Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ons Blogteam

Ons Blogteam

De Teller

woensdag, maart 22, 2006

Het leven is als een gouden zijden draad, zo kwetsbaar gespannen maar buigzaam, geen bochtje blijft gespaard. Lachen, huilen en verdriet, dat is die levensdraad. Zolang je geest en je lichaam verbonden zijn met die gouden draad, ben je nog altijd hier op aard. Ooit zal die gouden levensdraad springen, vroeg of laat. Dan glipt de wereld uit jouw gebroken zijden draad. Het besef daagt, ik moet loslaten dit mooie aards bestaan. Dan komen wij bij de vraag, heeft God ons geschapen, of hebben wij hem groot gemaakt. Zo komen wij terug bij die gouden zijden draad.
maandag, maart 20, 2006
Een vriend
Is iemand die alles van je weet en je nog steeds graag mag.
Die iemand zijn wij ...
Spijtig sterven die ' wij ' langzaam uit.
Aan het keukenpersoneel
Jullie zijn als engelen die de krachten verzamelen om de hongeren te spijzen en te verzadigen. De grote energie van jullie hart is als de zon in jullie bestaan. Zo creëren jullie de fantasie van je eigen gedachten om het lichaam te voeden met de kracht, om te werken in een wereld waar alleen de illusie werkelijk is. Jullie helderheid is de eerste stap naar de meesterschap van jullie kookkunst die de creativiteit van het gerecht tot uiting brengt in een ware ervaring, want ervaring is wat je tot uitdrukking brengt om eenvoudige dingen te veranderen in ware feestelijkheden. Zo is het team keukenprinsen liefdevol, openlijk, speels, vreugdevol en buitenzinnig gepassioneerd geheiligd creatief. Zo voeden ze de hongerende expressie van het onvermijdelijke resultaat van een eeuwig proces van attractieve en ritmische energiestroom die het leven aandrijft, in beweging houdt, door de hongerige te spijzen en de nodige energie te geven om te werken in een infrastructuur die Stora genoemd is in de uitbreiding van dit bestaan. Zo zijn zij een deel van het grote geheel die het alles omvattende, werkende, diep menselijke in leven houdt en ons meevoert naar het succes in de toekomst van ons bedrijf.
zondag, maart 19, 2006
Wat doet Omega 3 voor je gezondheid?
Omega 3-vetzuren verlagen de concentraties van vetten (triglyceriden) in het bloed
Omega 3-vetzuren zorgen voor een daling van de concentraties van triglyceriden (vetten die in onze voeding voorkomen) in het bloed. Zo zorgen ze ervoor dat het risico op atherosclerose (het dichtslibben van de bloedvatwand) verkleint. Iedereen weet dat een te hoog cholesterolgehalte een ernstige risicofactor is, maar veel mensen weten niet dat ook een hoog triglyceridengehalte kan leiden tot atherosclerose.
Het menselijk lichaam kan een bepaalde hoeveelheid triglyceriden zeer efficiënt verwerken. Maar wanneer die niet goed worden afgevoerd of wanneer er té veel triglyceriden ingenomen wordt, hopen die zich op in het bloed. Dat gebeurt vlak na de maaltijd waardoor ze makkelijk de bloedvatwanden kunnen binnendringen.
Omega 3-vetzuren verminderen de kans op hartritmestoornissen
Omega 3-vetzuren kunnen hartritmestoornissen verminderen en de efficiëntie van het hart verbeteren. Een hart dat onbedwingbaar klopt, werkt namelijk niet efficiënt. Een heftig trillend hart kan zelfs de bloedcirculatie in je lichaam stopzetten.

Omega 3-vetzuren voorkomen de vorming van bloedstolsels
Bloedstolsels of bloedklontertjes bestaan voornamelijk uit bloedplaatjes en fibrinogeen. Dat zijn lange stroken eiwit die in de bloedbanen circuleren. Onder bepaalde omstandigheden kunnen deeltjes fibrinogeen verstrikt raken in de bloedplaatjes en een trombus of stolsel vormen. Die stolsels kunnen onze gezondheid forse schade toebrengen wanneer ze de slagaders verstoppen.
Omega 3-vetzuren maken de bloedplaatjes minder kleverig, waardoor de kans kleiner wordt dat ze aan elkaar plakken. Daarnaast verminderen Omega 3-vetzuren de aanmaak van fibrinogeen.
Een studie wees uit dat mensen met een hoge fibrinogeenspiegel vijfmaal zoveel risico lopen op een hartaanval, periodiek terugkerende hartaanvallen of zelfs vroegtijdig kunnen overlijden.
woensdag, maart 15, 2006

Een vriend
Soms is er iemand in je leven die een goed gevoel geeft. Bedankt voor de fijne vriendschap die wij hebben, als je mij nodig hebt, fluister dan mijn naam in je hart.Vrienden zijn niet, die je het meest nodig hebt maar die je het minst kan missen.
woensdag, maart 01, 2006

Dierbare Overledene
Aan onze dierbare vriend die nu leeft in het lichaam van licht, dicht bij de zon en de liefde van God. Jouw gedachten waren pure energie. Elke gedachte die je had was creatief om iedereen te helpen. In het diepste van je gevoel lag je hoogste waarheid verscholen. Dat maakte je zo bijzonder perfect als vader, peter en als vriend van iedereen. Je zal altijd bij ons zijn maar nu op een andere manier dan voorheen, daarom voelen wij ons niet alleen. ...
Aan mijn lieve vrouw vol van liefde en geduld. Zo wil ik je nu vragen, luister naar de bloemen. Zij zijn de kracht van de zon die in liefde groeien en je vertellen wat je moet doen. Als je luistert naar die bloemen zal in ons hart de liefde groeien en zullen wij samen kijken naar de schepping die zal ons laten samensmelten als kinderen van de zon. Wees sterker dan in het verleden, de toekomst geeft jou een nieuwe kans dingen te beleven. Wees gerust je slaagt erin. Zo zal ik in jouw hartje vrolijk verder leven als je denkt aan wat wij samen beleefden.
Werkmakkers, vanuit deze wereld van licht zal ik jullie leiden naar Gods eeuwige liefde, waarin jullie zich als ware mensen met één hart kunnen vinden, zoals ik het op een eerlijke en sociale manier heb voorgedaan. Ik zeg geen vaarwel, maar tot weerziens in de hemel, en bedenk er is geen betere tijd dan het heden, het verleden is verdwenen en van de toekomst kan je dromen. Maar ik weet dat ik altijd in je hart kan blijven wonen.
Lieve vader en opa,
Door jouw warmte konden wij leven naar het geluk dat we nu beleven. Je was als de zon die onze harten deed verwarmen. Je leerde dat liefde zijn kleur, zijn betekenis en inhoud heeft. Maar nu is de tijd gekomen om afscheid te nemen en ben je naar een andere dimensie gegaan van je bestaan. We zullen je altijd in ons hartje dragen als de zon die je liet ontwaken in ons prille bestaan.

Even Doorklikken

Facebook

Ideeën of teksten? Mail ons.

Heb je een (spirituele) tekst, een evenement of andere ideeën, laat het ons weten. Veel kans dat uw tekst verschijnt op Yanga.be, het spiritueel blog voor jou en door jou.

Teksten mogen worden gestuurd naar contact@yanga.be en worden gepubliceerd na lezing en goedkeuring.