waarom zou God ( of als men er niet in God gelooft, de natuur, of kosmische meester ) de mens hebben meegegeven, als hij nergens zelf deel aan had ? Waarom zou hij hem telkens weer de doodsangst laten doorleven, als alles toch met de dood helemaal afgelopen is met ons? Natuurlijk komt het vaak voor, vroeger meer dan nu, dat mensen hun geloof meer op angst opbouwen. Hun geloof is dan gepasseerd op halve waarheden. Wat hebben wij niet beleefd als wij klein waren, wat voor regels moesten er gevolg worden om een goed christenen te zijn? Wat blijft daar nog van over ? gaan wij dan allemaal naar de hel? Denk het niet als wij liefde sturen vanuit ons hart, zoals jij het allemaal zo mooi verwoord William. Is de dood een kwestie van bewustzijn, het ene ogenblik zijn wij ons op stoffelijk gebied bewust en een ogenblik later zijn wij teruggetrokken in ons astrale lichaam en zijn daar actief bewust. Prachtig verwoordt ! Je teksten zijn waardevol en geven stof tot nadenken over de zin van het leven en dood. Van Hecke L
Reactie van Lammens Eric
Als ik al die reacties lees, denk ik dat de mensheid in het algemeen gekomen is om de werkelijkheid te zien. Er is natuurlijk een God,( Wij ) zijn God,wij maken van de wereld wat hij is. Vraag niet om vergeving maar vergeef,vraag niet om liefde maar geef liefde en je zal er ontvangen.De energetische balans hebben wij in onze handen. Wie nog niet ontwaakt is begrijpt niet wat hij of zij misdoet,zij die het weten maken dat de positieve energie kan stromen. Dank zij mensen zoals William kom dit in de schijnwerper te staan en brengt ons dichter en dichter om het positieve in de wereld hoger te brengen dan het negatieve. Dit zal de mensheid brengen naar een hogere dementie. Een volledige controle over onszelf,meer mens.Dank William voor de wijze woorden en de manier waarop je ze breng. L.E.

zondag, maart 25, 2012



Wij zijn de zonnestralen van de schepping.
Met de mooiste woorden kan je niet vertellen wat een bloeiende bloem je over de lente zegt.
Ik dank de onzichtbare Meester d
ie dit alles geprogrammeerd heeft, en deze stilte zo intens doet herleven.
Wat een wonder zo'n heerlijke lentemorgen, met zoveel bloemen en zoveel vogelzang.

Wat de wind vertelt aan de bladeren van de bomen, is het mooiste lied, maar helaas wij kunnen het niet verhalen.
De aarde viert terug het wonder van de schepping, ze trekt haar mooiste kleren aan, paradijselijk en vol levensvreugde.
Bedankt zonnestraal voor deze wonderbaarlijke attentie.

BEDANKT AAN ALLE MEDEWERKERS EN BEZOEKERS VAN ONZE BLOGS ! ! !

Het leven is een geschenk, maar wij krijgen het niet cadeau.
Als wij doen wat wij leuk en met plezier beleven hoeven wij nooit hard te werken.
Zo gaan wij binnenkort de magische kaap van 30.000 bezoekers bereiken ! ! !
Ook Facebook is een succes met bijna 500 vrienden die dit leuk vinden ! ! !
Lachend kan men duizend dingen doen, de glimlach die men uitzendt keert tot ons terug. Daar willen wij verder blijven aan werken en jullie allemaal wat positieve energie meegeven.

( Foto's van Isabelle Lescrauwaet ) Mvg. William


Reactie van Gentbrugge O.
Aan alle blogteam medewerkers een dikke proficiat, jullie maken er samen iets bijzonders van ! Wij zijn alle weekends benieuwd naar jullie teksten en weetjes op " lichaam en geest in evenwicht " ook het " kunstenaarsblog " is kei goed. William doe zo verder hop naar de 30.000 + Facebook waarbij YANGA het super doet met de gedichten.Groeten de familie Gentbrugge O. uit Gent

Reactie van : Louise en Brecht + vrienden

Super cool wat jullie doen. .! ! ! Vele mensen maken jullie gelukkig door de mooie boodschappen die jullie zo positief overbrengen in alle blogs. ! ! ! Bart je hebt er iets prachtig van gemaakt alles is vlot bereikbaar en eenvoudig om mee te werken!!!!! Je moet geen uur zoeken om te vinden wat je wil zien of lezen





zaterdag, maart 24, 2012

Heb je eigen ik onder controle in alle momenten van je leven.

De kunst is zich te verbinden met een groep, liefst als positieve initiatiefnemer of gewoon als waarnemer, zoals je het zelf aanvoelt. In dergelijke situaties kan je je kwaliteiten immers het best cultiveren. Maakt het tot een prioriteit in jouw leven, open jezelf en luister naar jouw innerlijke stem en naar mensen die jou iets kunnen leren.

Zodra je “ja” zegt in plaats van "misschien", en je volle overtuiging vertrouwt, dan reageert het universum daarop. Je trekt dingen aan en alles krijgt vaart. De snelheid van jouw groei zal wonderbaarlijk zijn. Accepteer zonder oordeel de vriendschap en liefde van jouw eigen menselijkheid.

Laat jouw onzekerheden, jaloezie en competitiedrang niet overgaan in agressiviteit. Agressiviteit is in feite geen eenduidig concept. Er zijn twee soorten agressiviteit, aan de ene kant de positieve agressiviteit : agressief zijn om een plaats te veroveren in de maatschappij. Je vergelijkt jezelf met anderen en je vecht positief om te bewijzen dat je bestaat. Deze vorm van agressiviteit is goed! Er schuilt liefde in. Je mag er geen moeite mee hebben jouw imperfecties te herkennen en in te zien dat dit deel uitmaakt van de perfecties van het mens zijn. Pas als we werkelijk een liefdesbewustzijn hebben, een door ons hart gedragen bewustzijn in plaats van een egogecentreerd bewustzijn, betreden we het terrein van echte liefde. We voelen eenheid met alles wat leeft, voelen ons veilig, ongeacht de omstandigheden. Wij gaan waardig liefdevol om met een beetje agressiviteit om ons doel te bereiken.

Maar agressiviteit kan ook negatief zijn, bij agressief gedrag waarbij je frustratie uit op anderen. Misschien ben je met een verkeerd been uit bed gestapt, zoals het spreekwoord zegt, of je hebt slecht nieuws gekregen. Dan zal je meer geneigd zijn om sneller te reageren maar dan niet op de gepaste positieve manier. Ben je moe, gestresseerd of opgejaagd? Ga eerst even rustig genieten waarin je de meeste ontspanning vindt.

Helaas dreigen we in het drukke alledaagse leven wel eens te vergeten dat niet alles gaat om macht, geld en ego maar waar het echt op aankomt, geloven in jezelf als hoop voor anderen je leven waar te maken : leven vanuit je hart.
Er zijn gelukkig goede oplossingen om agressiviteit om te buigen, waarbij je leert als je het gevoel krijgt om te streven naar onbeperkte macht dat een gevoel van almacht heeft te onderdrukken. Deze negatieve energie kunnen wij uitnodigen om verbinding te zoeken met ons hart. In onze cultuur is het verstand in de afgelopen eeuwen oppermachtig geworden en dat heeft ons veel gebracht, de meest ingenieuze technieken zijn uitgevonden. Grote vooruitgang op medisch en wetenschappelijk vlak, de relativiteitstheorie van Einstein die stelt dat niets sneller gaat dan het licht. De evolutietheorie van Darwin, die ons geloof in een God in de war bracht, kernenergie, enz.

Maar de aandacht voor ons hart is ver achter gebleven, tijd om de balans te herstellen? In ons lichaam is het hart het orgaan dat ervoor zorgt dat alle cellen in een ononderbroken stroom van zuurstof worden voorzien van leven, het is je kern, je centrum, zowel letterlijk als figuurlijk. Leef vanuit je hart dan leef je vanuit wie je werkelijk bent. Vrolijk en gelukkig, precies goed zoals je bent, je hart is een plek van vertrouwen en overvloed. Daar voel je dankbaarheid voor wat er is en weet je dat er genoeg is voor iedereen.
Als we allemaal delen wat we hebben, kunnen en weten, dan weet je ook wat jij met de wereld te delen hebt, wat jouw talent is, je geschenk. Hoe meer je doet waar je echt plezier in hebt, hoe meer je je negatieve agressiviteit laat verdwijnen uit je leven.
Denk positief, herinner je de mooie dingen, voel dankbaarheid voor alles wat er is, STRAAL! Zo zal de negatieve energie uit je leven verdwijnen, zal je je agressiviteit positief beleven en word je meester van jezelf. Word 's ochtends wakker met een glimlach met vleugels en wees dankbaar voor nog een dag vol liefde. Probeer deze verbondenheid in gedachten te houden bij de keuzes die je maakt deze dag, de avond zal jou met een glimlach verwelkomen.

Mvg. William

Reactie gegeven door : Hugo Veracx
"Heb je eigen ik onder controle in alle momenten van je leven." Eenheid betrachten tussen geest en lichaam is een aanhoudende strijd. Die twee blijken niet steeds op elkaar afgestemd. Zij hebben hun eigen verlangens en staan soms diametraal tegenover elkaar. Godsdiensten spreken over "de zondigheid" van iedereen. De verlangens van het vlees die van iedere mens een zondaar maakt. Hoe kan de mens als overwinnaar naar voor komen. U formuleert goede antwoorden in uw tekst. Laat je geest sterker worden door positieve energie op te wekken. "Denk positief, ...mooie dingen,... dankbaarheid" "... met de wereld te delen... je geschenk." "...je kwaliteiten....cultiveren." Je hebt enige dingen mooi verwoord. Ons sterkste wapen is inderdaad "liefde", "ons hart". Sommigen hebben geprobeerd om hun lichaam onder controle te krijgen door zelfkastijding, het onderdrukken van het lichaam om de geest als subject te laten zegevieren. Maar dit is niet de oplossing. "Liefde voor" is het antwoord. Een liefde zo groot dat men in staat is zijn leven te geven, (zijn lichaam totaal op te offeren) voor de andere. Dat maakt de geest onoverwinnelijk. Proficiat met uw verwoording. Het vervult mij steeds opnieuw met hoop bij het zien dat de moderne mens meer en meer de nadruk begint te leggen op het sterken van de geest door zijn stekker in het stopcontact van de positieve stroom te steken. Maar voor mij speelt God daarin een niet te onderschatten rol. De mens kan enkel deze strijd winnen als zijn hart, liefde voor God zo groot zal worden dat hij/zij in staat is zijn leven te geven voor God. Iets tot nadenken misschien.

vrijdag, maart 23, 2012
Liefde en hoop verzachten ons verdriet, nemen onze angst weg en beperken onze ellende. Onze geest kan niet dood of verloren gaan. Ook kunnen we niet echt falen. Er is altijd weer een gelegenheid om te leren en onze ziel krijgt de ervaring die nodig is om te ontwikkelen.

Soms kan onze pijn zo intens zijn of een scheiding zo definitief dat we geen hoger doel kunnen onderscheiden. Maar laat onze spirituele wortels wanneer we gekwetst zijn of de weg kwijt zijn niet verloren gaan en Goddelijk geïnspireerd blijven.

Laat ons allen liefde en hoop sturen naar de getroffen familieleden van het dramatische gebeuren in Zwitserland.

Ook anderen mogen wij niet vergeten die deze wereld verlaten hebben. Zij blijven met ons leven, in liefde, in verhalen, die wij samen met onze vrienden zo graag herhalen. Laten wij de Goddelijke vonk dat in ieder van ons leeft in een vlam omzetten met liefde, waarheid en vertrouwen om onze evolutionaire levensreis te vervolmaken.

Mvg. William : Reactie van Heye L
Erop vertrouwen dat hoop en liefde altijd zullen voortduren, zijn positieve geloofsovertuigingen die onze hoopvolle levensprincipes weerspiegelen. Laten wij diep in ons hart kijken, dat zal onze bevestiging zijn in het vertrouwen van dit leven. Zelf te midden van angst en twijfel laten wij positief afgestemd blijven, en blijven hopen op een Goddelijke voorzienigheid die dit leven met een hoger doel voor ogen gecreëerd heeft. Heye L

maandag, maart 19, 2012

Er is een deel van onszelf dat niet kan sterven en dat niet kan worden uitgewist. Dat deel zit heel diep in onze ziel. Wat nu in werkelijkheid niet meer is, zal als verbeelding verder leven.

Door de tranen van dit uur sluipt de glimlach der herinneringen samen met jullie. Die stemmen, die ogen en jullie harten op de juiste plaats.

Zeg nooit het is voorbij, slechts jullie lichaam werd ons ontnomen, niet wat jullie waren en ook niet wat jullie zeiden. Wij vullen ons hoofd met blijde gedachten, in de rotsvaste overtuiging van een eeuwig leven na de dood.

Daarom zijn wij de ziel in de mens zelf en is ons lichaam slechts onze schaduw. Laten wij dit leren hoe kostbaar het is, een kwetsbaar mens te zijn. In de oudste lagen van onze ziel zit onze hoogste waarheid verscholen. Daar alleen kan ik woorden ontmoeten, die mij brengen naar het oude vergeten geheim. De ziel begrijpt wat het verstand niet kan bevatten, ze verlangt ernaar jullie terug te brengen naar God (jullie thuis). Want jullie ziel begrijpt dat God en jullie één zijn.

Maar diep in het dal beneden ligt ongerept de tuin van Eden, wij nemen jullie spelend bij de hand op weg naar het beloofde land. Wij kunnen ons niet van jullie bevrijden, er bloeit niets anders in ons hart dan jullie zijn. De oude weelden zijn voorbij, maar niets kan ons meer van jullie scheiden. Onze liefde is eeuwig, ook in de andere wereld en is eindeloos nabij.

Wij zeggen jullie geen vaarwel maar tot weerzien voorbij deze wereld. Mijn innige deelneming aan de ouders van de slachtoffertjes.

Mvg. William : Reactie geven door Claus Lore
Hoop helpt ons door pijnlijke en moeilijke tijden heen, laten wij hoopvol blijven onder de grimmigste omstandigheden, zelfs als de zaken anders uitpakken dan wij hadden gewenst. Laat ons samen veel positieve kosmische energie sturen naar de ouders en familieleden van de slachtoffertjes. Geloof in de eeuwigheid van de ziel, geloof kan het onmogelijke waar maken. Ver nieuw ons vertrouwen in de aangeboren goedheid van het leven en ons inzien dat het universum welwillend is. Help ons geloof te vinden dicht bij onze ziel te zijn en dat van de overleden kinderen opdat zij verder leven in ieders hart. Jouw tekst is een mooie bijdrage in het geloof van een verder bestaan na dit leven, deze blog ( zeker ook het kunstenaars blog) waar Walter ook een mooi verhaal heeft geschreven over het verloop van die laatste reis. Laten wij in gedachten mediteren, en hen begeleiden naar het eeuwig licht.
zondag, maart 18, 2012
... om samen een relatie- of vriendschapsbrug te bouwen tussen twee verschillende werelden.

Elkaar ontmoeten vanuit twee verschillende werelden, dat betekent dat er een brug die werelden van twee mensen zal moeten verbinden, wil je echt contact maken! Dan moet jij je voorstellen dat je die brug oversteekt met alleen een tasje met je paspoort, verder niks, om de wereld van de andere te betreden. Alles wat van jou is, je overtuigingen, ideeën en zekerheden, laat je achter. Op die manier wordt het contact met alle mensen om je heen dieper en beter.

Als je in staat bent om voor jezelf een ruimte te creëren zonder oordelen en aannames over hoe de dingen zouden moeten zijn, zul je merken dat je geliefde maar ook andere mensen het prettig vinden om erbij te zijn in jouw aanwezigheid. Ze zullen aanvoelen dat jij je daadwerkelijk kunt verplaatsen in hen, waardoor ze zich verbonden en veilig voelen samen met jou. Jullie energievelden worden als het ware in het spirituele verbonden met elkaar, ongeacht de levensovertuiging dat jullie samen hebben. Wanneer twee geliefden de brug oversteken zullen ze elkaar echt ontmoeten, ze gaan elkaar beter aanvoelen. Liefde is het magische ingrediënt van vrijheid en verbondenheid. Ik doe mijn ding en jij doet jouw ding! Ik ben niet in deze wereld om te leven naar jouw verwachtingen, en jij bent niet in deze wereld om te leven naar de mijne. Jij bent jij, en ik ben ik. En wanneer we elkaar per toeval vinden, is dit prachtig, wanneer niet, is er niets aan te doen. Maar als je er goed over nadenkt, is zo’n ontmoeting in vrijheid prachtig.

Het is de kunst om verbondenheid en autonomie, de twee pijlers van de liefde, niet met elkaar te verwarren. Doe je dat wel, dan ontstaat er afhankelijkheid en dat heeft niets met liefde te maken. Liefde is niet iets wat komt en gaat, ze is er altijd en ze is klaarwakker. De ruimte tussen twee geliefden is heilig, die moet je eren. Zo geef je elkaar energie die in evenwicht is, waarbij de ene niet meer liefde geeft dan de andere. Je geeft en neemt terug, dat is de gouden regel in een relatie. Eenmaal als dit verstoord wordt, komt de relatie in gevaar. Je kunt die ruimte tussen jullie zien als een lichte schone oase, die je wilt beschermen tegen alledaagse ergernissen.

De grote vraag is natuurlijk : hoe hou je de plek zuiver? Soms lijkt de liefde zich langzaam terug te trekken uit het leven van een koppel. Intense verliefdheid is veranderd in een alledaagse, duurzame vorm van liefhebben. Het is alsof de liefde is verdwenen, of is ingedommeld, maar dat is slechts schijn. Liefde is er altijd, als we vergeten om haar aandacht te geven, houdt ze zich stil, speelt verstoppertje net zolang totdat we oog voor haar hebben en ze weer krachtig kan zijn.

Door de drukke levenswijze van vele mensen die een relatie hebben, worden eten, slapen en samenzijn een pure gewoonte zonder actie waarbij wij onbewust onze liefde voor elkaar meer overgaat naar een gewoon vriendschappelijk en gedwongen maatschappelijk samenwonen, of naar een latrelatie. Doordat veel mensen een onjuist beeld van de liefde hebben, lijkt ze soms naar de achtergrond verdwenen. We denken aan droomkoppels van het witte doek en vertrouwen erop dat alles goed komt wanneer je elkaar maar eens stevig vasthoudt.
Maar in het echte leven gaat het toch anders, liefde verandert in de loop van de jaren van vorm, ze is buigbaar en transformeert, van erotische liefde in bijvoorbeeld platonische liefde of verwantschap. Dit gebeurt meestal na enkele jaren van samen zijn, velen willen terug die nieuwe liefde ontdekken die andere energie aanvoelen, daarom gaan er zoveel koppels uit elkaar omdat hun liefde is uitgeblust. Dan zijn er kinderen in de gebroken relatie die daar zwaar onder lijden waarom mama en papa niet meer samenwonen. Je doet ze twijfelen over de echte ware liefde en de zin van een gezin.

Dat gebeuren zal later zeker gevolgen hebben op hun leven. Daarom laten wij op een kristalheldere manier duidelijk maken, hoe je liefde optimaal kan laten groeien. Het uitgangspunt is niet het werken aan de relatie, maar het putten uit de liefde die er tussen twee mensen bestaat. Zo moet je zorgvuldig met elkaar omgaan, wat iets heel anders is dan elkaar stevig vasthouden, en verstikken. Dat liefde kostbaar is en hoe krachtig ook, ze wordt gemakkelijk overstemd door alledaagse dingen of beslommeringen. Om te voelen wat jouw partner bedoelt, kun je je relatie visualiseren als een lichte schone oase, een plek waar alleen liefde telt, en waar je elkaar echt ontmoet. Deze ruimte houdt je schoon door ze te beschermen tegen relationele vervuiling. Doe je dat niet, dan hou je je niet aan de regels van de liefde en samenzijn.

Het resultaat zal de meeste van ons helemaal bekend voorkomen : een spanning die een climax bereikt en die beide geliefden niet onberoerd laat. Ook al gaat het maar om kleine aanvaringen, je zet daarmee wel de toon naar hogere discussies die de opgebouwde brug tussen jullie twee verschillende werelden kan doen opblazen of vernietigen, met als gevolg dat de relatie onder druk komt te staan.

Wees eerlijk tegenover jezelf en je partner. Dat betekent heel concreet : geen zinloze discussies om je gelijk te krijgen in onbelangrijke zaken, geen aanslepende laatste woorden, geen geïnviteerde opmerkingen over dingen die je geliefde doet of juist laat. Als je echt iets dwars zit, kies dan een rustig moment uit om het te bespreken, op een respectvolle liefdevolle manier, in de heilige ruimte tussen jullie waar je in gedachten op de ander wacht. Je zult zien dat het effect van het experiment grandioos is in al z’n kleinheid. Zelfs als er spanning is, dan verdwijnt ze als sneeuw voor de zon, als je maar op een positieve manier reageert. Zo werken jullie verder aan jullie relatie-ruimte die openheid en creativiteit geeft waar je terug de liefde een kans geeft om uit haar schuilplaats te komen en jullie te overladen met alles waar jullie van droomden, maar nooit durfden over te spreken. Succes!

Mvg. William : reactie gegeven door David
Je brengt hier een mooie boodschap over, dat partners zich weer bewust worden van hun liefde voor elkaar. Inderdaad het gevaar schuilt hem in die alledaagse beslommeringen die na jaren samen zijn, de liefde tussen twee mensen kan doen inslapen zoals je dat zo mooi verwoord. Inderdaad putten uit die liefde en ze samen beleven, om nieuwe dingen te ontdekken! Groeten Charlotte en David

woensdag, maart 14, 2012

Iedereen heeft genoeg energie meegekregen bij de geboorte. Het enige probleem is dat we teveel van onze vitaliteit verliezen door gezeur en gedoe.

Het blijven hangen in het verleden. Dit is een enorm energielek. Denken aan vroeger, of praten over wat vorige week toch gebeurde en hoe erg het was, dat zuigt je leeg.

Concentreer je op het hier en nu als je iets doet waar je geen plezier in hebt. Alleen maar om de goedkeuring of bewondering van een ander te oogsten of te plezieren, sla je een gat in je eigen energievoorraad. Doorgaan met iets wat je niet fijn vindt en er ondertussen luidkeels over klaagt, is dodelijk voor je eigen energievoorraad en je authentiek karakter.
Actie, handelen maakt altijd verstopte energie vrij en dat geldt voor alles wat je doet. Als je ergens boosheid of innerlijke woede in jezelf hebt, kijk dan wat je eraan kunt doen, zodat je niet in je boosheid of woede hoeft te blijven steken. Hetzelfde geldt voor schuldgevoel, depressie en jaloersheid.

Er is een andere praktische actie mogelijk, verander je gevoel tegenover alles en iedereen maar doe het nu! Ben je alleen na een scheiding of na een ongeval lichamelijk gebroken, gooi dan het sentimenteel aandenken weg uit je verleden, zodat je nu in het heden niet energieloos wordt. Energieloos brengt je dichter bij lichamelijk verval, waar je alleen maar negatieve letsels kan van overhouden. Is er niets meer wat je kunt doen, laat het dan los, gemakkelijker gezegd dan gedaan! Maar het begint altijd met een innerlijk besluit. Laat los en ontspan zowel innerlijk als uiterlijk. Zolang je jezelf toestaat om in het verleden je gedachten te laten afdwalen, om terug die energievretende gedachten naar boven te halen, zeg dan tegen jezelf, ik hou er mee op, zo heb je de eerste stap gezet naar je nieuwe toekomst. Je leven wordt dan een beetje frisser, opgeruimder en vitaler.

Het leven is niet voorspelbaar, het is voordurend aan verandering onderhevig en altijd fris en nieuw vol van verrassingen. Als je dat niet kunt voelen, als je het gevoel hebt dat je in een bekend patroon zit, dan heb je dus je eigen energie vastgezet. Je kunt jarenlang elke dag dezelfde weg volgen naar je werk en je nooit vervelen. Zolang je dol bent op je werk en jezelf erin kwijt kunt, haal je er meer energie uit dan je erin moet steken. Maar als je op een dag denkt: daar gaan wij weer diezelfde straat, diezelfde trap, alweer die gang, is het kennelijk tijd voor verandering in je leven. Tijd om jezelf toe te vertrouwen aan de stroom van het leven, zodat je eigen energie weer vrij kan stromen.

Kiezen voor geluk komt vanuit jezelf. Je hoeft er niet op te wachten, jij bent het geluk, je moet het alleen nog herkennen, zo kan je je bevrijden van fysieke en mentale hindernissen die ons geluk in de weg staan. Die positieve energie laat je in je lichaam stromen, het zal ook voor jouw geest een verlichting zijn. Want in een gezond lichaam met een gezonde geest is uw energieveld in evenwicht.

Zo vind ik het belangrijk dat ziek zijn niet als een lastige situatie wordt beschouwd waar jouw omgeving dan het slachtoffer van wordt. Stel je eens voor hoe wijs, liefhebbend en compleet je zou zijn als je alle energie die je verspilt aan jezelf zou besteden. Laten wij ons bewustzijn verruimen met scheppende positieve energie om ons op te laden met de genezende gedachte van het ziek of depressief zijn te kunnen onderdrukken. Het komt altijd goed, als je maar blijft doorgaan.
Elk moment is een nieuw begin in je leven. Kies nu voor verandering, zet de volgende stap in je leven. Geloof in je dromen, overwin het onbekende en geloof in de genezende kracht van je innerlijk wijsheid. Hoop is kracht, kracht is liefde.

Mvg. William

reactie van : Wim
Dat je geest met al zijn verwarrende gedachten en overtuigingen, niet altijd de plek is om antwoorden te vinden ervaren de meeste mensen vroeg of laat. Als je je kan leegmaken, wat zeer moeilijk is in onze gestresseerde samenleving, kan je inderdaad je spirituele hart het subtiele energiecentrum van je lichaam gebruiken om je energie lekken te dichten. Goede tekst zeer bruikbaar----Wim
zondag, maart 11, 2012
Terug thuis van het ziekenhuis. Mijn ontspanning is een tekst schrijven, het vervolg van de vorige tekst om hoopvol naar de toekomst te kunnen kijken!
We hebben niet altijd de keuze waar wij naar toe willen gaan in het leven en we moeten onszelf blijven verbeteren. Het is een beetje onze gewoonte om negatieve dingen heel erg uit te vergroten terwijl wij de goede dingen maar normaal vinden. De kunst is om op het positieve te blijven focussen. Daar wil ik mij nu op instellen om in mijn geval mijn hoop te versterken naar een goede oplossing voor mijn hartziekte.

Het mysterie van het universum is oneindig en je kunt oneindigheid niet definiëren. Zoals je de eeuwigheid niet kan plaatsen op een tijdslijn. Dat alles is moeilijk te begrijpen omdat wij beperkt zijn in ons denken en handelen. Alle religies, zowel die van het Oosten als van het Westen zijn meer een culturele mythologie. Religie is niets meer dan een sekte, een cultuur met een groep volgers. Dit alles komt voort uit een tijd in de geschiedenis waarin wij op zoek waren naar onze oorsprong. De bedoeling was om de leden van de stam met elkaar te verbinden waaruit de sterkste en intelligentste werd uitgekozen om de stam te leiden.

Afhankelijk van zijn ideeën werd een God gecreëerd die de stam dan moest aanbidden en vereren, met de regels van de religie die de priester of geestelijke zelf oplegde, omdat ze zogezegd rechtstreeks contact hadden met de Goden!?
Zo voelde iedereen van de stam zich met elkaar verbonden en vooral veilig. Religieuze oorlogen zijn dus eigenlijk stammenoorlogen, die altijd in de naam van hun God werden uitgevochten. Als wij kijken in de geschiedenis van de mensheid, waren al de oorlogen gerechtvaardigd, want hij werd uitgevochten in de naam van God!?
Religie zit in onze genen, dus het zal nog een tijdje duren voor we het als mensheid van ons af kunnen werpen.

Ware religie of spiritualiteit scheidt mensen niet van elkaar maar verbindt hen juist. Dat is onze grootste fout die wij als mensheid gemaakt hebben, door een God te definiëren met verschillende persoonlijkheden met elk zijn aparte regels en gewoonten die eruit voortgevloeid zijn. Zo hebben wij verschillende wegen gecreëerd om het mysterie van het universum met zijn oneindigheid te definiëren, op te lossen of een naam te geven opdat wij het mysterie van leven en dood beter zouden begrijpen.

Boeddhisme, Islam, Jodendom en Christelijke leer zijn de 4 hoofdwegen naar hetzelfde doel. Laat ons zelf de keuze maken welke levensweg wij willen bewandelen naar die Goddelijke of Kosmische energiebron. Laten wij samen mediteren elk op eigen manier. Wij kunnen ons naar binnen richten diep in ons hart, en ons hogere bewustzijn aandacht geven, niet ons eigen ego naar boven laten groeien. Maar de liefde dat wij in ons hebben laten in onze gedachten geboren worden. Onderzoek laat zien dat mensen die samen mediteren een meetbaar positief effect hebben op de stad of plaats waarin ze wonen.

Minder ongelukken en criminaliteit enerzijds en meer creativiteit anderzijds verkrijgen we door te mediteren waardoor ons bewustzijn groeit als je je volledig kan overgeven naar wat jezelf gelooft. Niet wat anderen geloven, daar zit hem juist het probleem in onze maatschappij. Vrijheid in geloven! Geloven in God “DE SCHEPPER“ of in een universele God die zich in het leven van de één misschien manifesteert als God en voor een ander Allah heet of Bhagwan en die niet-gelovers de voorzienigheid of het toeval noemen.

Religie heeft de neiging het geloof van mensen in te kaderen en met regeltjes aan te kleden, terwijl geloven iets onvoorwaardelijk is. Het is oneindig veel groter dan een pater die zegt hoeveel Weesgegroetjes je moet bidden. Aan de basis van alle religies ligt uiteindelijk dezelfde overtuiging : het humanisme. Geloven heeft alles te maken met humaniteit met de medemenselijkheid. Elkaar het leven gunnen en samen de natuur respecteren. Dat is de basis van het geloof in alle openheid en eerlijkheid het geloof beleven.
Iedereen zelf zijn oplossing laten vinden met vrije keuze en openheid naar het grote mysterie van het leven “Goddelijke schepping“ of gewoon “het toeval“ dat het leven hier en nu gecreëerd heeft? Aan jou de keuze,

Mvg. William

Reactie van Acker R
Terug een fantastische tekst vol van waarheid. De schepping was geen toeval, God had de bedoeling de wereld leven in te blazen en van de mens zijn meesterwerk te maken. Zonder twijfel bezit ieder levend wezen een Goddelijke vonk of die Kosmische energie zoals jij dat zo mooi verwoordt. God is het leven en het leven is God, jij hebt gelijk al die verschillende Religies ? Door de mensen zelf gecreëerd , dat is niet wat God bedoelde om Boeddhisme, Islam, Jodendom en Christelijke leer tegen over elkaar te laten strijden in tal van oorlogen ? Wij zijn allen kinderen van God en dat is het allerhoogste belang ! ? William een vaste wet in het leven is : als de ene deur zich sluit, gaat de andere open. Spoedig herstel en het doet goed dat je ontspanning vindt in het schrijven van zo, fascinerende teksten die ons doen nadenken over het leven. Groeten de familie Roegiers en Acke R.
Reactie van Samuel

Geloof niet in een hogere macht 'God' zoals je hem noemt. Geloof meer in het toeval van ons bestaan hier op aarde, dood is het einde van ons bewuste leven. Dat is ook het einde van alles wat met jou te maken had. Je hebt gelijk de mens geeft zelf zijn Goden geschapen, met inderdaad oorlogen tot gevolg de meeste in zijn naam uit gevochten. Mocht hij er echt zijn die God van jullie waarom laat hij dit gebeuren, mensen die hij zogezegd geschapen heeft naar zijn beeld en gelijkenis elkaar laten uitmoorden in zijn naam -?-?-! Je teksten lees ik graag omdat je het open laat geloven in een God of toeval dat wij hier zijn, dit laatste is mijn mening maar ik respecteer ook jullie menig. Daarom mijn reactie op jouw tekst, groeten Samuel

dinsdag, maart 06, 2012
Het is nu maandagavond, William belt mij rond 21 uur, met geen goed nieuws.
Hij moet terug een operatie ondergaan aan zijn hart.
Door zijn grote wilskracht en moed, hoopt hij ook ditmaal deze ingreep te kunnen doorstaan.

Mochten we allen de kosmische energie aanroepen en sturen naar onze toffe vriend en eerste bezieler van zijn spiritueel werk.
De hartelijke manier van schrijven en zijn doorzettingsvermogen, helpt ons allemaal en inspireert ons, het leven zo positief mogelijk verder te zetten.

Laten we nogmaals een mooi boeketje sturen naar hem, met de intentie dat deze kleurige bloemetjes en onze positieve gedachten, hem zullen steunen in deze grijze zone van zijn leven.

William, hou aub. vol. We hebben nog zoveel mooie teksten te publiceren en nog zoveel brave mensen, via deze weg, te ontmoeten. Zij komen op deze site en helpen elkaar een wereld te creëren vol liefde en hoop.

Tot spoedig weerziens!
Walter.
(Vanwege alle medewerkers, sympathisanten en lezers van uw briljante blogs).
Reactie door Ieza Stroef

William in de mallemolen van ons bestaan reik je ons iedere keer opnieuw de beker van onuitputtelijke krachten via je prachtige gedachten. Vandaag bieden wij jou onze steun en liefde want gesterkt door jouw zielevoedsel voelen wij ons als rotsen in de branding. Wij vouwen onze handpalmen open en heffen hen hoog boven ons hoofd opdat wij optimaal de trillingen van de kosmische liefde ontvangen en met een intense groet onze energie naar jou laten doorstromen. Laat los alle spanning William... wij zijn er voor jou en bidden tot de Hoogste Kracht dat je hart mag genezen
met liefde ,Isabelle en familie

Reactie door Collega's Stora
William de moed erin houden, je kan het dat zijn wij zeker.
Jouw positieve kracht om zo de vechten tegen jouw ziekte ( allemaal begonnen in Stora ) zie je daar nog liggen op de grond voor TMP roepend van de pijn in februari 1987.
Luchtwegen verbrandt ! je wist het dit moment al dat je meer problemen met je hart ging krijgen dan met je verbrande luchtwegen. Onthou altijd nog je woorden " ik geef het nooit op ", nu ook niet he makker( vechten zoals wij jou kennen ) wij steunen jou groeten van jouw collega's -- mooie teksten laat dit jouw nieuwe doel zijn in je leven, je geeft op deze mooie weg anderen kracht om te vechten --

zaterdag, maart 03, 2012

Ons bewustzijn is de bron van energie, daarom “onsterfelijk“, het is zoals een golf in de oneindige zee die de bron van ons bestaan vormt. Daarmee is het bewustzijn dus een onderdeel van oneindige energie, gecreëerd uit de Goddelijke of kosmische bron.
Ons lichaam is geëvolueerd tot zijn huidige vorm, dat is de laatste fase van ons evolutie proces. Ons bewustzijn daarentegen was van in den beginne aanwezig in iedere overgangsvorm van ons stoffelijke evolutie. Door iedere vorm van verandering in de evolutie is ook ons bewustzijn mee geëvolueerd. Het heeft ons in staat gesteld door de tijden heen kunnen weten wie en wat wij zijn “het ik ben“. Het is het verhaal van je leven.
De meeste mensen zijn niet bewust verbonden met hun bewustzijn “het ik ben“ of zoals wij het ook de ziel kunnen noemen. Ze leiden hun leven zonder doel of reflectie en vinden geen antwoord op vragen: wat is de zin van mijn bestaan? Welke bijdrage wil ik leveren aan de wereld? Waar kom ik vandaan? Misschien stellen ze zichzelf die vragen niet eens. Ze leven als een robot, ze leven of denken routinematig en boren geen diepere lagen aan.
Wanneer je verbonden bent met de ziel of je bewustzijn kan je vanuit visie, creativiteit en eenheidsbesef je eigen behoeften en die van anderen tegemoet treden. Als je luistert naar je innerlijke stem en weet wat zich in je diepste afspeelt, dan is wat je te geven hebt oneindig. Liefde is niet iets wat je grijpt, het is de oneindige energie, intelligentie en creativiteit van de ziel die zichzelf via jou laat uitdrukken. Als je je leven aandachtig leidt, wat betekent dat je jezelf in de wereld observeert, dan vergroot je je energie tot een niveau dat je nooit voor mogelijk had gehouden. Je gooit niet langer energie weg aan oppervlakkigheden. Jij bent baas over je eigen energie en liefde is de ultieme waarheid die aan de basis van de schepping staat.

Alles is met elkaar verbonden en beïnvloedt elkaar, dat zijn de ultieme regels van de schepping. Alles is uit dat ene Goddelijke of kosmische veld gecreëerd. Daarom is de stroom van het leven niets anders dan harmonieuze uitwisselingen tussen de verschillende krachten. Het stoppen van de energiestroom is zoiets als de bloedcirculatie stoppen. Als het bloed stopt met stromen, stolt het. Dat is waarom je moet blijven geven om alles wat je waardeert in het leven te kunnen blijven ontvangen, of dat nu liefde is, inspiratie, aandacht, waardering of geld is, het doet er niet toe. Als we geld oppotten, zal de geldstroom stagneren en zul je het ook niet meer ontvangen. Alles valt stil, dat is wat onze leiders ook moeten beseffen.

Leiders zijn er om te geven en je kunt alleen geven wat je hebt. Sommige leiders weten dit. Vele leiders handelen vanuit hun eigen ego, machtshonger en geldingsdrang. Er zijn maar weinig goede leiders. Mensen met persoonlijke macht opereren vanuit de ziel, ze zijn immuun voor kritiek en jaloezie. Leiding geven vanuit persoonlijke macht betekent dat je je macht op een zuivere manier inzet. Daarbij help je anderen hun kracht te verkrijgen, ook op het inzicht van hun eigen ziel te leren werken.
Een ware leider ontleent zijn kracht niet aan andere mensen, maar aan zijn eigen diepste wezen. Door macht te krijgen, veranderen wij meestal van ego, maar macht in de wereld is institutionele macht die slechts bestaat zolang het instituut dat toelaat. De bron is overal om ons heen, op bewustzijnsniveau zijn we onlosmakelijk verbonden met de Goddelijke of kosmische intelligentie. Als je de bron definieert, beperk je Hem. Volgende keer meer daarover.
Mvg. William :
Reacties gegeven door Van Acker

Vol van waarheid jouw tekst gemakkelijk te lezen en te begrijpen, alles is vlot leesbaar. Wat je hier schrijft daar heb ik onlangs een boek over gelezen ben gestopt. Altijd maar herhalen, woorden die ik met moeite kon begrijpen, je zegt hier het ganse verhaal in een paar woorden. Van Acker M en familie wensen jou een spoedig herstel
Reactie van Lammens Eric
Prachtig verwoord,ik hoop dat deze tekst vertaald wordt om zoveel mogelijk mensen te bereiken die inderdaad leven als robotten. Misschien gaan er ogen open dat de overheid geld pompt in de sport om de mensen hun aandacht weg te houden van het werkelijke O zo mooi leven. L.E

Even Doorklikken

Facebook

Ideeën of teksten? Mail ons.

Heb je een (spirituele) tekst, een evenement of andere ideeën, laat het ons weten. Veel kans dat uw tekst verschijnt op Yanga.be, het spiritueel blog voor jou en door jou.

Teksten mogen worden gestuurd naar contact@yanga.be en worden gepubliceerd na lezing en goedkeuring.