Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ons Blogteam

Ons Blogteam

De Teller

maandag, februari 27, 2012


Alles in onze wereld is zo vergankelijk, dus wat ons gelukkig maakt, kan zo weer voorbij zijn. Al die dingen, een mooie dag, je gezondheid, het goede nieuws, ze gaan allemaal voorbij.


Uit een persoonlijke crisis moet je leren dat er altijd wel iets goeds is. Want wat gebeurt er bij een crisis : je hele levenswerk stort in elkaar. Al je ideeën over jezelf veranderen in een ruïne. Dan denk je, kan ik nu helemaal weer opnieuw herbeginnen? Wie ben ik? Waar ben ik? Je staat terug in een grote open vlakte. Zie mijn hartziekte die terugkeert met alle bijhorende negatieve aspecten.


Maar vanuit het perspectief van wakkerheid en verbinding betekent een nieuwe crisis ook andere mogelijkheden, ruimte en vrijheid. Laat het leven binnenkomen met een kenmerk van een goede positieve energie en ga nu over naar een nieuwe fase in je leven. Wat gebeurd is, ligt niet meer in het nu maar in het verleden. Het verleden kunnen wij niet meer veranderen, maar aan de toekomst kunnen wij werken.


Stel je open voor die momenten van wakker-zijn en zie de wereld alsof hij nieuw is, door zintuiglijk aanwezig te zijn en te registreren. Waar ben ik? Wat doe ik? Wat zie ik? Wat ruik ik? Wat voel ik? Dat doe je feite ook als je mediteert, je gaat niet ergens anders heen, maar ben je sterk bewust van waar je bent en wat je doet.


Na een ziekte of ongeval waar je blijvende letsels aan overhoudt, is het belangrijk om met die veranderde toestand door te gaan. Zoekend naar de andere zin in je leven. Zit niet vast in jouw eigen verhaal. Het leven is geen spel, maar je kunt wel zelf spelregels opstellen, samen met anderen uiteraard, want in je eentje is er niks te spelen. Problemen helpen je alleen maar om nieuwe dingen in te zien.


De kwaliteit van je aandacht is het allerbelangrijkste. Zijn wij niet de schakel tussen de Goddelijkheid en het stoffelijke gebeuren hier op aarde? Zijn we niet het stoffelijke vergankelijke lichaam dat wij ooit moeten verlaten om naar het Goddelijke of kosmische over te gaan? Laten wij met onszelf niet omgaan door onzekerheid te creëren, geef jezelf liefde en aanvaard de liefde van anderen die jouw leven terug willen helpen opbouwen. Liefde is een intense emotie waarbij je voelt dat je leeft. Liefde maakt dapper : mensen doorbreken patronen en gaan eindelijk doen wat ze nog kunnen doen. Liefde is een helende kracht die mensen positieve verwachtingen over het leven biedt, waardoor de kans veel groter is dat ze ook positieve uitkomsten krijgen. Mensen die om elkaar geven, elkaar helpen, kunnen het leven laten uitgroeien tot iets nieuws en dan wordt de ziekte draagzamer en worden wij terug de overwinnaar van ons leven.


Soms is het niet krijgen wat je wilt, het beste wat je kan overkomen. Nu hoeven we slechts oog te hebben voor eenvoudige dingen om ons heen. We hoeven slechts de regendruppels op te merken als het regent die langs de ramen glijden. 's Ochtends wakker te worden en de zon te zien schijnen, iemand te horen lachen. Op die manier houdt de wereld op een bedreiging te zijn. Wij zullen gaan beseffen dat we het wonder van het bestaan kunnen eren en zullen onze gebreken in beperkingen worden opgelost in een wereld van liefde die wij terug met iedereen kunnen delen.


Ik geloof in die glimlach. Met onze blik naar elkaar oefenen we bewust en onbewust grote invloed uit. Ik groei een beetje vanbinnen als iemand me met liefde, respect en vertrouwen behandelt. Aanvaard hoe ik ben, zo ga ik mij liefdevoller gedragen en mijn positieve energie terugsturen naar die persoon. Alles begint bij een gedachte. Die heeft ongekende kracht. De liefde drijft mij verder te vechten tegen mijn hartziekte. Wanneer je de dingen met liefde doet, raak je nooit uitgeput. Maar ik kan zo verliefd zijn op het leven en alles daaromheen dat ik nooit zal opgeven. Dat mijn verhaal ook een grote steun mag zijn voor anderen die het bijna hebben opgegeven, of die denken het op te geven. Denk, het leven is veel te mooi om het zomaar door onze vingers te laten glijden. Hou het vast en maak een vuist tegen de dood. Word terug het middelpunt in je leven. Maak dat hoop weer het hoofdthema wordt in je leven. Laat jouw liefdesbron vloeien naar iedereen die het volgens jou verdient, dat zal jou vrijheid, verlichting en de kracht geven om te leven. Mvg. William
Reactie van : Beste vriend
Ja William wij hebben al veel beleeft met jou, maar dit nieuws overtreft toch onze verwachtingen hoor. Je ziet er altijd zo goed uit en altijd positief geladen jouw energie,wie weet wat voor pijn je misschien altijd had maar ons nooit durfde te tonen laat staan over te spreken.Altijd die lach, jij beurde ons altijd op met je grappen, hoop voor jou dat het allemaal mag meevallen. Dat jouw hart toch nog een beetje kan meedraaien in jouw leven. Maar een ruilhart als je het goed kan aanvaarden, zal het zeker jouw leven een nieuwe wending geven, ken ook iemand die er al jaren goed mee is hij kan terug alles doen. Positief blijven denken dan kan je zeker, mooie tekst hier het zal een steun zijn voor vele mensen zoals jou. Je heeft kracht aan iedereen zoals ik je al lang ken, nooit geen neen altijd een ja om iemand te helpen.. ; Groeten een collega van Stora Enso die jou nauw aan het hart ligt.
woensdag, februari 22, 2012
Onze William, vredesambassadeur en grote bezieler van de verschillende blogs, vroeg me een berichtje te plaatsen, bestemd voor alle sympathisanten en lezers van deze "new age" teksten, die zoveel liefde en kracht uitstralen en voor hem nu onomkeerbaar ook een steun zullen zijn in deze moeilijke periode van zijn leven.

Voor het ogenblik is hij gehospitaliseerd en moet zijn taak wat rustiger opnemen. Maar, geen nood, hij is op de terugweg en reeds veel beter. Binnen enkele dagen zal hij zijn drukke bedrijvigheid, met zijn zo'n krachtige, spirituele en hartverwarmende teksten, terug opnemen.

Hij heeft nu wellicht wel nood aan een schouderklopke en veel bemoedigende woorden, of sturen we hem vanwege ons allen deze mooie amaryllis, symbool van onze verbondenheid met hem. Want, in en door onze teksten bereiken we een bijzonder figuur, die ons allemaal stimuleert en de schoonheid van het leven leert in te zien.

William, iedereen zal blij en gerustgesteld zijn wanneer we terug kunnen proeven van uw uitermate wijze woorden die voor ons en vele mensen een bron zijn waar zij onuitputtelijk nieuwe moed, zelfvertrouwen en levensblijheid uit kunnen halen.

We hopen u spoedig terug in ons midden te hebben.

Veel liefs van alle lezers.
(in het bijzonder van Ieza, Vera, Walter, Nicole, Bart, Eric en Tom)

Reactie voor : Beste Liam,

Voor een goede vriend,
een vriend die een goed luisteraar is,
een vriend van het positieve woord,
een vriend met de nog oude, droge, maar steengoede humor,

wil ik even zeggen, veel beterschap gewenst,
jouw hart gesterkt door al die lieve mensen die jou steunen.
Word gauw beter !
Groeten, Nathalie.

dinsdag, februari 14, 2012
Vrouw van m'n leven, in haar ogen zie ik de hemel op aarde, ze weerspiegelen haar ziel als de schittering van de zon in de zee. Een zee van schoonheid, zo dicht bij mij, welk mens kan dat verdienen, die nabijheid van een zalige mooie en lieve energie die me in haar vleugels koestert als een moeder voor haar kind. Het gevoel dat ik krijg als wij samen zijn, is onbeschrijfelijk. Dit gevoel is bijna Goddelijk, zo niet Goddelijk, alsof je één bent met de nachtelijke sterrenhemel, met een zomerse zonsopgang of met de vrouw van je leven.
William
maandag, februari 06, 2012
In 't leven heeft alles zijn eigen tijd. Neem dus je tijd om te leven in dit grote mysterie. Onderga het maar. Grote antwoorden bestaan niet op jouw kleine levensvragen maar leef intussen jouw leven, met vreugde en plezier. Bouw je luchtkastelen binnenin je hoofd, een aanzet om aan de binnenkant van je hoofd je favoriete plek te creëren. Doe dat met mooie liefdevolle en inspirerende denkbeelden.

Piekeren is hier uit den boze, piekeren is de verkeerde kant van fantaseren. Wanneer je piekert, stel je je allerlei narigheid voor die nog niet is gebeurd. Zo trek je de negatieve aspecten aan van het leven, wat betekent dat piekeren ook samenhangt met verbeeldingskracht.

Richt je op datgene wat je echt wilt hebben, dan gaat je volle aandacht niet meer naar de dingen waarover je je zorgen maakt. Je innerlijke rust komt tot leven, accepteer wat je niet kan veranderen in jouw leven. Heb de moed om te veranderen wat je wel kan veranderen. Alles heeft zijn eigen tijd in het nu.

Creëer de wijsheid om het verschil tussen beide te leren kennen. Beoefen deze kunst, dan ervaar je meer overgave aan het leven zoals het zich nu ontvouwt, gewoon door in het nu te doen wat je kunt doen. Hierdoor krijgt je welzijn terecht voorrang op nutteloos gepieker. Leer vertrouwen op de kracht van je verbeelding, mensen die in de schoonheid van hun dromen geloven hebben een mooie toekomst zonder piekeren.

Je moet beseffen dat je alles kan wat nodig is om te doen waar je je zinnen op hebt gezet. Het kan veel tijd, hoge kosten met zich meebrengen, het kan zelfs offers vragen maar weet dat je met de kracht van de verbeelding dit allemaal kan verwezenlijken.

Door te leven ontwikkelen we vastberadenheid en dat leert ons iets over de betere kant van onszelf. Vastberadenheid helpt ons opdrachten af te maken die voor ons belangrijk zijn. Denk aan iets in je leven wat je tot een goed resultaat moest brengen. Deed je wat je moest doen? Zo ja, dan kunt je trots zijn op jezelf. Dit is trouwens de manier waarop we rijpheid en vastberadenheid ontwikkelen.

Denk na over woorden en daden. Wat we zeggen heeft gewicht en inhoud. Bekijk bij jezelf of je je woorden kan waarmaken, dat je het werkelijk meent, naar vermogen kan waarmaken. Elke keer als we onze innerlijke waarheid niet respecteren, sluiten wij ons af van het goede in ons. We vallen terug in de schaduw die in ieder van ons aanwezig is en laten duisternis overheersen. Laat terug jouw zonlicht schijnen en laat je een bron zijn van schoonheid. Geloof in jezelf als betrouwbaar, respectabele persoon, zo hoef je zich geen zorgen meer te maken in het creëren van je eigen verbeelding. Het positieve licht zal altijd in jou aanwezig zijn. Piekeren is dan verleden tijd. --Mvg. William ---------------------- (Foto's Isabelle Lescrauwaet )
Reactie door De Backer L
Bedankt William jouw tekst geeft mij terug weer hoop, heb een ongeluk had met mijn auto een 3 tal jaar geleden. Waarbij mijn nekwervels waren beschadigd ( er zitten nu metalen in ) kan mijn moeilijk bewegen? Door lange revalidatie kan ik terug wat meer doen, maar nog niet genoeg volgens mijzelf. Door verschillende keren uw tekst te lezen moet ik inderdaad aanvaarden wat ik nog wel kan en wat niet meer mogelijk is. Eerlijk zijn tegen over mezelf, zoals je dat zo mooi beschrijft ""Elke keer als we onze innerlijke waarheid niet respecteren, sluiten wij ons af van het goede in ons. We vallen terug in de schaduw die in ieder van ons aanwezig is en laten duisternis overheersen"" Nu ga ik proberen anders te leven, mij te focussen op dat gene wat ik wel nog kan, nog eens bedankt. De Backer L Gent
vrijdag, februari 03, 2012
foto Isabelle Lescrauwaet
Wat een bloem nodig heeft, is de kracht van de stengel om ze te dragen, om de bloem vast te houden in weer en wind en om te reiken naar de zon.
Wat een mens nodig heeft, is de fijngevoeligheid van talloze lieve woordjes. Om te leven heb je liefde nodig want liefde is de pijler van ons leven. Deze zekerheid ondersteunt ons wanneer wij het moeilijk hebben of wanneer de toekomst onzeker wordt, vertrouwen wij op onze geliefde dat hij of zij ons leven leert terug te waarderen en vertrouwen, dan zal alles terug positief afgestemd kunnen worden, zelfs te midden van twijfel en angst.
Ontsteek de vonk van de liefde in jullie leven, deze bekrachtiging zal deuren voor jullie openen naar goedheid en vreugde. Optimisme wordt geboren uit jullie samen zijn, en zal nieuwe doelstellingen geven aan je relatie. Laat dit de drijfkracht zijn om jullie samen te brengen en elkaars liefde te koesteren.
Je mag nooit vergeten dat je je leven op aarde zelf bepaalt als je gelukkig of ongelukkig wilt zijn. Laat jouw huis de tempel zijn van de liefde, waar de bloem van de liefde tot bloei komt en je de stengel bent waar je je geliefde kan vasthouden bij voor- en tegenspoed in het leven. Alles wat vreugde en licht brengt in het menselijk hart is het werk van onze liefde.
Mogen wij zo de grote vrede binnengaan, de eeuwige vrede, de eeuwige liefde, de enige werkelijkheid, het enige ware leven, waardoor het licht tot in de donkerste plaatsen van ons leven kan schijnen. Laat liefde ons voedsel zijn, zodat wij in een dankbare extase opgeheven worden in een hoger niveau van ons leven.
Aanvaarding komt voort uit ons innerlijke, uit een rustig innerlijk weten, dat wat het heden ons brengt, de vrucht is van wat we met onze liefde hebben gecreëerd.
Reactie van Annelies de We

William jouw woorden hebben mij meegenomen naar een fantastische wereld, waar ik totaal in rust kan komen met mijzelf. Bedankt om de mooie woorden die in al je teksten voorkomen, het is hart verwarmend in deze kille gevoelsloze tijd. Annelis de We


Even Doorklikken

Facebook

Ideeën of teksten? Mail ons.

Heb je een (spirituele) tekst, een evenement of andere ideeën, laat het ons weten. Veel kans dat uw tekst verschijnt op Yanga.be, het spiritueel blog voor jou en door jou.

Teksten mogen worden gestuurd naar contact@yanga.be en worden gepubliceerd na lezing en goedkeuring.