Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ons Blogteam

Ons Blogteam

De Teller

dinsdag, december 23, 2008



Ik lig hier te denken, nu in het ziekenhuis deze tijd van 't jaar. Voor mij geen feesten einde dit jaar. En plotseling veranderen de lichtjes in mijn boom in glinsterende tranen. Het nieuwe jaar is oud, mijn warme koffie wordt koud. God, let u in het nieuwe jaar maar eens niet op mij. Ik had geen honger of kou, ik leef niet in een oorlog en hoef niet in de rij. Soms zat het niet altijd even mee, maar toch ben ik blij dat ik goed kan leven. De tranen in mijn boom zijn plotseling weer lichtjes, zij knipogen naar mij met tevreden gezichtjes. De koffie is warm, wat zal ik vanavond weer eens eten. Het oude jaar is weer bijna voorbij en het oude nieuws is vergeten. Het geluk zal voor mij volgend jaar wel terugkeren. Ik wens jullie allen datgene dat je nodig hebt en de wijsheid en het vertrouwen om het aan te nemen, veel gelukkige dagen in het nieuwe jaar.
dinsdag, december 16, 2008

Dank je wel geleende schouder dat wij even leunen mochten, dat wij even klein mochten wezen. Jouw vriendschap die je ons geeft, kent eigenlijk geen begin. Ze is als de zon die opeens door de wolken breekt, als je ze ziet, is ze er al. Je zou zoveel willen zeggen, maar je hebt woorden tekort.Wat je wilt zeggen, ligt verder dan woorden maar je weet, dat wij luisteren met ons hart. Wanneer het duister even zou opklaren en tranen geen weg meer vinden. Wanneer de golven niet meer tegen de rotsen slaan en de zon haar stralen verliest. Dan ben jij daar om de mensen terug van elkaar te laten houden, en hen te leiden naar het centrum van harmonie waar volmaakte gezondheid en heiligheid heersen. Bedankt en welkom in ons midden, hier zullen wij je steunen en ook op onze schouder kan je leunen.
zaterdag, december 06, 2008

Wees eens goed voor elkaar en maak een mooi gebaar. Speciaal in donkere dagen voelen mensen zich eenzaam en alleen. Bezoek dan die mensen en ga er eens heen. Wat je geeft, zal je ontvangen en bedenk dan meteen, als jij later een van die mensen wordt, dan vier je kerstdag nooit meer alleen.
Dit is het moment dat nu elk jaar wordt gevierd met een leuk kerstkaartje en de boom die wordt versierd. Ook is het een moment van vrede en iedereen is aardig voor elkaar. Waarom is dat niet zo het hele jaar dat vriendelijk gebaar. VROLIJK KERSTFEEST AAN IEDEREEN
vrijdag, december 05, 2008

 Ik hoor de wind buiten huilen.      
Ik hoor hem  krachtig tegen de ramen slaan.
 De regen klettert tegen de ruiten. Ik hoef niet naar buiten te gaan.
Het is heerlijk weer om gezellig binnen te blijven.
In een warm huis met een glaasje wijn, een goed boek en wat zachte achtergrondmuziek, besef ik hoe rijk ik ben.
Mijn gedachten dwalen af naar mensen die buiten slapen.
Ik prijs mezelf gelukkig als ik naar mijn kacheltje en de vonkjes vuur kijk, dan denk ik wat ben ik toch rijk.
Te leven is een gunst, te weten hoe is een kunst.

Even Doorklikken

Facebook

Ideeën of teksten? Mail ons.

Heb je een (spirituele) tekst, een evenement of andere ideeën, laat het ons weten. Veel kans dat uw tekst verschijnt op Yanga.be, het spiritueel blog voor jou en door jou.

Teksten mogen worden gestuurd naar contact@yanga.be en worden gepubliceerd na lezing en goedkeuring.